Vorig seizoen zeven keepers nodig, dit seizoen lijkt het er op dat er op z’n minst drie trainers nodig zijn om het seizoen af te maken. Gaat de zon weer schijnen op West of blijven de donkere wolken nog even hangen. Zaterdag is Meeuwenplaat de tegenstander en kan Rozenburg in eigen huis laten zien of er nog hoop gloort aan de horizon en/of de genomen beslissingen de juiste zijn geweest.

 

Erik van de Ridder zal de honneurs voorlopig waarnemen, en moet Rozenburg op zoek naar een trainer met de benodigde papieren die het seizoen wil afmaken. Overigens alleen voor dit lopende seizoen omdat de trainingsfunctie voor het volgende seizoen al is ingevuld. Ronard Venekamp, nu nog werkzaam bij Rhoon, neemt het stokje na de zomer over. Tot die tijd is het hopen dat het weer gaat draaien bij de Rood Gelen en dat de smalle selectie verder gespaard blijft van schorsingen en blessures. Er zijn nog 12 wedstrijden te spelen en waarschijnlijk het restant van de pot tegen Deltasport waar Rozenburg met 1-0 de leiding ging toen scheidsrechter Van Erven besloot er mee te stoppen. Na zaterdag, de thuiswedstrijd tegen Meeuwenplaat, is er een pauze van twee weken en geen competitievoetbal. Daarna op 4 maart de wedstrijd in Maassluis tegen rode lantaarndrager VDL. Een wedstrijd waar het blazoen kan worden opgepoetst. Maar dat is voor later.

Eerst zaterdag Meeuwenplaat, een ploeg waar in de uitwedstrijd met 3-4 van werd gewonnen. Meeuwenplaat staat op de derde plaats op de ranglijst en heeft naast tegen Rozenburg ook verloren van koploper HBSS (4-1) en OHVV (0-3). De kloof naar boven is inmiddels wel op gelopen naar 5 punten op de nummer 2 Kethel Spaland en 13 punten naar koploper HBSS. Meeuwenplaat heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Vorige week werd de wedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Er waren 68 minuten gespeeld en de tussenstand was op dat moment 2-2. Ook Rozenburg heeft nog een wedstrijd die het einde niet heeft gehaald. De KNVB heeft nog niets besloten m.b.t. de gestaakte wedstrijd tegen Deltasport. Voor Rozenburg zijn er ook andere zorgen. Na de nederlaag bij Excelsior’20 met 3-1 wilde de beleidsbepalers van Rozenburg niet door met de huidige trainer Nauta. Na het vertrek van Peter-Marcel Nauta neemt in eerste instantie Erik van de Ridder de honneurs waar. Ook voor de rest van de technische staf een zware taak om het gat van de vertrokken Nauta op te vullen, Van der Ridder te ondersteunen waar mogelijk en de belangen van Rozenburg voorop te stellen. Of er een shockeffect zal komen in de wedstrijd tegen Meeuwenplaat zullen we zaterdag tegen half vijf weten. Jordie de Groot is geschorst en moet toekijken. De enkel van doelman Benny van der Meer is weer uit het gips, maar of de doelman alweer kan spelen? In ieder geval een beladen wedstrijd voor Rozenburg. Winst noodzakelijk om uit de onderste regionen te komen en anderzijds om het vlaggenschip van West weer op koers te krijgen.

Foto: Erik van de Ridder archief sportenrozenburg