Een weekje van de voorspelbaarheid. Wie heeft er buiten de NEC-supporters getwijfeld aan de winst van Feyenoord in de Beker. Je moet wel onder een steen hebben gelegen als je niet wist dat Erik van de Ridder trainer van Rozenburg zou worden. Was het nu niet of niets, het land roept om besluiten en dan houden we ons bezig met dit soort futiliteitjes. Afleidingsmanoeuvres om te ervaren dat het een stuk makkelijker is om te zeggen dat het niet goed is, dan te zeggen hoe het moet. Nog geen witte rook dus! Minder kip in de kippensoep en minder vis in een lekkerbekje. Gooiers van vuurwerk komen snel vrij. Wat was nu eerst drie betalen twee halen of drie halen twee betalen. Rozenburg gaat spelen met Rozenburgers, en als we Johan Derksen mogen geloven zijn die er niet zo veel. Rozenburg heeft geen ziekenhuis, en daar bevallen vrouwen vaak, dus worden veel Rozenburgse kinderen geboren in Schiedam, Spijkenisse of Rotterdam. En nu is eigenlijk alles Rotterdam. Overigens is het voor ons ook makkelijk om het allemaal achteraf te schrijven. We gaan snel naar onze ‘Dit is de week’……………  

 

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Rozenburg pakte een puntje uit tegen MVV’27. Mooie opsteker en is de rust dan eindelijk teruggekeerd op West. Erik van de Ridder werd gepresenteerd als de nieuwe trainer. Na door te willen gaan met spelers uit eigen jeugdopleiding, nu ook een trainer met zijn roots op Rozenburg. Overigens al jong ging Erik wel naar Feyenoord en heeft daar de hele jeugdopleiding doorlopen. Uitstapje naar SVV, in die periode nog een betaalde voetbalclub, en terug naar Rozenburg gespeeld op het hoogste amateurniveau van Nederland. De eerste poging met een trainer met Rozenburgse roots, Ronard Venekamp, mislukte. Nu deel twee Erik van de Ridder. Overigens was deel twee misschien wel deel een geweest als Van de Ridder de juiste papieren voor de derde klasse had gehad.

Vierpolders blijft winnen, afgelopen week moest OVV eraan geloven. In Vierpolders werd het 2-0. De Rozenburgse doelman van Vierpolders, Rick Otte, had weer eens de ‘NUL’ en dat al drie wedstrijden op rij. Tegen OVV dus en ook tegen Rozenburg en Lyra wist Otte zijn doel schoon te houden.

Vierde klasse F – OHVV/Abbenbroek

OHVV maakte het vooral zichzelf moeilijk aan de Botreep in Hoogvliet. De ploeg van oud Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta won, maar de 1-2 die na 90 minuten op het bord stond was geen afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. Met aanvoerder en Rozenburger Bryan van der Laan kijken we terug op die wedstrijd. Klik hier voor het artikel.

De Rozenburgse inbreng bij Abbenbroek is gedaald naar nul, door de blessure van doelman Dennis Vermeer. Vermeer zal ook niet meer onder de lat staan bij Abbenbroek en is volgend seizoen speler van Rozenburg.

Tweede klasse E – Hellevoetsluis

Hellevoetsluis weet weer wat winnen is. Nadat vorige week aan de Brielsestraatweg DBGC werd verslagen was de ploeg van Mark van Os nu te sterk voor Terneuzen, 1-2. Zeker anderhalf uur in de bus naar Zeeuws-Vlaanderen voor drie puntjes en dan ook nog terug. Doet me denken aan de potjes die Rozenburg in het verleden speelde tegen Hoek en toen was het nog met de pont of door België. Een dagje onderweg. Hellevoetsluis kwam in de eerste helft op achterstand, 1-0. Maar coach Mark van Os wist in de tweede helft zijn ploeg te inspireren om er een paar tandjes bij te zetten. Bethslot Woldeamanuel kon met een kopbal, uit een hoekschop, Jeffrey Burger aan te spelen en stond de gelijkmaker op het bord. Burger bewees ook in het verre Terneuzen zijn neusje voor een doelpunt en liet met nog een klein kwartiertje spelen de winnende van zijn schoen te laten vertrekken, 1-2. In de competitie de elfde treffer nadat Burger ook in het bekertoernooi zes keer het net liet bollen.

Tweede klasse E – IJsselmonde

IJsselmonde verloor, zonder de geschorste Marnix Sonneveld, met 3-2 in Klaaswaal van SSS. IJsselmonde liep wat de score betreft steeds achter de feiten aan. In de slotminuten kwam IJsselmonde nog op 3-2, maar te laat om er nog een puntje aan over te houden in Klaaswaal.

Waterpolo – SCOMZeehondDuck

Dat SCOMZeehondDuck de kampioensschaal in ontvangst mocht nemen kon bijna niet meer mis dit seizoen. Een metamorfose met hoofdzakelijk dezelfde spelers. Volgend seizoen gaat SCOMZeehondDuck weer in de derde klasse Bond spelen. Een afdeling waar alleen maar eerste teams mogen uitkomen. Afgelopen zaterdag was er winst, in de Rozenburcht, tegen het Heren 3 team van ZVVS, 13-9.

Doelpunten SCOMZeehondDuck: Sasha Aknaev 3X, Thijs Schouten, Alex Heskes, Jesco Molenkamp, Dylano Overgaauw, ieder 2 X. Jim Kok en Ties Jacobs 1X.

Stand na: 1e Periode, 4-1, 2e Periode, 7-1, 3e Periode, 11-5, 4e Periode, 13-9.