Zeker in de eerste helft was Rozenburg niet de mindere van NSVV, maar de ploeg van Erik van de Ridder werd afgestraft in effectiviteit. NSVV krijgt weinig doelpunten tegen en om te scoren heeft de ploeg niet heel veel kansen nodig. Daarentegen krijgt Rozenburg de bal maar moeilijk in het netje en lijkt de toch op papier solide verdediging, zeker in de samenstelling van afgelopen zaterdag, veel doelpunten tegen.

Ook zaterdag keek Rozenburg al na 3 minuten tegen een achterstand aan. In eerste instantie kon Rozenburg doelman Stephan van Asperen de bal van Richard Bras nog verwerken en naar de buitenkant duwen, maar de bal werd opgevangen door Cazander en bracht de inmiddels helemaal vrijgelaten Bras voor de tweede keer instelling en stond de 1-0 op het scorebord. Coach Erik van de Ridder had gekozen om Jordie de Groot weer in het hard van de verdediging te laten spelen, Sander Arkenbout naar het middenveld en Mitchell De Zeeuw als linkerverdediger. Op papier in ieder geval een verdediging die NSVV van scoren af moest houden en als dan de bal er na 3 minuten alweer in ligt moet ook Van de Ridder zijn bedenkingen hebben gehad of hij dit Rozenburg wel aan het voetballen krijgt. “Ik denk dat NSVV in de 1e helft wel een beetje mocht spreken van geluk. Zij krijgen 3 kansen en maken er 2, wij krijgen er zeker 5 en maken er nul. Dat gaat ook beetje in de koppies zitten denk ik”, was de reacties van Jordie de Groot na de wedstrijd. “Vond wel dat we de 1e helft best redelijk mee konden, we probeerde te voetballen en wilde hen het voetbal onmogelijk maken door vroeg druk te zetten. Dan is het zonde dat je door persoonlijke (dekkings)fouten zo’n wedstrijd verliest. Over het algemeen vond ik NSVV wel beter hoor. Waren veel agressiever, hadden meer de wil om te winnen en is gewoon meer een team”, wilde de Rozenburger niets afdoen aan de periodetitel van NSVV. “Mwah niet echt wennen, had er dinsdag ook getraind en heb er de laatste jaren vaker gestaan dan op het middenveld”, was de reactie van De Groot op zijn plaats centraal in de verdediging. “Je hoort van iedereen wel dat deze plek voor mij en voor het team beter is, dan is het jammer dat je er toch weer 3 tegen krijgt. De trainer heeft het bij z’n aanstelling al gezegd: de nul krijg je en die moet je behouden. Daar moeten we alles voor gaan doen, als de verdediging staat is dat goed voor het vertrouwen van het hele team.” Na die snelle treffer van NSVV probeerde Rozenburg snel langszij te komen met kansen voor Lennart Quak, net langs de voor Rozenburg verkeerde kant van de paal. Arkenbout die een pegel net over de lat zag verdwijnen en Bryan van der Laan deed dat met een kopbal nog eens dunnetjes over. Rozenburg dus zeker wel kansen om de bakens te verzetten. Het spel van NSVV was ook niet zo lastig te verdedigen. Zoeken naar de man die een lange bal kon geven en dan er achteraan rennen en gevaarstichten, wat nog al wat corners opleverden. Uit één van die corners was het Kelvin van der Giessen die nadat doelman Van Asperen in eerste instantie nog kon redden in tweede instantie de gang naar het net moest maken en de 2-0 op het bord stond.

Na de rust dus de moeilijke opgave om de pas twee keer gepasseerde verdedigingen op de knieën te krijgen. Rozenburg probeerde wel, maar het netje vinden konden de Rood Gelen ook zaterdag niet. NSVV wel en scoorde in de 55e minuut de derde treffer en was de wedstrijd definitief gespeeld. Kelvin van der Giessen was de maker en kon NSVV aan een feestje gaan denken. Elroy van Seventer werd nog naar de kant gehaald en mocht Joris van Driel na wekenlang blessureleed weer zijn eerste minuten maken. Veel veranderde daardoor niet zelfs niet toen NSVV met 10 man kwam te staan. De nog geen minuut in het veld gekomen Yoeron van der Ree haalde Lennart Quak net buiten de zestien onderuit en mocht gaan douchen. Ook al blijven de resultaten tegenvallen, lijkt Rozenburg het verdedigend neer te willen zetten, vertrouwen te tanken om vervolgens doelpunten te kunnen maken. Niet steeds achter de feiten aan te moeten lopen, moet de ploeg voldoende vertrouwen geven om weer aan winst te gaan denken.