Nog twee competitieronden staan er op het programma en dan zit het seizoen er voor Rozenburg op. Voor de tegenstander van zaterdag Rockanje is dat anders. Die wil het seizoen nog een verlening geven door middel van spelen in de nacompetitie en zo het derdeklasserschap veilig stellen. Afgelopen weekend tegen Bernisse heeft de ploeg van Arjan Vuik, de broer van oud Rozenburg trainer Rob Vuik, een goede stap gezet in die richting van de nacompetitie. Of ze ook de punten op sportpark West op kunnen komen halen zal zaterdag moet blijken.

 

Rozenburg heeft afgelopen zaterdag laten zien de punten niet zomaar cadeau te geven. In een verrassende opstelling wonnen de Rood Gelen door een vroeg doelpunt van Lennart Quak van VIctoria. Voor Rockanje is het zaterdag een heel belangrijke wedstrijd. De Oranjehemden hebben punten nodig om directe degradatie te ontlopen. En na Rozenburg is volgende week de wedstrijd tegen Rhoon, ook al geen ploeg die de punten zomaar laat liggen. Trainer Arjan Vuik wordt na dit seizoen de nieuwe trainer van GOZ uit Mijnsheerenland en zal zijn Rockanje achter willen laten in de derde klasse. De nacompetitie kan Rockanje niet meer ontlopen, maar Rockanje heeft op dit moment wel de beste papieren in het toetje van het seizoen 2015-2016. Bernisse is reeds gedegradeerd en Rockanje heeft 3 punten voorsprong op Poortugaal die op dit moment op de tweede degradatieplaats staat. Ook het doelsaldo van Rockanje is gunstig ten opzichte van Poortugaal en HBSS, de ander ploegen die in de gevarenzone zitten. Rozenburg kan vrijuit voetballen en op een waarschijnlijk zonovergoten sportpark West kan het een leuke wedstrijd worden.

Aanvoerder Kenan Yilmaz

"We hebben vorige week laten zien de punten niet weg te geven. Dat zullen we zaterdag tegen Rockanje zeker ook niet doen. Zoals we speelde met een drie mans achterhoede pakte niet verkeerd uit. Of we zaterdag ook zo gaan spelen is nog niet duidelijk. We hebben best nog wat personele problemen maar of we het tegen Rockanje op de zelfde manier gaan oplossen. Rockanje heeft punten nodig dus die zullen er ongetwijfeld opklappen. Wij kunnen vrij spelen en het is voor ons de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, en die moeten we winnend afsluiten. En of we dan nog met een klein oogje naar de 4e plaats kijken? Als je reëel bent hebben we dat in een eerder stadium weggegeven. Er moet wel heel veel mis gaan bij anderen om nog een kansje te maken, daar mag je eigenlijk niet vanuit gaan."

Het programma voor 7 mei 2016

Thuis

 

Uit

Botlek

-

Rijnmond HS

HBSS

-

Nieuwenhoorn

Leonidas

-

Bernisse

Pernis

-

Victoria '04

Poortugaal

-

Vlotbrug

Rhoon

-

Zestienhoven

Rozenburg

-

Rockanje

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

'Never change a winning team' zal niet opgaan voor Rozenburg zaterdag. Stefan van Es in geschorst door de gele kaart die hij opliep tegen Victoria. Maik den Ouden is terug van een schorsing en zal ongetwijfeld die plaats innemen. Verder heeft Dennis Zaal, weer terug op de bank na zijn reis naar Zuid Afrika, niet veel redenen om te wisselen. Een kopie van vorige week 3-5-2 opstelling behoort zeker weer tot de mogelijkheden. Alhoewel een 3-4-3 opstelling tegen Rockanje ook een oplossing van Zaal zou kunnen zijn. Gezien de belangen van de wedstrijd en het kijken naar de toekomst heeft het laten spelen van assistent Dave Zaal niet veel meerwaarde. Floris van den Heuvel was deze week ook nog voor werkzaamheden in het buitenland. Ook Elroy van Seventer en Stephan van Asperen zijn niet beschikbaar.

Vermoedelijke opstelling: Silvio Spiessens als doelman. Achterhoede met Leon Nigg, Maik den Ouden en Rick Tas. Middenveld met Kenan Yilmaz, Sander van Pelt, Onur Zaif, Frank Schipper en Joris van Driel. Aanval met Lennart Quak en Selim Su.  

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 18th. .