Als Koning Winter het toelaat gaat het competitieballetje zaterdag weer rollen. De velden zijn bevroren met misschien straks een zachte bovenlaag, of daar op gespeeld kan worden? Voor andere is het spelen op kunstgras of uitwijken naar kunstgrasvelden. Algehele afgelastingen zullen er wel niet zo snel meer komen dus zullen we moeten leven met ranglijsten waar clubs een ongelijk aantal wedstrijden hebben.

Rozenburg wijkt dit seizoen niet uit naar kunstgras, dus daar zijn de ogen gericht op de consul of er kan worden gespeeld. Voor Rozenburg wacht de thuiswedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. In de heenwedstrijd was er een gelijkspel, 1-1. RHS werd voor de competitie gezien als één van de kanshebbers en blijft in die rol toch een beetje op het vinkentouw. De achterstand op koploper Rhoon is opgelopen tot 10 punten en staat de club op plaats 7 van de ranglijst. Voor Rozenburg toch een zware opgaaf. RHS heeft een fysiek sterke ploeg die ook nog kan voetballen. Aan de Botreep in Hoogvliet waren de doelpunten van Bryan van der Laan voor Rozenburg en Runell Martes voor RHS.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Hoe is Rozenburg de winter doorgekomen?Dat moet zaterdag blijken. We hebben twee oefenwedstrijden gespeeld, die waren niet heel goed. Met name die tegen SVS was erg slecht ( 0-5 op sportpark West, red.). Afgelopen zaterdag tegen BVCB was het ook nog niet super, maar toen misten we wel wat spelers (3-2 in Bergschenhoek, red.). Maar zaterdag gaat het weer om de punten dus dan zullen we er moeten staan! De voorbereiding in augustus was ook niet top, maar toen stonden we er wel in de eerste wedstrijd. Dat moet nu ook gebeuren”

Zwaar begin van de 2e helft competitie RHS, Bolnes en Pernis! “Hetzelfde programma als in de eerste helft van de competitie, toen zei iedereen ook dat het een zwaar programma was en toen hadden we na 3 wedstrijden 7 punten. Dus we moeten daar nu ook minimaal weer voor gaan. De top staat redelijk dicht bij elkaar, dus elke misstap is gevaarlijk.”

 

Thuis

 

Uit

Botlek

-

Bolnes

SV Charlois

-

GOZ

Jonge Spartaan

-

Pernis

NBSVV

-

WFB

Rhoon

-

SSS

Rozenburg

-

Rijnmond HS

Vlotbrug

-

‘s Gravendeel

Vermoedelijke opstelling

Rozenburg zal niet helemaal ongeschonden uit de winterstop komen. We hebben de ploeg ook tijdens de winterstop niet gevolgd en afgelopen donderdag de training niet gezien. Vince Lissenberg is recentelijk geopereerd aan de schouder en voor langere tijd niet inzetbaar. Ook Rick Tas heeft een medische ingreep gehad tijdens de winterstop, maar is wel weer inzetbaar. De eerste wedstrijden zijn voor zaterdag al afgelast en de kans dat Rozenburg kan spelen schatten we niet erg hoog in. Als er wel kan worden gespeeld zal Rozenburg geen fout mogen maken om in de race te blijven met koploper Rhoon.