Bij de eerste motorraces op Koninginnedag in Rozenburg was Mark ten Hoeve nog niet betrokken bij de organisatie. Hij was toen 14 of 15 jaar oud. Als we naar Mark luisteren waren het de eerste jaren vooral mensen uit de wijk rondom het zwembad, die het motorspektakel op de kaart hebben gezet. Na een jaar of vijf wilde het toenmalige organisatiecomité de zaken nog eens opnieuw bekijken. Voorwaarden werden aangescherpt kosten hoger en moest men bekijken of ze aan die voorwaarden konden voldoen.

Lees meer: Geen ronkende motoren meer op Koningsdag

In 2005 was Mark ten Hoeve kampioen van Nederland maar het was niet het enige hoogte punt van Mark. Ook een mooie ervaring voor Mark ten Hoeve was de junior Red Bull Cup op de Hartzring in Duitsland. Het FMX Fever Freestyle Motorcrossgala in Rotterdam was ook een spektakel waar Mark ten Hoeve in het voorprogramma zijn kunsten op de SuperMoto mocht vertonen voor 10.000 man publiek, en hij niet snel zal vergeten.

Lees meer: Mark ten Hoeve stopte ondanks dat hij in de race was voor de titel op het NK SuperMoto

Dat Mark ten Hoeve uit het juiste hout gesneden was, om succesvol te zijn in de motorsport, werd al heel snel duidelijk. Na een min of meer mislukte opstart in het eerste jaar, waar vooral het aangeleverde materiaal het liet afweten, begon Jaap ten Hoeve, de vader van Mark, een eigen raceteam. Naast Mark had inmiddels ook Erwin, het jongere broertje van Mark, zijn eerste schrede in de motorsport gezet.

Lees meer: Mark ten Hoeve Nederlands kampioen bij de SuperMoto

Mark ten Hoeve is zeker een bekende Rozenburger. We kennen Mark van de SuperMoto wedstrijden op Koninginnedag in Rozenburg of van de mountainbike, wat hij ervoor en naar het zich laat aanzien na zijn motorcarrière gaat doen. Misschien ook wel van het Nederlands kampioenschap waar hij in 2005 eerste bij de SuperMoto was. Of van de demonstraties in Ahoy, bij het FMX Fever Freestyle Motorcrossgala, waar hij voor 10000 toeschouwers op een motorsportspektakel zijn kunsten mocht vertonen.

Lees meer: Op de circuits was het 'El Rapido'