Er zal bij de concurrentie opgelucht adem worden gehaald, het bij de kenners hoog aangeslagen Rozenburg verliest van staartploeg NBSVV. En dat was op sportpark De Kreek in Nieuw-Beijerland niet de eerste keer dat de ploeg van Dennis Zaal met punten strooiden. De afgelopen drie wedstrijden leverde Rozenburg zeven punten in en in de ouverture van deze competitie tegen RHS ook al eens twee.

Rozenburg heeft de eerste nederlaag van dit seizoen geleden. Op sportpark De Kreek, de thuisbasis van NBSVV, een ploeg uit de onderste regionen van de 3e klasse D, werd het en zeker niet onverdiend 2-1 voor de thuisploeg. De Rood Gelen zagen het gaatje naar koploper Rhoon oplopen tot 4 punten en staan nu op de 3e plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Dennis Zaal zit zeker in een neerwaartse spiraal. In de laatste 3 wedstrijden verloor Rozenburg te veel punten. Alle alarmbellen zullen rinkelen en de stormvlag zal ongetwijfeld worden gehesen op sportpark West.

Coach Dennis Zaal

“Niet in de wedstrijd geweest, dramatisch, we mogen ons echt schamen”, was de eerste reactie van de zichtbaar aangeslagen coach van Rozenburg. “Eerste helft was nog slechter dan de tweede. Die twee penalty’s weden dan misschien makkelijk gegeven, maar dat kenmerkt niet de wedstrijd. We speelde onrustig, afspraken werden niet nagekomen, een aantal hadden echt hun kop er niet bij, dat neem ik ze toch kwalijk. Daar moeten we het zeker intern over hebben, als je bovenin wil meespelen moet het wel anders zijn dan dit. Kijk zo’n eerste nederlaag zit er natuurlijk een keer aan te komen, zeker als je naar de laatste weken kijkt. Dit is wel een dieptepunt ondanks dat je weet dat je er een keer tegen aanloopt. Als dat dan gebeurt omdat de tegenstander beter is, kan dat nog. Maar nu zakken we door de ondergrens, waarmee ik NBSVV niet te kort wil doen. Op basis van het vertoonde spel van vanmiddag zou je niet zeggen dat de ploeg in de onderste regionen speelt. Ze speelde heel compact en dan moet je gaan voetballen en dat hebben we niet gedaan. Ik hoor je zeggen toe aan de winterstop, dat wil ik niet zeggen. Wel dat we in een dip zitten en daar moeten we snel uit.”

Al vroeg in de wedstrijd komt Rozenburg op voorsprong. In de 6e minuut wordt Bryan van der Laan net in de zestien onderuit geschoffeld en zag scheidsrechter Wigleven er een strafschop in. Bryan van der Laan zelf achter de bal en met een halve Panenka of in ieder geval rustig in het dak van het doel geschoten bracht Van der Laan zijn ploeg aan de leiding. NBSVV was wel beter in de openingsfase van de wedstrijd maar echt in gevaar kwam de ploeg van Dennis Zaal niet. In de 22e minuut kwam NBSVV langszij. Weer was het scheidsrechter Wigleven die een strafschop zag in dit keer een duwtje van aanvoerder Elroy van Seventer. Sjoerd Bestebreur bracht de thuisploeg naast Rozenburg en waren de beste kansen in het verloop van de eerste helft ook nog voor NBSVV.

In de 2e helft werd Onur Zaif, met een bovenbeen blessure, vervangen door Rick Tas. De tweede helft was nog maar zes minuten oud of de thuisploeg had de leiding genomen. Een aanval uit het boekje sneed dwars door de defensie van Rozenburg heen. Uiteindelijk was het de 19 jarige Gerrit Fix die voor de voorsprong van de thuisploeg tekende. En eigenlijk was het verhaal van de wedstrijd daarmee wel verteld. Rozenburg probeerde wel druk te zetten, bracht in de 65e minuut nog de frivole Emilio Haesenbos voor Stefan van Es maar veel zode zette dat niet aan de dijk. Rozenburg leek onmachtig om het tij te keren. Verdedigend moest Rozenburg nogal eens hard ingrijpen. NBSVV kreeg vleugels en Rozenburg moest het hoofd buigen. Een terechte nederlaag voor de Rood Gelen die in deze vorm niet langer een torenhoge favoriet voor de titel mag worden genoemd. De knop moet om, te beginnen zaterdag tegen WFB als de nummer voorlaatst naar sportpark West komt. En anders wacht de grijze middenmoot.