Ook het Rotterdamse Leonidas heeft de prioriteit verlegd naar het zaterdagvoetbal. Leonidas blijft wel spelen op zondag maar wil naar de toekomst toe meer geld vrijmaken voor de zaterdag tak. Leonidas speelt op zondag dit seizoen in de hoofdklasse, maar heeft ook al een paar seizoenen in de topklasse gespeeld. Dat Leonidas op zaterdag ook zo hoog mogelijk wil gaan spelen ligt voor de hand nu de prioriteiten verlegd zijn. Leonidas zal dan ook dit seizoen al mee willen spelen voor de prijzen en dus een lastige tegenstander voor Rozenburg zaterdag op sportpark West.

 

Coach Dennis Zaal vol vertrouwen

Het avontuur in de top van de zondagvoetbal was voor Leonidas geen succes. De leiding van de club ziet meer in de vele derby's die spelen in de top van het zaterdag voetbal op kan leveren. Omdat Leonidas al op zaterdag actief is hoeft de ploeg niet te beginnen in de vierde klasse zoals Nieuwenhoorn en Feyenoord dat bijvoorbeeld wel moesten doen bij hun overgang naar het zaterdagvoetbal. Maar als de Rotterdammers de aansluiting snel naar de top van het zaterdagvoetbal wil maken is meespelen voor de prijzen een must dit seizoen. Toch laat Leonidas dure punten liggen dit seizoen om nu al van een echte titelkandidaat te kunnen spreken. Zo was er verlies tegen Nieuwenhoorn met 6-1, en was ook Botlek, vorig seizoen nog tweedeklasser, te sterk met 1-3, ook nog in een thuiswedstrijd voor Leonidas. Op dit moment dus een middenmoter die één puntje meer heeft dan Rozenburg. Toch lijkt het een lastige wedstrijd te worden voor Rozenburg waar de winst niet zomaar vast staat. Coach Dennis Zaal voorspelde een overwinning met 3-1 op de VoetbalRotterdam site. De winst op Rhoon in de laatste competitiewedstrijd en het bereiken van de volgende ronde in de KNVB districtsbeker moet de man aan het roer op sportpark West vertrouwen hebben gegeven. Zaterdag valt de beslissing in de eerste periode, die is in de 3e klasse D voor Nieuwenhoorn. HBSS heeft inmiddels 3 punten in mindering gekregen door wat er is gebeurd in de slotfase van de wedstrijd tegen Rockanje, en staat Nieuwenhoorn nu 6 punten los van Botlek die nu op de tweede plaats staat. Of die straf blijft voor HBSS en of de 4 minuten die nog op de klokken stonden nog worden uitgespeeld? Inmiddels heeft de KNVB wel 2 rode kaarten geseponeerd zodat als die 4 minuten worden uitgespeeld in ieder geval gespeeld kan worden. Als wij het goed hebben begrepen zouden er dan van beide teams, voor die laatste 4 minuten, nog 8 spelers op het veld staan.

Aanvoerder Kenan Yilmaz

Voor Kenan Yilmaz een weerzien met oude bekenden, alhoewel het toch wel weer een jaar of 10 geleden is dat de huidige aanvoerder van Rozenburg het shirt van Leonidas om de schouders droeg. "Inderdaad wel eens gespeeld zowel in de zaterdag- als in de zondag afdeling. Maar te lang geleden om er iets zinnigs over te zeggen. Winnen zaterdag is de opdracht, dat is duidelijk. Tegen Rhoon pakte we wat gelukkig de punten, maar ook die tellen. Als we weer aansluiting willen krijgen en in de subtop mee willen spelen moeten we aanhaken. Ik verwacht een goed voetballende ploeg waar het voor ons goed is om als collectief daar iets tegenover te stellen. Je mag dit soort ploegen niet laten voetballen. Gelukkig zijn de meeste pijntje in de ploeg weer voorbij. en zullen we in tegenstelling tot vorige week nu geen personele problemen hebben. In de stand op de ranglijst ligt alles nog dicht bij elkaar, tenminste alles tussen Nieuwenhoorn en Bernisse. We willen weer aanhaken, dus moeten we winnen."

Het programma voor 31 oktober 2015

Thuis

 

Uit

Bernisse

-

Poortugaal

Botlek

-

Rhoon

Rijnmond HS

-

Pernis

Rockanje

-

Nieuwenhoorn

Rozenburg

-

Leonidas

Victoria '04

-

Vlotbrug

Zestienhoven

-

HBSS

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Bij Rozenburg was het vorige week in de bekerwedstrijd tegen Oliveo lastig om een elftal samen te stellen. Coach Dennis Zaal had te maken met veel pijntjes, blessures en afwezige spelers. Een weekje na die wedstrijd tegen Oliveo, waar Rozenburg uiteindelijk won door strafschoppen en zich plaatste voor de volgende ronde, lijken die problemen zich niet meer voor te doen voor de coach van Rozenburg. Op Frank Schipper na lijkt de selectie compleet.

  

Vermoedelijke opstelling: Stephan van Asperen als doelman. Achterhoede met Jeroen van Balen, Vince Lissenberg, Elroy van Seventer en Dennis Nijkamp. Middenveld met Kenan Yilmaz, Sander van Pelt en Stefan van Es. Aanval met Floris van den Heuvel, Lennart Quak en Onur Zaif.  

Foto: Aanvoerder Kenan Yilmaz