Met nog drie wedstrijden te spelen in het seizoen 2022 – 2023 staat Rozenburg boven de nacompetitiestreep, maar kan de ploeg van West daar ook blijven? Zaterdag als Botlek op bezoek komt op West kan Rozenburg bij winst een belangrijke stap zetten. In elk ander scenario zijn de Rood Gelen weer afhankelijk wat de directe concurrentie doet.

Voor koploper HBSS lag al twee weken de rode loper gereed op weg naar het kampioenschap en al twee wedstrijden ziet de ploeg van Toon Wolters geen kans om het einde van die loper te halen. Was er in de uitwedstrijd tegen Meeuwenplaat, een paar weken terug, nog sprake van dat thuis kampioen worden altijd leuker en lucratiever is, dus was die nederlaag nog wel te verklaren. Was er in de thuiswedstrijd tegen in degradatie kandidaat VDL, HBSS verloor met 1-4, niets over van de suprematie van de ploeg uit Schiedam. Zaterdag hebben de Schiedammers de volgende kans in de uit wedstrijd tegen Victoria’04. Voor Rozenburg zijn de ontwikkelingen in de kop van de competitie niet negatief. Meeuwenplaat blijft er, met de verliesbeurten van HBSS, in geloven en dat is gunstig voor de Rood Gelen. Meeuwenplaat speelt een uitwedstrijd tegen DVO’32, een ploeg met een gelijk aantal punten als die Rozenburg heeft verzameld. De Hoogvlieters gaan voor de winst naar Schiedam in de wetenschap dat een kampioenschap schier onmogelijk is. Maar Meeuwenplaat doet ook nog mee voor de periode en een eventuele vervangende periode van de kampioen.

Kan Bryan van der Laan, tegen OHVV goed voor twee doelpunten, zijn ploeg nog een keertje naar de overwinning leiden. Foto uit de heenwedstrijd, tegen Botlek, op sportpark De Brug in Spijkenise.

Wat is de boodschap voor Rozenburg

Laten we eerst een open deur intrappen, de Rood Gelen moeten winnen. Dat lijkt simpel, maar dat is het zeker niet. Makkelijke wedstrijden heeft Rozenburg nog niet gespeeld dit seizoen en winnen van Botlek was ook in de heenwedstrijd niet aan de orde. De Rood Gelen verloren op sportpark De Brug met 3-2. Even het geheugen opfrissen. Een prima eerste helft met doelpunten van Nick de Bil en Bethslot Woldeamanuel, een lekker kopje thee in de rust en dat na die thee tien minuten en Rozenburg gaf het helemaal weg om het nooit meer op te kunnen pakken. Botlek won die pot door in de slotfase met een messcherpe counter Rozenburg met lege handen naar huis te sturen. Zaterdag moet dat voor de bewoners van sportpark West duidelijk anders. Met nog drie potjes te gaan is op papier zaterdag tegen Botlek de moeilijkste pot. Volgende week uitwedstrijd tegen Deltasport, een ploeg die het spoor bijster is en na jaren in de top van het amateur voetbal te hebben gespeeld nu op weg naar spelen in de kelder van het amateurvoetbal. De laatste wedstrijd dit seizoen is HBSS thuis, die ploeg is dan ongetwijfeld kampioen en zou Rozenburg in veilige haven kunnen zijn. Maar de glazen bol even aan de kant en zaterdag de eerste stap in de goede richting zetten, zal ongetwijfeld de boodschap zijn voor Rozenburg.