Een lied dat de aanhang van de beide ploegen zaterdag kunnen zingen, alleen ‘wat kan ons gebeuren’ staat een beetje in een ander perspectief. Die Rood Gele Kleuren is op beide ploegen van toepassing, het zijn de clubkleuren van beide teams. Vooral oppassen voor de Rozenburg supporters die ongetwijfeld in het uittenue zullen moeten spelen. Een wedstrijd tussen OHVV en Rozenburg waar beide ploegen nog strijden om uit de nacompetitie te blijven. Een potje waar veel op het spel staat zaterdag aan de Eeweg in Oudenhoorn.

Spelen er ook nog sentimenten zaterdag tussen beide ploegen. Bij OHVV staat Mark van Os aan het roer als hoofdtrainer. Van Os was ook als trainer werkzaam op sportpark West. Mark van Os vertrekt na dit seizoen bij OHVV en gaat naar Hellevoetsluis. Zijn opvolger is Peter-Marcel Nauta, dit seizoen ontslagen trainer van Rozenburg. Doelman Wouter Bloothoofd is geen onbekende, verdedigde ook al eens het doel van Rozenburg. En Rozenburger Joshua Stout, in de jeugd bij Rozenburg gespeeld en na een Brielle avontuur waar hij speelde o.a. onder Mark van Os, bij OHVV terechtgekomen. OHVV komt uit het zondagvoetbal en heeft in het seizoen 2019-2020 de stap naar het zaterdagvoetbal gezet. Na vier seizoenen in de vierde klasse te hebben gespeeld, nu in de derde klasse tegen Rozenburg. In de competitie komen beide ploegen elkaar dit seizoen voor het eerst tegen. De heen wedstrijd op sportpark West vertrok OHVV met de punten in de tas terug naar Oudenhoorn. Op 3 december 2022 werd het 1-2, doelpunten OHVV Rowan van Heijst en Jonathan Francisca. Voor Rozenburg wist Bethslot Woldeamanuel het netje te vinden.

Foto uit de thuiswedstrijd van Rozenburg tegen OHVV. Bethslot Woldeamanuel kan zijn nieuwe trainer van het volgende seizoen bij Hellevoetsluis nu nog trainer van OHVV Mark van Os laten zien waar hij toe instaat is

En dan Rozenburg

Naar het verleden kijken is, om er van de leren, zeker goed, maar punten krijg je er niet meer voor. Wisselvalligheid troef bij de Rood Gelen, selectie te smal voor de vele blessures en afwezigen, waar de ploeg mee kampt. Er is nog van alles mogelijk en de strijd is nog niet gestreden. Maar de tijd gaat dringen, er zijn nog maar vier wedstrijden te spelen. Rozenburg moet na zaterdag tegen OHVV, nog tegen Botlek (thuis) een ploeg die onder Rozenburg staat. Deltasport (uit), ook Deltasport staat onder Rozenburg en de laatste wedstrijd thuis tegen HBSS, een ploeg die zaterdag ongetwijfeld kampioen gaat worden. Naar onder heeft Rozenburg nog veel zelf in handen door te winnen. Dus moet de ploeg van Erik van de Ridder naar boven kijken en daar zal een ploeg toch foutjes moeten maken. Excelsior’20 en DVO’32 zijn ploegen direct boven Rozenburg en die hebben beide zaterdag geen makkelijk programma, als die er al zijn in de derde klasse D. Excelsior’20 tegen Meeuwenplaat die vorige week nog won van koploper HBSS een prestatie? Dat wil zeggen het had en heeft er toch wel alle schijn van dat HBSS liever in een thuiswedstrijd en dan ook nog tegen een degradatiekandidaat, VDL, kampioen wil worden. DVO’32 moet naar het dak van de A4 oftewel Kethel Spaland. Genoeg voor een lekker middagje voetbal.