Het was zeker niet oogstrelend wat Rozenburg liet zien in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, al leek het in de beginfase een makkelijke middag te worden. Na 18 minuten stond de ploeg van Dennis Zaal op een riante 2-0 voorsprong maar kon die niet uitbouwen of erger zelfs niet vastouden. Aan doelpunten geen gebrek op sportpark West, waar de wedstrijd op veld 2 werd gespeeld omdat de renovatie van het hoofdveld nog niet is afgerond. Uiteindelijk won Rozenburg met 4-3 en sleepte de punten in een zinderende partij toch nog over de streep.

Rozenburg begon waar het vorige week tegen RHS gebleven was met goed voetbal. En waren de doelpunten toen duur, stonden de Rood Gelen tegen Bolnes al binnen 20 minuten op een riante voorsprong. Het leek een makkelijke middag te worden voor Rozenburg, maar niets bleek minder waar. De ploeg van Dennis Zaal liet Bolnes ontsnappen aan een grote nederlaag en begon vooral tegen zichzelf te voetballen. Naar mate de wedstrijd vorderde en zeker ook in het begin van de 2e helft had Bolnes een antwoordt op het spel van Rozenburg. In de 5e minuut was het Lennart Quak die de 1-0 op zijn conto schreef. Bij een aanval via Bryan van der Laan en Nick de Bil kon Lennart Quak zijn eerste van dit seizoen maken. Quak was zelf de aangever bij de 2-0 van Onur Zaif. De jonge, zeventienjarige, doelman Thomas Fernandes was dan misschien bij de tweede treffer kansloos maar de voorzet waaruit Lennart Quak scoorde liet de doelman wel heel simpel aan zich voorbij gaan. Na de 2-0 voorsprong begon Rozenburg meer en meer de grip op de wedstrijd te verliezen. Een aantal keren kwam Bolnes in scoringspositie. Joey Heinsbroek kwam al eens vrij voor Rozenburg doelman Stephan van Asperen waarbij de doelman met wat geluk de spits van score kon afhouden. Rozenburg zag het allemaal niet als een waarschuwing en daardoor kon vlak voor rust Bolnes de aansluitingstreffer maken. Bal verlies van Rozenburg op het middenveld een sublieme steekpass en kon de vrijgelaten Heinsbroek dit keer wel het net achter de Rozenburg sluitpost vinden. Het was een tikje met gevolgen. Een strategisch goed moment voor Bolnes om te laten zien dat de ploeg niet vrijwillig naar de slachtbank wilde. Naar de thee met een 2-1 voorsprong voor Rozenburg.

De waarschuwingen aan het adres van Rozenburg hadden niet het juiste effect. Rozenburg was zeker ook aan het begin van de 2e helft de grip op Bolnes volledig kwijt. Bolnes dicteerde en drukte Rozenburg achteruit. En in de 52e minuut kwam de ploeg van trainer Ben Kinds op gelijke hoogte. Weer was het de gevaarlijke spits Joey Heinsbroek die de treffer voor zijn rekening nam. Na 56 minuten kwam de thuisploeg zelfs op achterstand door een poeier van buiten het strafschopgebied waarmee Riccardo Wijsbroek Bolnes aan de leiding hielp. Van een voorsprong van 2-0 naar een achterstand van 2-3. Rozenburg was compleet de grip op de wedstrijd kwijt. Vijf minuten nadat Bolnes op voorsprong kwam werd Nick de Bil binnen de beruchte lijnen door Martin Zaalman onderuit gehaald. De goed leidende scheidsrechter Kolsteren kon niet veel anders dan de bal op de stip leggen. Bij Rozenburg is dat een klusje voor Bryan van der Laan en stond er 3-3 op het scorebord. Coach Dennis Zaal had een paar minuten er voor Maik den Ouden en Joris van Driel gewisseld voor Vince Lissenberg en Floris van den Heuvel. Met de wissel van Vince Lissenberg had hij ook de matchwinner in zijn team gehaald. Uit een hoekschop van Nick de Bil kopte Vince Lissenberg in de 75e minuut de winnen de binnen voor Rozenburg. "De uitslag was wel terecht", vond verdediger Jordie de Groot na-afloop. "Tot de 2-0 was er geen vuiltje aan de lucht maar na de drinkpauze werden we slordig, onrustig, rommelig en gaven we onnodig kansen weg. Na de rust hetzelfde spelbeeld en door persoonlijke foutjes sta je opeens van 2-0 op 2-3. We herpakken ons, gaan weer voetballen en knokken en pakken alsnog de overwinning op karakter denk ik. Drie doelpunten tegen is misschien wat te veel van het goede maar ja denk dat we hier vooraf wel voor hadden getekend, lastige uitwedstrijd bij RHS en thuis tegen de degradant uit de 2e klasse en dan 4 punten en in beide wedstrijden bij vlagen redelijk voetbal gespeeld, ben zeker niet ontevreden!"