De vakantie staat voor de deur ook voor Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta. Nog even de puntjes in de ‘i‘ en dan even iets anders dan voetbal, alhoewel met het EK in volle gang lijkt het toch zonder voetbal niet helemaal te kunnen. Als we de coach van Rozenburg vragen hoe hij naar de wedstrijden kijkt moet hij toch bekennen dat er voor een groot deel een trainer in hem schuil gaat. De systemen en hoe voeren ploegen het uit, kan ik er ook van leren en vooral ook, hoe kunnen voetballers op het niveau van tweede klasse daarmee omgaan. Of is het uiteindelijk zo, zoals de coach aanhaalde, ‘Je moet het niveau in de gaten blijven houden, maar aan de andere kant is de weerstand van de tegenstanders ook op tweede klasse niveau’.

Lees meer: Peter-Marcel Nauta: ”We hebben een groep die het nog wel een keer wil laten zien”

Voor Rozenburg een story met een ‘Happy end’ althans zo mag je het uiteindelijke besluit van Bryan van der Laan toch wel noemen. Eerder had Van der Laan aangegeven werk en voetballen niet meer met elkaar in overeenstemming waren en ook de motivatie een beetje was weggeëbd. Een bedankbriefje van de trainer was de druppel om er nog eens goed over na te denken met als besluit ‘Ik ben er helemaal nog niet klaar mee’.

Lees meer: Bryan van der Laan: “Ik ben er eigenlijk helemaal nog niet klaar mee”

Misschien als er normaal gevoetbald zou worden was het anders, maar alleen maar trainen in deze wereld pandemie helpt waarschijnlijk toch niet mee om de motivatie van spelers optimaal te houden. Het is toch anders als je verwikkelt ben in de strijd voor een kampioenschap, promotie of degradatie. Coach van Rozenburg doet er ongetwijfeld alles aan om zijn selectie plezier in het voetbal te laten houden. Maar zal toch met lede ogen moeten toekijken dat zijn selectie smaller wordt.

Lees meer: Armin Hasanovic stop met selectievoetbal

Als een donderklap bij heldere hemel, aanvoerder Bryan van der Laan hangt de voetbalschoenen aan de wilgen. Een besluit, zo vertelde Bryan, dat zeker niet over één nacht ijs is genomen. Veranderde werkzaamheden, gebrek aan motivatie en misschien wel het hele gedoe met corona. Van der Laan die bij Feyenoord, RKC en Excelsior Maassluis heeft gespeeld, wilde bij Rozenburg zijn carrière afsluiten. Alleen is dat tijdstip wel veel sneller gekomen dan ze op sportpark West hadden gehoopt.

Lees meer: Bryan van der Laan stopt met voetballen

Dat Rozenburg inzet op de eigen jeugd en spelers met Rood Gele Roots wordt als maar duidelijker. De ingezette weg krijgt hopelijk, voor iedereen die Rozenburg een warm hart toedraagt, een vervolg. Eerder kwam Stefano Tavaris, tegenwoordig inwoner van Rozenburg, de ploeg van Peter-Marcel Nauta al versterken en nu wil Nauta ook het jeugdtalent Quintin Felomina aan zijn selectie toevoegen.

Lees meer: Talent Quintin Felomina bij de A-selectie op sportpark West