Lang heeft Rozenburg de hoop gehad dat het ook volgend seizoen in de tweede klasse kon spelen. Misschien wel tegen beter weten in. Hoop is meestal het uitstellen van teleurstelling en teleurstellend was het afgelopen dinsdagavond in Capelle aan den IJssel. Rozenburg heeft de degradatie lang kunnen uitstellen tot de allerlaatste wedstrijd, maar om degradatie te voorkomen kwam de ploeg van West gewoon tekort.

Lees meer: Aanvoerder Jordie de Groot:”We zijn niet vanavond gedegradeerd”

Na het verlies van afgelopen zaterdag tegen Zuidland is het nu echt de laatste kans op behoud van het tweedeklasserschap. Of de Rood Gelen met een gehavende ploeg in staat zijn om FC Oudewater te verslaan? FC Oudewater verloor afgelopen zaterdag van TAVV met 1-3 en liet net als Rozenburg de eerste kans voorbij gaan om volgend seizoen in de tweede klasse te spelen.

Lees meer: Nog een kans op handhaving

In een wedstrijd waar Rozenburg alles onder controle leek te hebben, ging het ver in blessuretijd tocht nog mis. Niet de eerste keer dit seizoen voor de Rood Gelen dat het ver in blessuretijd toch nog tegen een deukje op loopt. Tot twee keer toe kwam Zuidland in die blessuretijd langzij. Bij de laatste keer stonden er al 54 minuten op de klokken. In de verlenging was Neal van Buuren de matchwinnaar en Zuidland naar de tweede klasse schoot.

Lees meer: Rozenburg afgetroefd in blessuretijd

Is Rozenburg instaat ook Zuidland aan het zegekarretje te binden. Nog één keer alles uit de kast om dit seizoen tot een goed einde te brengen. Althans behoud van spelen, ook volgend seizoen, in de tweede klasse is dit seizoen de prijs die op het spel staat. En toeval of niet, Zuidland is net als in juni 2019 de tegenstander. De rollen zijn omgedraaid. In die wedstrijd was Zuidland de tweedeklasser en Rozenburg derdeklasser. Dat is zaterdag precies anders om.

Lees meer: De finale een herhaling van juni 2019

De overschrijvingperiode van dit seizoen loopt ten einde. Rozenburg nog in de race voor behoud van de tweede klasse. Nog één wedstrijd verwijderd en eventueel nog een herkansing wat later om volgend seizoen weer in de tweede klasse te mogen spelen. Maar daarover later meer. Nu staat alles in het teken van de laatste uren van de overschrijvingen. Rozenburg kan zich niet laten verrassen in de tweede klasse kan je vandaag de dag niet meer met 11 spelers de competitie beginnen en wat jeugd op de bank.

Lees meer: Rienne va plu overschrijven is niet meer mogelijk