Het is nog allemaal onduidelijk wat er nu gaat gebeuren met de wedstrijd HBSS - Rockanje. De KNVB heeft een schikkingsvoorstel van 3 punten in mindering voor HBSS gedaan. Binnenkort meer duidelijkheid over het voorval. Nieuwenhoorn heeft de eerste periode gepakt in de 3e klasse D. Ook daar werd het feestje even uitgesteld vanwege de uitslag van de wedstrijd tussen HBSS en Rockanje. Maar inmiddels geen twijfels, als die er al waren, meer over wie de sterkste in de eerste periode was. Ronard Venekamp pakte met Bernisse de eerste punten.

 

Rozenburg won in de 8e ronde van de competitie 2015-2016 van Leonidas en zeker niet onverdiend. Maar de ploeg van coach Dennis Zaal had moeite de partij vroegtijdig te beslissen. Kansen genoeg voor de Rood Gelen maar kansen zijn nog geen doelpunten, zeker bij het huidige Rozenburg niet. Ook kwamen de bewoners van sportpark West weer eerst op achterstand. Het bleef dan wel bij die ene goal maar het zijn er dit seizoen al 16. Van de 8 wedstrijden kreeg Rozenburg in 5 wedstrijden 2 doelpunten tegen en tegen Nieuwenhoorn zelfs 4. De ander twee wedstrijden 1 doelpunt tegen maar tegen HBSS was dat ene doelpunt genoeg voor verlies. Rozenburg heeft op papier een solide verdediging. Een centrum met de ervaren Elroy van Seventer met aan zijn zijde de sterk spelende Vince Lissenberg. Als rechtsachter Dennis Nijkamp, een bijna onneembare vesting. En op links de revelatie van dit seizoen Jeroen van Balen. Jeroen heeft een drang naar voren en schuift probleemloos aan op het middenveld als er ver van het eigen doel moet worden verdedigd, heeft snelheid en kan altijd op tijd terug zijn om gaatjes te dichten. Als we het Rozenburg keeper Stephan van Asperen voorleggen en hem confronteren met de 16 tegentreffers worden de woorden zorgvuldig gewogen. "Je hebt gelijk het zijn er 16. Maar voor mij belangrijk hoe ze vallen. Tegen Leonidas zat er ook weer één in. Kwam achter het standbeen van Jeroen van Balen vandaan en stijf in de kruising. Zo'n bal zag ik gewoon te laat. Wie moet je daar verwijten maken? Er zaten er 4 van Nieuwenhoorn bij. En een paar ongelukkige (soms ook blunders zoals bij Victoria red.). Verdedigend staat het goed bij Rozenburg. We maken het niet af. Onze ploeg heeft veel kansen nodig voor een doelpunt en we laten de tegenstander lang geloven dat er wat te halen is. Ons doelsaldo is -1. Bij elk doelpunt van de tegenstander komen we in problemen en lopen achter de feiten aan. Verdedigen begint bij de aanval en daar hebben we niet echt bijters die fanatiek terugverdedigen en komen we ook fysiek te kort, maar daar vertel ik niets nieuws. Bij Mwenya van Kooten (invaller afgelopen week tegen Leonidas red.) zie je dat wel. Die vecht voor een verloren bal en komt ook mee terug naar het middenveld om daar de strijd aan te gaan." Werk voor de trainer gelukkig hoeven wij (sportenrozenburg) de oplossing niet aan te dragen. We gaan met de keeper zoals elke week ook nog even de andere uitslagen langs.

De wedstrijden

Bernisse - Poortugaal, 3-2. "Leuk voor Ronard Venekamp. Daar hangen de slingers zeker buiten, ben je al wezen kijken bij zijn huis." Botlek Rhoon, 1-1. "Botlek heeft geen slechte ploeg, en Rhoon pakt met hun speelwijze toch weer een puntje. Botlek is niet slecht anders staan ze niet op de gedeeld tweede plaats. Volgende week komen ze naar ons dan kunnen we zien hoe sterk ze echt zijn." Rijnmond HS - Pernis, 4-0 "Knap van RHS. Hoogvliet is sterk thuis aan de Botreep, maar 4-0. Pernis een slechte dag?" Rockanje - Nieuwenhoorn, 1-5. "Nieuwenhoorn geeft gewoon een poosje gas en liggen er gelijk een paar in. Beetje hoe het Rozenburg verging. Ook Rockanje kon lang meespelen, althans dat gevoel heb je dan, tot de ploeg van Steef Buijs gas geeft. Rockanje had wel wat invallers maar of dat bij dit Nieuwenhoorn veel uit maakt?" Victoria'04 - Vlotbrug,1-2. Als we het allemaal goed hebben begrepen kampte Victoria nogal met pijntjes en afwezige spelers! "Kan de reden zijn van het verlies van Victoria. Ik had zeker mijn geld gezet op een overwinning van Victoria. Zakken nu wel wat op de ranglijst." Zestienhoven - HBSS, 3-1. "Naweeën van het akkefietje van de wedstrijd tegen Rockanje? Zoiets ebt meestal nog na. Nog niet duidelijk hoe het daar uiteindelijk afloopt. Zestienhoven profiteert, bij HBSS natuurlijk ook wat kaarten die nu weggewerkt moeten worden. Of is daar nog geen duidelijkheid over?"

De stand

Voor Nieuwenhoorn lijkt het een makkelijk seizoen. Na 8 wedstrijden 8 punten voorsprong op de nummer 2 Zestienhoven. De enige ploeg waar Nieuwnhoorn punten tegen verspeelde. Voor de rest staat het allemaal dicht bij elkaar. Bernisse is van de hatelijke 'NUL' af en misschien krijgt de ploeg van Ronard Venekamp er wel een boost van en kan het aanstaande zaterdag ook stunten tegen Rhoon. "Leuk dat alles, behalve dan Nieuwenhoorn, bij elkaar staat. Voor de competitie leuker al zal de kampioen al vroeg bekent zijn. Het zal in deze competitie om vervangende periodetitels gaan", keek Rozenburg keeper Stephan van Asperen nog even naar de stand. Rozenburg heeft de aansluiting met de subtop weer te pakken nu zaak om dat vast te houden, te beginnen met zaterdag tegen Botlek.

 

Foto's: Stephan maakt even tijd om met zijn dochtertje op de foto te gaan.

 

Rozenburg coach Dennis Zaal met zijn team in de subtop.