Kers op de taart of met OVV is het kwaad kersen eten. Een wedstrijd die naar alle kanten kan. In de heenwedstrijd aan de Zwartelaan in Oostvoorne werd er niet gescoord en deelde de beide ploegen de punten. Zaterdag is een puntendeling ook niet onmogelijk, maar zal zeker voor Rozenburg als punten verspelen worden gezien.

De heenwedstrijd was een wedstrijd die geen winnaar verdiende, maar na die fase is er toch wel veel gebeurd bij de Rood Gelen. Bleef Rozenburg na het gelijke spel in Oostvoorne nog steeds ongeslagen, maar kreeg te maken met tegenslagen en de smalle selectie waren er niet veel mogelijkheden om de ploeg van West op koers te houden. Uiteindelijk besloot de TC en het bestuur van Rozenburg om in te grijpen en werd trainer Peter-Marcel Nauta op non-actief gesteld. Erik van de Ridder moest het stokje overnemen en Van de Ridder heeft na 5 wedstrijden en de 10 minuten tegen Deltasport, waar hij aan het roer stond, 12 punten kunnen bijschrijven op het conto van de Rood Gelen. Nog net niet genoeg om boven de nacompetitiestreep te komen. Of dat zaterdag gaat gebeuren? De Rood Gelen spelen toch wel wisselvallig en laten ook nu, onder het bewind van Erik van de Ridder, zo af en toe steekjes vallen zoals in de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Rijnmond Hoogvliet Sport, waar Rozenburg met 1-0 verloor. Overigens won de tegenstander van zaterdag OVV afgelopen zaterdag ruim van RHS, 4-0. Maar wat zeggen uitslagen en prognoses in deze derde klasse D. HBSS lijkt het kampioenschap niet meer te ontgaan. In de degradatiezone gaat VDL zich opeens roeren. En in de nacompetitiezone gaat het niet goed met OHVV van Oud Rozenburg trainer Mark van Os. Een ploeg die we hoger hadden ingeschat.

Foto archief wedstrijd in Oostvoorne van dit seizoen.

Tegenstander van zaterdag op West, OVV, is een middenmoter en heel veel meer zal er voor de ploeg uit Oostvoorne niet inzitten. Of het moeten verrassingen bij de periodetitels zijn. Rozenburg is op weg naar die middenmoot en wil degradatie en nacompetitie voorkomen. Erik van de Ridder lijkt op de goede weg. Al zal de interim-coach beseffen dat het broos is en hij een smalle selectie ter beschikking heeft, waar niet al te veel tegenslagen moeten komen. Voor zaterdag een mooie affiche.

De wedstrijd aan de Vinkeseweg in Rozenburg begint op zaterdag 1 april om 14:30 uur.