Rozenburg worstelt en komt maar niet boven. De gifbeker lijkt nog lang niet leeg. Zaterdag een nieuwe kans om alle frustratie weg te spelen en met een klinkende overwinning op het eigen sportpark West het veld te verlaten. De bank is niet dik bezet en blessures en niet beschikbare spelers te over op de tribune. Maar je speelt met de spelers die beschikbaar zijn en daar heeft coach Erik van de Ridder, althans op papier kwaliteit genoeg.

GHVV is de tegenstander van zaterdag en heeft Rozenburg weer een ploeg die denkt dat er ook op sportpark West wat te halen is tegen het naar de winterstop hunkerend Rozenburg. De ploeg van Erik van de Ridder speelt duidelijk tegen zichzelf en staat het vizier niet opscherp. Zaterdag is linkerspits Floris van den Heuvel er niet bij en is de vraag hoe gaat het team van Erik van de Ridder en Leen van Es dit opvangen. Drie spitsen is het systeem wat de coaches graag spelen, dat zal zaterdag niet anders zijn maar Wie O Wie gaat de ballen voor het doel gooien, of gaar Rozenburg met naar binnenkomende buitenspelers spelen. Aanvoerder Elroy van Seventer speelde zaterdag, door de ziekte van Vince Lissenberg, als rechtsback en Sander Arkenbout in het centrum van de verdediging. Kijken of de aanvoerder dat zag aankomen.

Aanvoerder Elroy van Seventer

Afgelopen zaterdag op de rechtsbackplaats, dat hadden de meeste niet zien aankomen. Tijdelijk? “Die had ik zelf ook niet aan zien komen, en de rest van het team ook niet geloof ik. Weet niet of het tijdelijk is. Vince was vorige week ziek en Erik wilde wat meer voetbal achterin door Sander naar achteren te halen. Dus vandaar dat ik rechtsback stond, we zullen morgen zien of het tijdelijk was of niet. In het begin was het wel even wennen, maar ik vond het zelf niet slecht gaan. Nu speelde Rockanje natuurlijk erg verdedigend waardoor ik ook geen echte buitenspeler tegenover me had.”

GHVV de tegenstander van zaterdag staat inmiddels boven Rozenburg had je dit verwacht, en hoe goed ken je die ploeg?Dat had niet verwacht, maar dat heeft meer met onze resultaten te maken dan met die van hun. Ik ken de ploeg verder niet maar volgens mij doen die het prima gezien de resultaten en de huidige stand. Vorig jaar hebben we tegen ze geoefend aan het begin van het seizoen, dat jaar daarvoor zaten ze wel bij ons in de competitie. Maar volgens mij is er van dat team weinig meer over en zijn er een hoop andere spelers. Las wel dat hun keeper er vorige week geblesseerd uit moest, waardoor een speler op goals moest. Maar weet verder niet of die weer fit is voor morgen. We zullen het zien!”

Thuis

 

Uit

Binnenmaas

-

SV Charlois

Botlek

-

Zinkwegse Boys

‘s Gravendeel

-

Rijnmond HS

NSVV

-

Rockanje

Pernis

-

DRL

Rozenburg

-

GHVV'13

Zwervers IJVV

-

NBSVV

Vermoedelijke opstelling

Wat gaat Erik van de Ridder uit de hoge hoed toveren? Lastig om daar een antwoordt op te geven. Voldoende spelers die niet beschikbaar zijn dus niet zoveel opties voor De Ridder / Van Es. Met Sander Arkenbout in het centrum van de verdediging verraste de tijdelijke technische leiding van Rozenburg ook vriend en vijand. Is dat experiment geslaagd of wordt Arkenbout nu op links node gemist, zeker nu ook Floris van den Heuvel niet beschikbaar is. Vince Lissenburg weer bij de selectie en dat lijkt een vaste plaats als rechtsback. Waar gaat van Seventer spelen terug in het centrum naast maatje Jordie de Groot, of is een plaats op de bank dichtbij. Op het middenveld is Joris van Driel wedstrijdfit maar ook Paul Santra. Wordt Van Driel een hangende linksbuiten? We laten ons dit keer verrassen

Foto: De Groot / Van Seventer weer in het centrum?