Bij de jeugd was Senna al eens bij de top van Nederland maar bij de senioren kwam ze tot nu toe steeds iets te kort. Maar na het Nederlands kampioenschap van afgelopen weekend in Tilburg heeft de Rozenburgse zwemster weer de aansluiting bij de beste van Nederland op de 100 meter schoolslag. Met een evenaring van haar persoonlijk record een topprestatie die Senna in Tilburg in de B-finale bracht. Met een 5e plaats in die B-finale en in de totaalstand een 13e plaats kan Senna terugkijken op een meer dan geslaagd ONK korte baan in Tilburg.

 

Schouderblessure

"Ik heb er hard voor getraind. Door overbelasting heb ik denk ik ook een schouderblessure opgelopen. Tijdens het zwemmen had er niet erg veel last van. Tijdens de wedstrijden denk je daar ook niet zo aan, maar tijdens de training is het wel lastig", vertelde Senna. Voor Senna stond er op zaterdag de 50 meter schoolslag en op zondag de 100 meter schoolslag op het programma. "Zaterdag ging het op zich niet heel slecht. Ik zwom wel onder de 35 seconde, eigenlijk best wel goed. Mijn PR staat op 34.26 weliswaar was het dan net geen PR maar was niet ontevreden. Ik eindigde als 17e op de 50 meter en dat was net geen finaleplaats (de beste 16 gaan door naar de finale red.). Het gaf alleen maar meer motivatie voor de zondag." Op de derde dag van het kampioenschap op zondag, het toernooi was vrijdag begonnen, was het vroeg op voor Senna Pols. Al vroeg lag ze in het water om in te zwemmen. Senna was geplaatst in de snellere series dus was het niet lang wachten. Het startte in de snellere series geeft al aan dat Senna de aansluiting bij de top van Nederland in het zicht heeft. Het was voor de Rozenburgse ook de eerste keer dat ze de limieten voor het NK korte baan heeft gehaald. Het keerpunt was altijd al lastig voor Senna Pols maar daar heeft ze samen met haar coach en trainster Marjan Vroegindewei veel op getraind. Marjan vertelde ons nog voor het toernooi dat daar winst was te behalen. "Het keerpunt ging gewoon heel erg goed. In de serie van de 100 meter behaalde ik de 15e plaats die recht gaf op een finaleplaats. Dat heb ik bij de senioren nog nooit behaald. Vroeger wel bij de junioren maar bij de grote mensen nog niet ", lacht Senna die toch een geweldige prestatie heeft neergezet op de 100 school. "In de finale werd ik 5e wat een 13e plaats in het algemeen klassement was. Ik ben er super blij mee en de trainingsarbeid heeft zich uitbetaald. De tijd was precies mijn PR (1:15.47 red.)." De overgang terug van MNC Dordrecht naar de Zeehond heeft alleen maar een positieve uitwerking voor Senna Pols. De Rozenburgse lijkt bevrijd van het toch wat strakkere harnas van Dordrecht en heeft het met trainster Marjan Vroegindewei prima naar haar zin terug in Rozenburg.

Programma

"Eerst moet ik van die schouderblessure af voor ik weer plannen kan maken. Ik blijf wel trainen maar moet wel oppassen dat het door overbelasting nog erger gaat worden. Over twee weken is er weer competitie zwemmen even aankijken of dat niet te snel komt." Senna weer in training en naast de trainingen bij de Zeehond ook nog één keer in de week bij STAR (Stichting Topzwem Activiteiten Rotterdam) in Dordrecht in een 50 meter bad. Afgelopen weekend een topprestatie voor de Rozenburgse zwemster. In de B-finale van een Nederlands Kampioenschap op de 100 meter schoolslag.  

Foto's: Met dank aan Yvonne Pols