Voor de wielerliefhebbers een prachtige tijd met al die wedstrijden in Vlaanderen. Wedstrijden waar Wesley Kreder aan het vertrek stond en de komende dagen nog zal staan. Wesley is niet helemaal tevreden over het verloop vertelde hij ons en afgelopen zondag in Gent - Wevelgem moest hij zelfs afstappen. Maar in die koers was hij niet de enige van de 200 gestarte renner kwamen er maar 39 over de streep en stapten er 160 renners af (1 werd er gediskwalificeerd red.).

De omstandigheden waren bizar en met de storm wisten ervaren wielrenners niet meer op de fiets te blijven zitten en belande zelfs in de greppels langs de weg. Wesley stond niet alleen in Gent -Wevelgem aan de start maar ook Handzame Classic, Dwars door Vlaanderen en E3 Harelbeke.

"De afgelopen koersen is het niet goed gegaan", verteld Wesley een dag voor dat hij aan de start zal staan van de 3daagse van de Panne. "Ben zeker niet tevreden over de resultaten. Telkens achter de feiten aangereden en gisteren in Gent - Wevelgem zelfs betrokken geweest bij een valpartij. Gelukkig allemaal niet zo erg en zonder verdere gevolgen. Ik ben na 100 kilometer afgestapt en ga me nu concentreren op De Panne en de Ronde van Vlaanderen. Gisteren veel op de kant rijden, als voor je mensen zitten die niet zo goed in de waaier kunnen rijden kom je nogal eens in de vuile wind te zitten", vertelde Wesley nog over de bizarre omstandigheden waar gisteren de koers moest worden verreden. Nu was het in Gent-Wevelgem ook wel erg gevaarlijk zelfs in een waaier te rijden, de harde wind blies de renners gewoon om en veroorzaakte veel valpartijen. Een aantal renners belanden gewoon in de sloot. De Nederlander Niki Terpstra eindigde op de 2e plaats achter winnaar Luca Paolini. Na 100 van de 240 kilometer was het voor Wesley Kreder gedaan. In de ware afvalrace kwamen er ook geen ploegmaten van Wesley Kreder aan de streep. Tim Kerkhof zat nog lang mee in de kopgroep maar moest zijn inspanningen uiteindelijk bekopen. Ploegleider Michael Boogerd had een dergelijke afvalrace nog nooit meegemaakt, schreef hij op de website van team Roompot.

E3 Harlebeke, Dwars door Vlaanderen en Handzame Classic.

In de E3 Prijs Harlebeke was het vooral de jonge Sjoerd van Ginneken die de koers oranje deed kleuren. Lang reed Van Ginneken, ploegmaat van Wesley Kreder, in de kopgroep. Op de Kapelberg 49 kilometer voor de aankomst moest de Roompot renner zijn medevluchters laten gaan. Uiteindelijk kwam de teamgenoot van Wesley Kreder op plaats 110 over de streep. Wesley Kreder kwam op 3:21 in een grote groep als 78ste over de streep.

In Dwars door Vlaanderen kon Wesley Kreder geen potten breken, hij zat bijna met zijn hele ploeg achter een grote valpartij op een kasseienstrook. Een rol in de finale was daarna niet meer weggelegd voor Roompot. Dylan van Baarlen, een Nederlander die rijdt voor Carmin werd 3e en bleef de wereldkampioen Michal Kwiatkowski voor. Een topdag voor de jonkies van Topsport Vlaanderen die met Jelle Wallays (eerste) en Edward Theuns (tweede) lieten zien dat ze instaat waren de grote jongens achter zich te houden. Wesley Kreder werd 81ste en kon geen rol van betekenis spelen.

Ook in Handzame Classic was het voor Wesley, zoals hij dat zelf verwoorde, rijden achter de feiten aan. Hij kwam op plek 101, in het grote peloton op 13 seconde binnen. Wesley Kreder kon dus nog geen rol van betekenis spelen in de koersen tot nu toe in Vlaanderen. Dinsdag (morgen 31 maart) op de laatste dag in maart start de 3daagse van de Panne, de laatste voorbereiding voor de koers 'De Ronde van Vlaanderen' . "Het wordt een zware week", vertelde Wesley Kreder nog. "In de Panne wil ik proberen of er een dagsucces inzit. De 3daagse eindigt met een tijdrit (niet het favoriete onderdeel voor Wesley) en ook nog eens in de ochtend, dus voor het klassement zal het wel lastig worden. Ik heb heel veel zin in Vlaanderen erg gemotiveerd. We gaan het zien."

Datum

Wedstrijd

Renner

Result.

Opm. / ploeg

20 maart 2015

Handzame Classic

Gianni Meersman

1

Etx- Quick Step

20 maart 2015

Handzame Classic

Wesley Kreder

101

Op 13 sec.

         

25 maart 2015

Dwars door Vlaanderen

Jelle Wallays

1

Topsport Vlaanderen

25 maart 2015

Dwars door Vlaanderen

Wesley Kreder

81

Op 7:02

         

27 maart 2015

E3 Harelbeke

Geraint Thomas

1

Team Sky

27 maart 2015

E3 Harelbeke

Wesley Kreder

78

Op 3:21

         

29 maart 2015

Gent - Wevelgem

Lica Paolini

1

Team Katusha

29 maart 2015

Gent - Wevelgem

Wesley Kreder

n.v.t.

Na 100 km opgegeven

         

 

 

Foto's: Met dank aan Wesley Kreder