Excelsior’20 is de tegenstander zaterdag als wedstrijd 14 van deze competitie op de affiche staat. In de eerste wedstrijd van dit seizoen, op sportpark West, stond er 2-2 op het scorebord. Voor Rozenburg het begin van een reeks tot half november waar de waar de ploeg van Nauta niet verloor. Voor Excelsior verliep de start van de competitie iets minder en morste de Schiedammers zo hier en daar wel eens wat puntjes.

Excelsior, plaats 8, staat boven Rozenburg, plaats 11, op de ranglijst, ook boven de gevarenstreep. De meeste punten behaalde Excelsoir’20 in thuiswedstrijden 13 van de 18 voor de ploeg van Jaco Verhoev. Daar zat ook een puntje bij van de wedstrijd tegen koploper HBSS. Rozenburg had een voorsprong afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Deltasport, maar die wedstrijd werd gestaakt met nog een minuut of 12 te spelen. Tot nu toe geen nieuws over die wedstrijd. De KNVB heeft nog niet besloten wat er gaat of moet gaan gebeuren met die pot. Rozenburg was niet betrokken bij de ongeregeldheden. We kunnen ons dan ook niet voorstellen dat het staken nadelige gevolgen heeft voor de ploeg van West. Voor het volgende seizoen wel nieuws op West. Bethslot Woldeamanuel vertrekt naar Hellevoetsluis, Bryan van der Laan naar OHVV en Jordie de Groot stopt met selectievoetbal. Drie dragende spelers, maar dat is volgend seizoen. Zaterdag zal Rozenburg voor de winst naar sportpark Thurlede afreizen. Voorlopig zijn voor de ploeg van Nauta alle wedstrijden finales en lelijke punten zijn ook punten. Op vrijdag vragen we natuurlijk weer aan coach Nauta hoe hij naar de wedstrijd kijkt.

Peter-Marcel Nauta

“Zaterdag de return van de openingswedstrijd van het seizoen, de wedstrijd eindigde in een gelijk spel (2-2), en op basis van het vertoonde spel was dat een terechte uitslag. Excelsior '20 speelde met veel passie en energie, iets waar we in het begin niet direct antwoord op hadden, maar gaande de wedstrijd kregen we wel grip en kwamen ook op voorsprong, uiteindelijk werd er uit een goed uitgevoerde counter gelijk gemaakt. In deze wedstrijd hadden we tevens niet de beschikking over Maikel den Ouden, Bryan van der Laan, Vince Lissenberg en Szymon Joachimiak, eerstgenoemde zijn er a.s. zaterdag weer wel bij. Afgelopen zaterdag een vervelende wedstrijd, spelers wilden er echt alles aan doen, maar de ziekte perikelen van de dagen ervoor hadden de sporen duidelijk nagelaten, waardoor een gebrek aan energie de goede bedoelingen in de kiem smoorden. Ondanks dat een terechte 1-0 voorsprong, maar wedstrijd gestaakt en nu afwachten wanneer e.e.a. wordt uitgespeeld. Positief punt het debuut van Tycho Spaans (16 jaar) in Rozenburg 1, en wanneer zijn voorzet goed was ingekopt, dan had hij direct een assist op zijn naam gehad. Dinsdag en donderdag prima kunnen trainen, spelers hebben weer hard gewerkt en de focus nu op Excelsior '20. Uitgaande van de 3 punten van afgelopen weekend, kunnen we bij een goed resultaat weer een stap maken op de ranglijst en ons zelfvertrouwen een boost geven, dat besef is bij iedereen duidelijk aanwezig. We gaan voor de volle buit.”