SCOMZeehondDuck is kampioen geworden in de eerste klasse A. Om zeker te zijn van de titel wilde de waterpoloërs winnen. En gewonnen werd er, ZVVS werd aan de zegekar gebonden. Winst was er dit seizoen 19 keer en er werd maar 3 keer verloren. Er was een puntje voor de voetballers Rozenburg tegen MVV’27. De dames van Indus hebben de eerste wedstrijd in de veldcompetitie gewonnen.

Lees meer: Uitslagen week 16-2024

Rozenburg volgend seizoen vierdeklasser. Na het verlies tegen Vierpolders op sportpark West valt het doek. OHVV pakt tegen Abbenbroek de laatste strohalm en wint met 5-0. IJsselmonde een dayoff thuis in Rotterdam. En de volleybalsters speelde de laatste wedstrijden van de competitie 2023-2024. Ja, en dan SCOMZeehondDuck die blijven winnen.

Lees meer: Uitslagen week 15-2024

Er kan een streep door Futsal Rotterdam. De KNVB heeft de Rotterdammers, waar Rozenburger Dennis Vermeer doelman was, uit de competitie gehaald. Financiële perikelen lijkt de oorzaak. Of Futsal Rotterdam nog toekomst heeft? Rozenburg, Abbenbroek, IJsselmonde en Hellevoetsluis verloren afgelopen weekend. OHVV speelde gelijk, maar heeft nog steeds degradatiezorgen. Indus dames1 heeft met een aantal A-speelsters en zelfs een speelster uit het B-team toch alsnog ingeschreven voor de veldcompetitie. Het dames team is op een lagerniveau ingeschreven. De dames van Vovero spelen dinsdag pas hun wedstrijd. SCOMZeehondDuck is niet te stuiten, zaterdag was er winst tegen WZC H2.

Lees meer: Uitslagen week 14-2024

De laatste wedstrijd van de dames van Indus’67 werd verloren van TOGB met 21-24. Voor het dames handbal is (voorlopig?) het doek gevallen. Bij Rozenburg was er verlies, dit keer tegen OVV. Ook daar lijkt het doek gevallen, degradatie naar de vierde klasse lijkt onontkoombaar. Voor Bryan van der Laan is het ook wel somber aan het worden. Met zijn ploeg OHVV staat de Rozenburger in de degradatiezone. Hellevoetsluis heeft er nog maar eens een gelijkspel uitgesleept tegen koploper NZC’11, 1-1. Met een penalty in de slotfase werd het puntje zeker gesteld. De waterpoloërs van SCOMZeehondDuck blijven winnen, dit keer in Barendrecht bij ZPB, 6-8.

Lees meer: Uitslagen week 12 - 2024

De strohalm die Ronard Venekamp overgegeven heeft bij Rozenburg, mist zo te zien zijn effect. De wonderen zijn de wereld nog niet, dromen mag maar de realiteit begint de dromen in te halen. Vierpolders pakt een bonuspunt tegen Rhoon en IJsselmonde doet wat het moet doen tegen SVS in Capelle aan den IJssel, winnen. De waterpoloërs van Hoogvliet/Rozenburg en Brielle zijn niet te stuiten, weer winst. Bij de handbal en volleybal gaat het minder goed. Komend weekend nieuwe kansen.

Lees meer: Uitslagen week 11-2024

Het was weer een druk programma afgelopen weekend. Voor Rozenburg bleef het schokeffect uit en verloor de ploeg nu onder Erik van de Ridder uit bij Lyra. Voor de dertiende keer verlies. Bij OHVV begint het nu toch ook zo langzaam oppassen te worden. OHVV zakt naar de degradatiezone. SCOMZeehondDuck dendert door op weg naar de titel.

Lees meer: Uitslagen week 10 - 2024

De dames van Vovero zijn een weekje vrij. Blijft SCOMZeehondDuck op promotie koers tegen Sassenheim? Rozenburg zonder de opgestapte trainer Ronard Venekamp naar Lyra en OHVV krijgt Zinkwegse Boys opbezoek. Kan Hellevoetsluis de reeks gelijke spelen doorbreken en de punten op het sportpark aan de Brielsestraatweg houden. Genoeg te zien langs de lijn, in de zwembaden of sporthallen. Mooi weekend.

Lees meer: Agenda week 10-2024

Een volledig programma. SCOMZeehondDuck is weer koploper in de 1e klasse A weliswaar samen met De Gouwe. Maar voor promotie komen alleen eerste teams in aanmerking, om het stapje naar de bond te maken. De Gouwe is een tweede team. Prima vooruitzicht voor de waterpoloërs. Bij Rozenburg vertrekt trainer Ronard Venekamp per direct. Het verlies tegen DVO’32 afgelopen zaterdag was zijn laatste wedstrijd. Hoe nu verder op West…. ? Bij Hellevoetsluis is de boodschap, als je niet kan winnen dan zeker niet verliezen. De ploeg van Mark van Os speelde voor de zesde keer gelijk deze competitie, dit keer tegen Walcheren.

