Dan mag Rhoon de meeste doelpunten hebben gescoord in de 3e klasse D, heeft Rozenburg de minste doelpunten tegen. Verdedigend zit het wel goed bij de Rood Gelen. Alhoewel Rozenburg niet echt een ploeg heeft die de ‘NUL’ kan houden. Er dwarrelt er altijd wel één in en daar put de tegenstander hoop uit. Zaterdag tegen Charlois moeten de punten op sportpark West kunnen blijven. De promovendus was dan wel twee weken koploper maar heeft de laatste 2 wedstrijden verloren en afgezakt naar de middenmoot.

 

Charlois een onbekende in 3D

Een jonge vereniging met een rijke historie. SC Charlois in 2014 opgericht en ontstaan door het samengaan van Rotterdams bolwerk CVV Mercurius en DEHMusschen, die laatste ook al een fusie tussen twee Rotterdamse ploegen DEH (Door Eendracht Hoger en De Musschen die beide in het Zuiderpark speelde, die fusie was in 2004. Terwijl CVV en Mercurius al in 2001 samen zijn gegaan. Een echt ‘BOLWERK’ is in de historie van Charlois is CVV in 1964 nog kampioen van Nederland bij de zondagamateurs, en ook voor de oorlog jarenlang op het hoogste niveau van Nederland. Maarten Polderman, tegenwoordig bestuurslid van Barendrecht, speelde in de spits bij CVV en als we ons niet vergissen ook in het zaalteam van de Rozet in de glorie jaren van zaalvoetbal in Rozenburg. Toch nog een linkje naar Rozenburg. De voetbalkenners zullen zich ongetwijfeld nog het veld aan de Groene Kruisweg herinneren. Charlois heeft een zondagtak die in de 2e klasse spelen en een zaterdagtak die vorig jaar kampioen werd in de 4e klasse F en daardoor is ingedeeld bij Rozenburg in de 3e klasse D.

Terug naar de realiteit van nu. Rozenburg start als favoriet tegen Charlois. Als medekoploper moeten de punten ook op West blijven. Een paar vraagjes aan de aanvoerder van Rozenburg.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Weer een promovendus zaterdag, weer een moeilijke middag?

Ik hoop dat het niet weer een moeilijke middag wordt, maar dat hebben we zelf in de hand. Afgelopen 3 weken maken we het onszelf moeilijk, terwijl dat vaak niet nodig was. Maar we pakken elke week wel de punten en daar gaat het uiteindelijk om.

Wat weet je van Charlois?

Dat er een McDonald’s zit, haha! Nee, ik weet er niet zoveel van. Hebben een spits die met Nick (de Bil red.) samen gespeeld heeft bij Rijsoord, schijnt fysiek sterk te zijn. Verder weet ik er niet zoveel van, stonden na 2 wedstrijden bovenaan maar nu weer wat afgezakt. Dus we gaan het zien morgen.

Rozenburg creëert voldoende mogelijkheden maar scoort niet makkelijk, gaat dat al in de koppetjes zitten?

Ik denk niet dat het in de kopjes gaat zitten, nog niet althans. Zolang we de punten blijven pakken en we de kansen wel blijven creëren is er niks aan de hand. Misschien dat het bij de spitsen wel in de koppies gaat zitten, maar bij mij in ieder geval niet. Achterin houden we het tot nu toe goed dicht, minste aantal tegengoals van de competitie. En dan is met 1 goal verschil winnen genoeg. Alhoewel het voor de gemoedsrust binnen en buiten het veld fijner is om een keer met meer goals verschil te winnen.

Na Charlois komen Vlotbrug (uit) en Rhoon (thuis) kunnen we dan zien of Rozenburg echt mee gaat doen?

Vlotbrug uit en Rhoon thuis zijn altijd lastige potjes, dus dat zijn wel goed graadmeters. Met name Rhoon doet het goed tot nu toe, vorige week 10-1 gewonnen. Vlotbrug is een beetje wisselvallig tot nu, maar hebben ook altijd een goede ploeg. Maar eerst morgen maar weer de 3 punten pakken, staan we sowieso nog aan kop!

 

Thuis

 

Uit

Bolnes

-

GOZ

Botlek

-

Vlotbrug

Jonge Spartaan

-

Rhoon

NBSVV

-

sGravendeel

Pernis

-

Rijnmond HS

Rozenburg

-

SV Charlois

WFB

-

SSS

Vermoedelijke opstelling.

Veel zal coach Dennis Zaal niet veranderen in zijn team, daar is ook geen aanleiding voor. Het kan zijn dat Lennart Quak op de bank begint omdat de spits deze week niet op sportpark West was. Floris van den Heuvel zou dan een logische vervanger zijn. De Briellenaar heeft er tegen Vierpolders, in een wedstrijd onder 23, weer een paar ingeprikt. En dat zal Dennis Zaal zeker niet zijn ontgaan. Afgelopen zaterdag tegen Jonge Spartaan wist hij de kansen niet te verzilveren en zal gebrand zijn op revanche. Als de druk op de schouders van het jonge talent daardoor maar niet te groot wordt.

Vermoedelijke opstelling: Doel Stephan van Asperen. Achterhoede Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Maik den Ouden. Middenveld Onur Zaif, Joris van Driel, Paul Santra, Bryan van der Laan en Sander Arkenbout. Voorhoede Floris van den Heuvel en Nick de Bil.