Een voetballer die elke trainer wel in zijn selectie wil hebben. Voor Rozenburg heeft Leon Nigg zeker een plekje in zijn hart. Hij speelde onder Leo Dekker al een seizoen voor Rozenburg, vertrok weer na dat seizoen. Onder Rob Vuik kwam Leon terug speelde lange tijd als rechtspoot op de linksbackpositie. Werd wat geplaagd door blessures maar altijd een speler waar je op kon vertrouwen. Altijd een voldoende en nooit zuren als hij op de bank zat na een blessure. Als we dan met Leon Nigg spraken was het altijd 'De trainer bepaald, mijn kans komt weer'.

Lees meer: Leon Nigg heeft het voetbalplezier terug gevonden maar vertrekt

Zijn laatste handeling in het shirt van Vierpolders was het missen van een strafschop. Na de wedstrijd tegen NBSVV zat de aanvoerder er doorheen. "Nog nooit heb ik me na een wedstrijd zo rot gevoeld", vertelde Paul een aantal dagen na de uitschakeling. Het hoofdstuk Vierpolders heeft hij afgesloten samen met de ploeg in Huis ter Duin, waar Vierpolders na het verlies tegen NBSVV te gast was op uitnodiging van de Staatsloterij. Met het afsluiten van het hoofdstuk Vierpolders is de focus nu geheel op Rozenburg gericht. Een ploeg waar hij successen mee wil gaan halen, maar vooral een basisplaats wil afdwingen. "Daar begint het mee", is de nieuwkomer zich meer dan bewust.

Lees meer: Paul Santra:"Ik had graag bij Vierpolders met promotie naar de 3e klasse afscheid genomen"

Met trainer/coach Dennis Zaal kijken we terug op een voor v.v. Rozenburg roerig seizoen. Het werd een seizoen met pieken, dalen en randgebeuren. Dennis Zaal verschuilt zich zeker niet achter dat laatste hij was daar een deel van. Zeker geen verloren seizoen maar vooral een seizoen waar lessen uitgeleerd moeten worden voor de toekomst. Dennis Zaal is niet vergeten dat zonder een kampioenschap of een periodetitel hij het als een verloren of in ieder geval een teleurstellend seizoen zou beschouwen. Zaal moest het seizoen afmaken met 12 selectie spelers en stond assistent Dave Zaal zeker vijf wedstrijden als noodoplossing in de basis.

Lees meer: Dennis Zaal:"Trots op de jongens waar we het seizoen mee hebben afgemaakt"

Als we vragen hoeveel wedstrijd Lennart Quak voor het 'Vlaggenschip' van Rozenburg heeft gespeeld moet hij het antwoord schuldig blijven, maar dat zullen er zeker meer dan 200 zijn geweest. Ook van het totaal aantal doelpunten heeft Lennart geen idee. De vraag waar hij volgend jaar speelt laten we achterwegen want Lennart is een Rozenburger, ook al woont hij tegenwoordig niet meer in ons dorp. Lennart heeft al zijn hele voetballeven voor Rozenburg gespeeld. Toch twijfelde de spits rond de winterstop of hij zijn verblijf op West wel wilde verlengen.

Lees meer: Lennart Quak:"Als je dit soort dingen met een positief gevoel kan afsluiten, wordt je sterker"

Stephan van Asperen, doelman van Rozenburg zit in de hoek waar de klappen vallen. Dit seizoen zal hij niet meer onder de lat staan. Voor Stephan is het een inmiddels verloren seizoen. Een liesbreuk, wondinfecties en afgescheurde kniebanden vielen de doelman na de winterstop ten deel. En daar bleef het niet bij. Een recent auto ongeluk en wat privé problemen kwamen daar nog eens bovenop. Van Asperen zit dus in de hoek waar de klappen vallen, maar wil nog één seizoen met Rozenburg voor de prijzen spelen, en met die prijzen bedoelt hij het kampioenschap.

