Het zullen voor trainers ongetwijfeld nuttige wedstrijden zijn, die vriendschappelijke potjes om des keizers baard. Maar voor de toeschouwers fijn dat het vanaf aanstaande zaterdag weer ergens over gaat. Na een paar weken trainen en wat vriendschappelijke potjes zal het voor de meeste trainers wel duidelijk zijn welke kant het met hun team op gaat. En kunnen ze zich vanaf nu zorgen maken, hoe hou ik mijn bankzitters tevreden.

Afgelopen zaterdag speelde Rozenburg het laatste oefenpotje in en tegen Strijen. Voor de coach van de Rood Gelen zal het allemaal wel wat duidelijker zijn geworden. Hij had in wedstrijden nog één speler niet gezien, Marnix Sonneveld. De van Brielle gekomen Rozenburger, bij de jeugd in het Rood/Geel, speelde een uurtje mee en deed dat meer dan goed, zeker voor een eerste wedstrijd. Sonneveld heeft een prima trap, durft initiatief te nemen en een speler die van box to box van waarde kan zijn. Nu is er natuurlijk altijd het verhaal van die zwaluw en de zomer, maar Marnix Sonneveld, ook nog eens terug op het oude nest, lijkt een versterking voor Rozenburg. Het wordt druk op het middenveld van Rozenburg en de strijd om een basis plaats zal meehelpen de slag op het middenveld te kunnen maken. En dat is zeker nodig de komende competitie.

Marnix Sonneveld

“Het was wel even wennen maar heb er een goed gevoel bij. Kon me gelukkig snel aanpassen. Ik ben prima opgevangen in de ploeg, de meeste kende me natuurlijk al. Werd overal goed bij betrokken. Heb in de vakantie wel de nodige meters gemaakt, ik wist dat ik mezelf moest laten zien, tenslotte sloot ik pas later aan. De focus bij mij ligt op positie 6 of 8, zoals afgelopen zaterdag. Een goede afstemming met de andere 6 of 8, of ik mee naar voren kan of blijven hangen zodat de controle voor de verdediging blijft.”

Rozenburg speelde een meer dan verdienstelijke eerste helft tegen Strijen, een ploeg die ze ook in de competitie tegenkomen. Na 10 minuten kwam Rozenburg op voorsprong. Een voorzet van Floris van den Heuvel werd op een spectaculaire manier, met een halve omhaal, verzilverd door Bethslot Woldeamanuel. Na een dik halfuur was het Sander Kraaijeveld die op aangeven van Jeffrey Bokma voor de 0-2 tekende. Een verloop waar ze bij Rozenburg straks in de competitie voor zou tekenen. Rozenburg speelde ondanks de hoge tempraturen op het sportpark van Strijen een meer dan acceptabele partij, zeker de eerste helft. Een helft waar het wel linksbuiten Floris van den Heuvel verloor met een, naar het zich laat aanzien, ernstige enkelblessure.

Floris van den Heuvel

“Het is nog behoorlijk dik”, vertelde Floris op zondag over zijn enkel. “Hopen dat het snel hersteld. Job (verzorger fysiotherapeut van Rozenburg, red.) denkt dat Brielle wel haalbaar is. Bij die wedstrijd wil ik natuurlijk graag zijn. De bal werd naar hun rechtsback gespeeld, maar iets te ver voor hem. Ik wilde druk zetten en in het duel klapte mijn enkel dubbel. Eigenlijk geen idee hoelang zo iets duurt, maar ga er alles aan doen om weer snel fit te zijn.”

Rozenburg speelde die eerste helft met Ünal Bayka in het doel, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Regillio van Buuren en Sander Kraaijeveld in de verdediging. Patrick Struik, Marnix Sonneveld en Bryan van der Laan op het middenveld en Floris van den Heuvel/Jeffery Bokma, Nick de Bil en Bethslot Woldeamanuel als voorhoede. De bankzitters uit de eerste helft, Boessen, Santra, Den Ouden, Lissenberg en Van Es, mochten hun kunsten tonen in de tweede helft. Spelers die Nauta kent en weet waar hij ze kan gebruiken. De tweede helft was van een ander kaliber. Spelers die bleven staan kregen toch wat last van de warmte en Rozenburg kreeg de doelpunten wel heel erg simpel tegen. In de 17e minuut van die tweede helft werd Joel Boessen verrast door een lob. En bij de 3-2 werd hij verrast door een eigendoelpunt van Vince Lissenberg. En bij de 2-2 werd de verdediging van Rozenburg wel heel simpel uitgespeeld. Boessen kon zich in die situaties niet onderscheiden en speelde een ongelukkige wedstrijd. Zeker bij de 1-2 zag de doelman er niet betrouwbaar uit. Stefan van Es en Paul Santra lieten zien nog niet uitbeeld te zijn. En als de beuk erin moet heeft Nauta met Lissenberg en Den Ouden spelers die al met opgestroopte mouwen het veld in komen.

Dat was ook zaterdag in Strijen zo maar of dat nu in zo’n wedstrijd nodig was. Rozenburg verloor, maar zeker gezien de eerste helft heeft Peter-Marcel Nauta een ploeg die tweede klasse waardig is.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Het was afzien vandaag, in deze hitte. De eerste helft goed gespeeld, denk ik. Prima combinaties en twee doelpunten, dat mag je ook in een vriendschappelijk potje niet meer weggeven. In de tweede helft gaan we vijf man wisselen, dat is te veel. We leverde te veel kwaliteit in. De ruimtes werden te groot en zeker in deze hitte vermoord je jezelf. We voetbalde niet meer zoals in de eerste helft. Ze komen met een gelukkige goal terug in de wedstrijd (lobje over de keeper, een kleine keeper moet zich strategisch en slimmer opstellen). Maar ik denk dat we met een positief gevoel de wedstrijden in de tweede klasse te gemoed kunnen zien. In de nacompetitie hebben we ook al laten zien dat niveau aankunnen en vandaag was dat zeker de eerste helft weer terug te zien. We wisselde wel veel vandaag dat kan niet meer nu we in de beker gaan spelen, maar vergeet niet we hebben ze allemaal nodig dit seizoen, misschien nog wel meer dan vorig seizoen. We gaan ons niet helemaal focussen op de beker. Naar een basis werken heeft nu de prioriteit. Maar als we de kans krijgen om een rondje verder te komen laten we dat zeker niet liggen. We moeten ons focussen op de competitie en zorgen dat we erin blijven, en dat het mogelijk is hebben we denk ik de eerste helft laten zien. Als je kijkt vandaag naar Marnix (Sonneveld, red.) best een aanwinst, hij is fit, goeie trap in z’n poten en heeft voor zo’n eerste wedstrijd best een goede indruk achtergelaten. Kijken hoe hij zich gaat ontwikkelen. Wel een speler die voor hij de bal krijgt al weet wat hij ermee gaat doen. Dat is fijn om een speler te hebben die dat kan. Denk ik moeilijk aan te leren, dat moet een beetje in je zitten. Hij kan ook een balletje over 50 tot 60 meter wegleggen en met de jongens die wij voorin hebben wel even lekker. Conclusie eerste helft goed tweede minder, maar vol vertouwen.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 6th. .