Het is voor de eerste keer dat Monique Quak meeloopt aan het grootste wandelspektakel in Nijmegen. Monique doet dat niet zozeer voor zichzelf dan wel voor het goede doel. Voor Monique geen 40 km, maar ze doet er nog een schepje bovenop en gaat voor vier dagen 50 km. Een hele uitdaging als je nog nooit de vierdaagse hebt gelopen. Maar Monique heeft niet alleen de afstand te overbruggen maar hoopt ook veel geld op te halen voor het goede doel longontsteking bij kleine kinderen. En die drijfveer zal haar in de moeilijke perioden zeker gaan helpen.

Elke 35 seconde eist longontsteking een kinderleven

Elk jaar sterven er meer dan 900.00 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Het doodt meer kinderen dan hiv, aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. Elk jaar 900.000 kinderen, dat zijn er bijna 2.500 per dag. Longontsteking is erg gevaarlijk maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen. Zo vanzelfsprekend als dit in Nederland is, zo groot is het gebrek hieraan in de meeste ontwikkelingslanden.

Voor de eerste keer

Monique Quak is als leerkracht verbonden aan de basisschool De Regenboog in Rozenburg. "Dit jaar loop ik voor 3FM Serious Request voor het eerst de vierdaagse", vertelde Monique. "Ik hoop hier zoveel mogelijk geld op te halen voor het bestrijden van longontsteking bij kleine kinderen. Het is heel bijzonder, ook omdat het de 100ste keer is dat de vierdaagse wordt gelopen. Ik ben zeer vereerd dat ik ook uitgenodigd ben om op zondag 17 juli de openingsceremonie mee te lopen. Ik ga voor 50 km per dag en hoop dat ik met deze uitdaging veel sponsoren krijg die mee willen helpen om die sterfte van kleine kinderen aan longontsteking de wereld uit te krijgen."

 

Wil je Monique ook sponsoren klik dan hier en help samen met Monique Quak longontsteking te bestrijden, te  behandelen en te voorkomen.

Foto boven:  Met dank aan Linda van der Klooster