De toekomst van Mike Boer zal wel bij het mountainbiken liggen. Als een goede amateur was het allemaal net niet genoeg om de echte grote doorbraak te forceren. Daarvoor had hij te veel problemen met zijn gezondheid op de verkeerde momenten in zijn sportcarrière. Maar zoals Mike het zelf zegt als hij terugkijkt op die jaren, toch ook wel wat te kort kwam. Te groot voor een servet en dan toch uiteindelijk te klein voor een tafellaken is erg toepasselijk voor Mike Boer als we het over zijn carrier op de weg hebben. Alhoewel er ook iets kleinere tafeltjes zijn waar zijn kleedje niet zou misstaan. Waar de grenzen liggen op de mountainbike zal in de toekomst moeten blijken. Eerst zal Mike de balans moeten vinden tussen werk en sport.

Lees meer: Mike Boer opzoek naar de balans tussen werk en sport

Natuurlijk heeft Mike er ook wel eens aan gedacht om een hele goede amateur te worden of zelfs in het profpeloton terecht te komen. Welk jongetje die goed kan fietsen droomt daar nu niet van. Hij kwam uit een goede lichting waar hij samen reed met onder andere Dylan Groenewegen, vorig seizoen Roompot en dit seizoen LottoNL-Jumbo en Dylan van Baarle tegenwoordig in de ploeg van Cannondale Pro Cycling Team. Ook maakte hij trainingskilometers met Wesley Kreder. Hij stond een aantal keren met Danny van Poppel, tegenwoordig uitkomend in het World Tour team van Sky, op het podium.

Lees meer: Mike Boer:"Ik stond af en toe op het podium en dat was het dan"

Talent genoeg, maar echt door te stoten naar de top van de amateurs of misschien zelfs de beroepsrenners kwam Mike toch uiteindelijk net te kort. Met zijn talent werd hij op jonge leeftijd al snel gezien als een rennertje met potentie. Mike reed niet veel podium plaatsen bij de jeugd maar was geen luie renner, schuwde het kopwerk niet en sleuren om gaatjes dicht te rijden waren hem niet vreemd.

Lees meer: Mike Boer: "Voelballen was ik snel klaar mee, wielrennen is echt wel mijn ding"

Het was voor Mike Boer eigenlijk meer een test dan dat het om het resultaat ging in Limburg waar de Rozenburger aan de start stond van het NK Marathon Mountainbike. Mike is net terug uit Zwitserland waar hij een paar maanden als mountainbikegids heeft gewerkt, maar ondanks dat Mike daar veel kilometers heeft gereden waren die toch anders dan de 110 km die hij afgelopen zondag in het Limburgse Eijsden heeft gereden.

Lees meer: Mike Boer:"Ik ben best tevreden over de eerst mountainbike marathon"

In Limburg wordt aanstaande zondag de Bart Brentjens Challenge gehouden. Deze wedstrijd staat voor de 11e keer op de kalender en de editie 2015 is tevens het NK Marathon Mountainbike. Bart Brentjens, in Atlanta 1996 Olympisch kampioen op de mountainbike, is de ambassadeur van de wedstrijd. Rozenburger Mike Boer zal in het Limburgse Eijsden aan het vertrek staan voor een wedstrijd over 110 kilometer.

Lees meer: Mike Boer aan de start van de mountainbike marathon

Het blijft fascinerend, mountainbikegids in het Zwitserse hooggebergte. Maar het seizoen zit er bijna op en komt Mike Boer weer terug naar Rozenburg. Dit keer niet om zijn ski's op te halen en als gediplomeerd skileraar in het Oostenrijkse Gerlos aan het werk te gaan, maar om een maatschappelijke carrière te beginnen. Mike gaat als werktuigbouwkundig ingenieur aan het werk en terug in Rozenburg zich op mountainbikewedstrijden toeleggen. Ook op de weg was Mike een talentvol renner maar zijn voorkeur gaat toch uit naar de mountainbike. Het zal voorlopig de laatste keer zijn dat Mike in de Zwitserse Alpen aan het werk is geweest. Redenen genoeg om nog even met Mike over het werken en fietsen in de bergen te praten.

Lees meer: Het seizoen in de Zwitserse Alpen zit er bijna op voor Mike Boer

Wie in Zwitserland geweest is zal denken het lopen door het hooggebergte is al lastig genoeg. Een land waar Duits, Frans en Italiaans wordt gesproken verwacht je niet opeen ons eigen Hollandse taaltje. Mannen op een mountainbike al of ze op de Landtong van Rozenburg rijden. En tussen die mannen een mountainbikegids die ook het parcours op de landtong kent als geen ander. Rozenburger Mike Boer is niet alleen skileraar in de winter in Oostenrijk maar in het Zwitserse Verbier is hij voorlopig de eerste maanden aan het werk als mountainbikegids in het hooggebergte. Het is al voor het derde jaar dat Mike in de zomer als gids in Verbier werkt. Tijd om eens met Mike in gesprek te gaan .......

Lees meer: Mike Boer mountainbikegids in Zwitserland

Het is misschien niet zo voor de hand liggend maar Mike Boer uit Rozenburg is al een paar maanden in Oostenrijk als skileraar werkzaam. En de drijvende kracht achter al die mensen die het skiën willen leren, of een opfriscursus nodig hebben om te kunnen genieten van sneeuw, de bergen en alles wat Oostenrijk zo mooi maakt. Mike is naast skileraar in Oostenrijk ook in de zomer mountainbikegids Verbiers. Eigenlijk waren we opzoek naar de wielrenner Mike Boer maar vonden een drijvende kracht achter dingen die we niet direct verwacht hadden.

Lees meer: Een Rozenburger als skileraar in Gerlos Oostenrijk