Voor v.v. Rozenburg staat de start van het seizoen voor de deur. Zijn de Rood Gelen de klap van vorig seizoen te boven gekomen. Degradatie uit de 2e klasse kwam hard aan, maar misschien ook wel te voorzien. Trainer/coach Rob Vuik werd er mee geconfronteerd in zijn eerste jaar op West. Hij wist waar hij aan begon maar of hij nu echt met degradatie had gerekend? De voorbereiding voor het nieuwe seizoen verliep redelijk, het bekertoernooi goed al waren tegen standers als Stellendam en vooral Hekelingen geen maatstaf om te kunnen zien of Vuik zijn ploeg al op de rails heeft.

De indeling in de 3e klasse C lijkt op papier niet de sterkste, dus mogelijkheden voor Rozenburg of weten de mannen van Vuik de neerwaartse spiraal niet te doorbreken. Het zijn vragen waar we nog geen antwoordt op weten, of wie waagt zich aan een voorspelling. Trainer Rob Vuik vertelde in een interview, elders op deze site, dat hij bij de top drie wil meespelen. Een mooie doelstelling maar waar is het opgebaseerd. Veel ploegen waar Rozenburg niet of lang niet tegen heeft gespeeld. En toch stellen we maar weer die vragen aan trainers en spelers. Vragen waar we het antwoordt al op weten, niemand zal zeggen ‘kansloze missie’ en ook niemand ‘eitje, we worden kampioen’. Wie gaan er spelen en hoe ziet de basis eruit? Gelukkig doet trainer Rob Vuik niet moeilijk over de opstelling want hoe je het ook wendt of keert zaterdag tegen Vlotbrug staan er 11 spelers in het veld en zitten er 3 of 4 op de bank. En het zal ons, we zitten wel op grote afstand van Rozenburg, niet verbazen als de opstelling dezelfde is als de spelers die bij het begin van de 2e helft tegen Hekelingen op het veld stonden ook de basis is voor de wedstrijd tegen Vlotbrug. Vlotbrug is de eerste tegenstander van Rozenburg deze competitie. De ploeg van de nieuwe trainer Tom Larssen, die de afgelopen seizoenen succesvol was met Zuidland, kent Rozenburg goed. Larssen is bij Vlotbrug aangetrokken om te bouwen aan een ploeg die op een hoger niveau moet gaan spelen. Bert van der Lijn heeft Vlotbrug naar de derde klasse gebracht en vorig seizoen geconsolideerd met een verdienstelijke plaats als middenmoter. Vlotbrug won dit seizoen voor de beker van Simonshaven met 9-0 en verloor van Hellevoetsluis met 0-3. Tegen Rockanje werd het een 2-4 winstpartij. Op papier heeft Rozenburg betere resultaten staan in het bekertoernooi, voor wat ze waard zijn. Tom Larssen zal ongetwijfeld hoge ogen willen gaan gooien met Vlotbrug en daar zal een goed resultaat op sportpark West een mooie aanzet zijn. Rob Vuik zal de wrange nasmaak van de vorige competitie willen wegspoelen met een overwinning en aantonen dat er op sportpark West, dit seizoen voor tegenstanders, niets te halen valt. Wie waagt zich aan een voorspelling …….?

Vermoedelijke opstelling.

Doel: Benny van de Meer. Achter: Vince Lissenberg, Jordie de Groot, Elroy van Seventer en Leon Nigg. Middenveld: Adam Beker, Kenan Yilmaz en Eric Don. Voor: Yoeri Bak, Renaldo van Emmerik en Jeroen van Balen. 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 26th. .