Voor Senna Pols was het Nederlands Kampioenschap / Swim Cup Eindhoven eigenlijk niet wat ze er van had gehoopt of misschien wel verwacht. Toch zijn de prestaties veel beter dan op de uitslagenlijsten lijkt. Bij de Swim Cup waren veel buitenlandse deelneemsters, mooi voor het toernooi maar voor het NK toch een beetje vertekend beeld. Op de 100 meter schoolslag eindigde Senna op plaats 37 maar meer dan de helft van de deelnemers die sneller waren kwamen uit het buitenland. Ook al kon de Rozenburgse geen persoonlijk record zwemmen een goed toernooi zeker op haar schoolslagnummers waar ze bij de beste 15 tot 25 van Nederland behoorde.

 

Was je tevreden over het toernooi?

Slag

Tijd

Plaats

PR

50 meter schoolslag

36.34

44

35.41

100 meter schoolslag

1:18.61

37

1:17.66

200 meter wisselslag

2:37.47

54

2:36.93

50 meter vrije slag

29.28

137

28.85

"Eigenlijk niet. Ik wilde heel graag een PR zwemmen en dat is niet gelukt. Zo'n toernooi is toch wel één van de belangrijkere wedstrijden van het jaar, daar wil en moet je laten zien waarvoor je al die tijd hebt getraind. Dan is een PR natuurlijk een mooie beloning. Ik heb er alles aangedaan maar een PR is niet gelukt. Op de 50 en 100 schoolslag zat ik er ongeveer een seconde bij vandaan en ook op de 200 wissel bleef ik op een seconde steken. Wel leuk dat er zoveel buitenlandse deelnemers waren. Dat geeft zo'n toernooi altijd weer iets speciaals. Ze doen dan weliswaar niet mee voor het Nederlands Kampioenschap maar er waren er toch sneller dan ik die komen wel voor je op de ranglijst. Maar zo als in bijna alle wedstrijden kijk ik toch zoveel mogelijk naar mijn eigen tijden en niet zozeer naar de ranglijst. En die tijden moeten sneller. Ik ga er alles aan doen om dit jaar nog wat van mijn PR's af te halen. In Eindhoven waren we met vier zwemmers van de Zeehond ( Marije en Timo Dinkelberg, Karen van Dee en Senna Pols red.). Eigenlijk geen verschil met vroeger toen ik nog voor MNC Dordrecht uitkwam, die groep was bij MNC groter maar verder geen verschil."

De volgende wedstrijd is Gent

"Daar krijg ik mijn herkansing. Begin mei ga ik deelnemen aan de 'First - Swimmeeting in Gent in België. Een internationale wedstrijd vergelijkbaar met Eindhoven of zoals ik met MNC naar Stuttgart ben geweest. Ik ga daar voor de 100 schoolslag. Dus ik blijf volop in training zeker tot de vakantie. Hoe het seizoen er verder uit gaat zien weet ik nog niet. In ieder geval op jacht naar PR's dat staat vast. Met de Zeehond zijn we kampioen geworden in de clubcompetitie. Toch ook een mooi resultaat. Wel iets lager niveau als waar ik met MNC zwom in de hoofdklasse, maar wel kampioen. Maar de focus staat nu eerst op Gent, daar ga ik voor een PR."

 

 

foto's: Met dank aan Yvonne Pols