Lees meer: Doelman wil kampioen worden met Rozenburg

Drie jaar seizoenen geleden kwam Stephan van Asperen naar Rozenburg. Hij moest Wilfred Poleij op gaan volgen en kwam in de kielzog van trainer Rob Vuik naar sportpark West. Voordat hij naar sportpark West kwam was hij vooral bankzitter bij PFC. Hij had bij PFC al verteld dat hij niet langer tevreden was met een plaats op de bank en zou gaan vertrekken. Vuik naar Rozenburg, Rozenburg doelman Wilfed Poleij naar PFC en moest de toenmalige trainer Vuik opzoek naar een nieuwe doelman.

Lees meer: Waar staat Stephan van Asperen volgend seizoen onder de lat?

Het is een wonder dat Dennis Nijkamp geen breuken heeft opgelopen afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Rhoon. Op het middenveld zette Rhoon aanvoerder Daniel Wigman een tackel veel te laat in raakte het scheenbeen van Dennis Nijkamp en kwam boven op de enkel terecht. De bal was allang niet meer in de buurt en mocht de aanvoeder van Rhoon niet klagen met een gele prent, waar een ander kleur ook niet had misstaan.

Lees meer: Dennis Nijkamp zeker een paar weken aan de kant

Het was best een moeilijke beslissing om weer terug te keren naar sportpark West. Zijn Rood Gele Hart lijkt de doorslag te hebben gegeven. In één van onze gesprekken vertelde Nick 'Rozenburg moet weer gaan leven' en daar wil de aanvaller graag aan meewerken. Het begon allemaal als pupilletje bij Rozenburg, maar voor het toenmalige niveau van de Rozenburgse jeugd was Nick de Bil te goed en kwam via Excelsior Maassluis bij FC Dordrecht terecht. Na zijn tijd bij de beloften en het 2e elftal van FC Dordrecht was Nick voor vele clubs een gewilde speler.

Lees meer: Nick de Bil terug op het oude nest

Eigenlijk waren we niet zo verrast toen Sander Arkenbout ons vertelde wellicht weer het Rood Gele Shirt weer om de schouders te gaan dragen. Hij heeft op West een paar mooie jaren meegemaakt in een periode dat Wim van der Steene aan het roer stond. Maar die zelfde Wim van der Steene was ook de man die hem in diens van het elftal liet spelen en omturnde tot linksback en dat niet zonder succes. Gelukkig was Sander Arkenbout niet altijd met die switch maar hij groeide uit tot een vaste waarde op die plaats. En eigenlijk is het tot de dag van vandaag zo gebleven. Trainers zien in hem een ideale linksback, en Sander wil liever op het middenveld spelen.

Lees meer: Het Rood Gele Shirt weer om de schouders

Eigenlijk een overbodige vraag als je Elroy van Seventer vraagt waar hij volgend jaar gaat spelen. Natuurlijk op sportpark West bij zijn eigen Rozenburg. Het is alweer zo'n 8 seizoenen geleden dat Elroy in de hoofdmacht debuteerde. Een vaste waarde voor trainers, nooit een onvoldoende, nooit een onvertogen woord, altijd bereidt de mouwen op te stropen als dat nodig is. En altijd op de zelfde positie spelen daar is geen discussie over, centraal in de verdediging.

Lees meer: Elroy van Seventer blijft Rozenburg trouw

Rozenburg heeft, na Bryan van der Laan, ook Jordie de Groot volgend seizoen weer terug op sportpark West. De centrale verdediger van Brielle komt na één jaar weer terug naar zijn eigen cluppie. Als jeugdspeler was hij ook al een paar jaar bij andere clubs actief, maar eigenlijk is er voor Jordie maar één club en dat is Rozenburg. Volgend seizoen het vertrouwde Rood Gele Shirt weer om de schouders, alsof hij nooit is weggeweest.

Lees meer: Jordie de Groot komt terug!