Lees meer: Uitslagen week 9 - 2024

Het is misschien nog wat te vroeg voor ‘de dood of de gladiolen’ of misschien liever ‘het is erop of eronder of ’alles of niets’. We kunnen er nog wel een paar bedenken, maar jullie vast ook wel. Maar voor Rozenburg wordt tijd voor punten of anders wordt de vierde klasse toch als maar duidelijker zichtbaar aan de horizon. Zaterdag tegen DVO’32, de enige ploeg waar de bewoners van West, in een uitwedstrijd, 3 punten aan over hebben gehouden. Bij OHVV waar Rozenburger Bryan van der Laan actief is, dreigen er ook donkere wolken. Een punt uit de laatste 5 wedstrijden en op het programma de komende weken de top 3 van de vierde klasse F, te beginnen met zaterdag WCR uit. In de eerste klasse A bij de waterpoloërs een kraker. In Spijkenisse komen de Kempvis en SCOMZeehondDuck elkaar tegen. Een potje waar vaak de vonken vanaf vliegen, en dat betekent nogal wat als er zoveel water voorhanden is.

Lees meer: agenda week 9-2024

Voetbalcompetitie was er weer een volledig programma. Rozenburg verloor van Rhoon en ook, en dat was na de laatste weken verrassend, verlies voor Vierpolders. Hellevoetsluis liet een steekje vallen in en tegen Serooskerke, 1-1. De handballers van Indus’67 heren 1 kreeg een meer dan duidelijke nederlaag aan de broek. Feyenoord kwam opbezoek en wist 28 keer het netje te vinden. Indus kon daar maar 8 treffers tegenoverstellen.  

Lees meer: Uitslagen week 8 - 2024

De voetbalcompetities draaien dit weekend weer op volle toeren. Rozenburg gaat naar Rhoon, de ploeg waar de trainer van Rozenburg heel wat voetstapjes heeft liggen en ongetwijfeld herinneringen zal hebben aan zijn tijd op de Omloop in Rhoon. Zaterdag tellen allen de punten en wel in het voordeel van de Rood Gelen, maar daar zal Rhoon anders over denken. In de zaal zijn alleen de heren van Indus’67 actief. Ze spelen tegen Feyenoord. De dames van Indus en de volleybalsters van Vovero en Volley Zuid zijn nog een weekje vrij van competitie verplichtingen. Ook de waterpoloërs van SCOMZeehondDuck houden het nog een weekje alleen bij trainen.

Lees meer: Agenda week 8-2024

Vierpolders is onder de nieuwe trainer Arjan Vuik goed begonnen met een 4-0 overwinning thuis op CWO uit Vlaardingen. OHVV moest de punten laten aan koploper ’s Gravendeel en verloor thuis met 0-2.

Lees meer: Uitslagen week 7 - 2024

Wat inhaalwedstrijden dit weekend in de voetbalcompetities en het uitspelen van de wedstrijd Abbenbroek – OHVV waar nog iets meer dan een helftje te spelen is en OHVV aan de leiding gat met 0-1 is het rustig vooral in de sporthalen en zwembaden, als het om competitiewedstrijden gaat. De kerstvakantie is nog maar nauwelijks voorbij of de voorjaarsvakantie wordt gevierd. In onze regio gaat het na dit weekend weer beginnen en in regio Noord en Midden gaat het nu van start.

Lees meer: Agenda week 7-2024

Inhalen en zo hier en daar wat wedstrijden stonden er afgelopen weekend op het programma. De wedstrijd bij Vierpolders tegen CWO werd weer afgelast en staat nu voor komende week op het programma. In de 3e klasse D waar ook Rozenburg speelt won Meeuwenplaat van OVV, 1-2. Voor Rozenburg wordt het gaatje zelfs naar de nacompetitie steeds groter en is door de winst van Meeuwenplaat opgelopen tot 9 punten. Volley Zuid blijft puntjes sprokkelen.

Lees meer: Uitslagen week 6-2024

Inhalen, beker en anders misschien wel een vrij weekend om Carnaval te gaan vieren. Abbenbroek en Vierpolders moeten aan de bak in de voetbal competities. Alhoewel de wedstrijd van Vierpolders alweer is afgelast. De zaalvoetballers hebben vrijdagavond al gespeeld en moest Futsal Rotterdam zonder keeper Dennis Vermeer naar de koploper ZVG/Cagemax. De thuiswedstrijd voor de koploper eindigde in een 13-3 overwinning.

Lees meer: Agenda week 6-2024