Ook in de eerste competitie na de winterstop kon Rozenburg de punten niet mee in de tas nemen. Natuurlijk zijn er wel wat nieuwe contouren te herkennen in de manier waarop Mark van Os met Rozenburg wil gaan spelen. Maar ook als was Rozenburg dan zaterdag vaak niet de mindere van Charlois, werd het op persoonlijke fouten afgestraft door Charlois. Verdedigend zag het er niet altijd solide uit aan de Zuiderparkweg afgelopen zaterdag.

Rozenburg speelde met Ömer Ayylidiz als rechtsbuiten en Floris van den Heuvel als linkerspits. Nick de Bil lijkt de scorende spits te moeten worden. Voor Lennart Quak had de nieuwe coach van Rozenburg een plaatsje op de bank. Verdedigend speelde Rozenburg met De Groot en Den Ouden in het centrum en Hakbijl en Arkenbout op de vleugels. Ömer Ayylidiz is een behendige snelle speler, die in de 30e minuut van de wedstrijd pech had met zijn inzet die via de twee palen weer in het veld terecht kwam. Het had de voorsprong voor de Rood Gelen kunnen zijn en was dan zeker niet eens tegen de verhoudingen in. Rozenburg was gelijkwaardig en bij vlagen beter dan Charlois, maar het manco blijft scoren en elk foutje in de verdediging wordt meedogenloos afgestraft. Vooral in het centrum was het niet sterk en het derde doelpunt van Charlois was een cadeautje van routenier Jordie de Groot. We kennen de clichés, in een alles of niets poging kan dat gebeuren. Ver op de helft van de tegenstander verloor De Groot de bal met zeker 8 of 9 spelers voor de bal. Bij balverlies ben je dan in de omschakeling als aanvallende ploeg kansloos. Charlois speelde dat ook in een 2 tegen 1 situatie behendig uit en kon ook Rozenburg doelman Silvio Spiessens de derde treffer niet voorkomen.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Ik denk dat we niet onderdoen voor deze ploeg. Zelfs de betere waren, zeker de eerste helft. Door positioneel niet goed staan, niet mannelijk verdedigen, kom je 1-0 achter. Dan komen we door een fantastische goal van Vince (Lissenberg, red.) nog voor de rust op gelijke hoogte en is er eigenlijk niets aan de hand. Maar snel in de tweede helft komen we weer achter door dat we op het middenveld niet goed verdedigen, verdedigend niet goed staan en niet weten waar je tegenstander is. Kunnen ze makkelijk die steekpass geven. Je gaat me niet vertellen dat de verdediger die de spits had moeten dekken wist waar zijn man was op dat moment. Dat is dodelijk en staan we 2-1 achter. We creëren voorin wel te weinig en zijn niet meedogenloos voor de goal. Ja en dan die derde, je mag op die positie nooit zo de bal verliezen. Dat hoef ik niet te zeggen dat weet Jordie zelf ook wel. Nu was het over de gehele wedstrijd niet verkeerd, zeker als je ziet waar we vandaan komen. We hadden hier niet hoeven te verliezen en het biedt zeker perspectief en kunnen we hier mee verder. Charlois is een goede ploeg, maar er had meer ingezeten.”

Charlois kwam in de 36e minuut op voorsprong door met een mooie steekpass Celsius Grant alleen voor Rozenburg doelman Silvio Spiessens te zetten. Vlak voor rust, in de 44e minuut, bracht Vince Lissenberg en met een fraai afstandsschot uit de tweede lijn de ploegen weer op gelijke hoogte. In de 62e minuut was het Joey Heinsbroek, die weer met een splijtende steekpass vrij voor de keeper werd gezet en weer was Rozenburg doelman Spiessens kansloos. Djenley Arkhurst maakte er in de 90e minuut 3-1 van.

Zaterdag, 3 februari, speelt Rozenburg op sportpark West de return tegen DRL. Een wedstrijd waar de ploeg van Mark van Os iets recht heeft te zetten.