Afgelopen dinsdag moest Excelsior’20 de eer hooghouden van de ploegen uit de derde klasse D van het afgelopen seizoen. Tot nu toe slechte resultaten, vijf ploegen gedegradeerd en geen periodekampioenen gepromoveerd. Zaterdag werd de wedstrijd tussen Excelsior’20 en GHVV afgelast omdat een speler van GHVV onwel werd en per ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Gisteravond stond het duel tussen Excelsior’20 en GHVV opnieuw op de rol. Uiteindelijk bleef Excelsior’20 overeind en won na verlenging.

Lees meer: Excelsior’20 nog één overwinning verwijderd van handhaving in de derde klasse

Was de derde klasse D, afgelopen seizoen, vooral een competitie waar, uitgezonderd HBSS dan misschien iedereen van iedereen kon winnen. Maar dat lijkt het nu toch moeilijk voor de periodekampioenen om te promoveren en de ploegen die voor degradatie strijden of gestreden hebben om succes te boeken.

Lees meer: Nog geen succes voor clubs uit de derde klasse D

Een wedstrijd waar niets meer op het spel stond. Rozenburg had zich al eerder veilig gespeeld en speelt ook volgend seizoen in de derde klasse. Natuurlijk het afscheid van Jordie de Groot die 395 keer het shirt van Rozenburg droeg en ook een afscheid van spelers die Rozenburg gaan verlaten. Maar het begon allemaal met een eervol onthaal van de kampioen.

 

 

 

Lees meer: Een eervol onthaal van de kampioen

Zaterdag, de laatste wedstrijd van dit seizoen en komt de kampioen HBSS naar Rozenburg. Een wedstrijd om des keizers baard of als dat beter klinkt een wedstrijd zonder enig echt belang. Rozenburg zal zeker willen winnen en HBSS zal zich willen profileren als de kampioen. Toch een bijzondere wedstrijd waar Rozenburg een aantal spelers zal uitzwaaien, deels omdat ze stoppen met voetbal en anderen die er voor kiezen bij andere clubs te gaan spelen.

Lees meer: Er vertrekt een Karrenvracht aan ervaring op West

Met een simpele overwinning in Vlaardingen bij Deltasport is Rozenburg ook volgend seizoen verzekerd van spelen in de derde klasse. Het respect gaat uit naar de gastheren aan de kooikersweg die nadat het hele eerste elftal was opgestapt toch nog met een elftal van spelers uit het derde, vierde en vijfde elftal de strijd aanbonden met Rozenburg.

Lees meer: Rozenburg ook volgend seizoen in de derde klasse

Zaterdag de voorlaatste wedstrijd deze competitie voor Rozenburg in Vlaardingen tegen Deltasport. Afgelopen zaterdag verloor Deltasport met maar liefst 9-1 in Hoogvliet van het reeds gedegradeerde RHS. Ook trok Deltasport zich deze week terug uit het Vlaardings kampioenschap, omdat Deltasport geen ploeg op de been kon brengen.

Lees meer: Wat is er gebeurt bij Deltasport

Uiteindelijk was het gelijke spel tegen Botlek genoeg voor Rozenburg om boven de nacompetitiestreep te blijven. Een matte pot voetbal dat zeker niets te maken had met ploegen die strijden om ook volgend seizoen weer in de derde klasse te spelen. Spelen tegen degradatie of nacompetitie onderin zijn niet vaak mooie potjes, maar wel spannend. Van beide was op sportpark West zaterdag niets te merken.

Lees meer: Puntjes sprokkelen op West

Met nog drie wedstrijden te spelen in het seizoen 2022 – 2023 staat Rozenburg boven de nacompetitiestreep, maar kan de ploeg van West daar ook blijven? Zaterdag als Botlek op bezoek komt op West kan Rozenburg bij winst een belangrijke stap zetten. In elk ander scenario zijn de Rood Gelen weer afhankelijk wat de directe concurrentie doet.

Lees meer: Slotfase van de competitie in de derde klasse D

In de rust van de wedstrijd tussen OHVV en Rozenburg was de aanvoerder van Rozenburg er stil van. Het horrorscenario, het slechts denkbare loop van de gebeurtenissen, afdalen naar de vierde klasse naderbij zag komen. Zijn ploeg stond aan het sportpark aan de Eeweg in Oudenhoorn, tegen een directe concurrent, op een 1-0 achterstand en verzuimde de geboden kansen te benutten en in de wedstrijd te blijven.

Lees meer: Nick de Bil zag de vierde klasse dichterbij komen

Een lied dat de aanhang van de beide ploegen zaterdag kunnen zingen, alleen ‘wat kan ons gebeuren’ staat een beetje in een ander perspectief. Die Rood Gele Kleuren is op beide ploegen van toepassing, het zijn de clubkleuren van beide teams. Vooral oppassen voor de Rozenburg supporters die ongetwijfeld in het uittenue zullen moeten spelen. Een wedstrijd tussen OHVV en Rozenburg waar beide ploegen nog strijden om uit de nacompetitie te blijven. Een potje waar veel op het spel staat zaterdag aan de Eeweg in Oudenhoorn.

Lees meer: Rood Gele Kleuren wat kan ons gebeuren

De Rood Gelen spelen als een middenmoter die niets te verliezen heeft en waar winst of verlies niet zoveel uitmaakt. Ook afgelopen zaterdag tegen Vierpolders was er niets af te zien van de positie waar de ploeg zich werkelijk begeeft, inmiddels onder de streep van de nacompetitie. Afgelopen zaterdag het tiende verlies van deze competitie met in de hoofdrol bij Vierpolders Floris van den Heuvel een speler die vele jaren het shirt van Rozenburg om de schouders droeg.

Lees meer: Rozenburg lijkt op weg naar de nacompetitie