Er gebeurt veel in de wereld, en veel te veel tegelijk. Bijna niet te bevatten. Had ik net in de spiegel gekeken toen ik de krant wilde gaan lezen en mijn oog viel ‘Vergrijzing in het verkeer neemt pijlsnel toe’ ze zullen het toch niet over mijn hebben. Stapte net van mijn racefiets af van een virtueel (Zwift)rondje, in dit keer in Londen. Maar niet bagatelliseren, herhalingscursus is misschien niet zo’n slecht idee. Overigens niet alleen voor ouderen. Nog even bijgepraat met de vader van Mimeirel Benita, Feyenoord-talent dit seizoen uitgeleend aan Excelsior. Zelf in 12 dagen 4 wedstrijden in de KUIP, dat was zeker ook goed voor het parkeergeldpotje van de gemeente Rotterdam. En een gesprekje met Bryan van der Laan die de Feyenoord opleiding heeft doorlopen. En zagen we Erik van de Ridder in de KUIP, ook zo’n Rozenburger, die net als Van der Laan, zijn hele jeugd op Varkenoord voetbalde. Een Feyenoord getint weekje dus. Maar snel naar onze ‘Dit is de week’  

Lees meer: Dit was de week ….. 7-2024

Een rustig weekje, dat wil zeggen als je de nieuwsberichten niet al te intensief volgt. Zeker ook een rustig weekje bij de clubs die wij volgen. Het was carnaval en dat is hier in Rozenburg ook niet ongemerkt voorbij gegaan. Voor sommigen een hoofdpijndossier, zeker de volgende dag. Dat was het ook, denken wij, voor Ronald Plasterk, trekken aan een dood paard? Dan was er nog een Hot Chip Challenge, moet niet gekker worden. HEMA was onhandig met een poster of reclamefolder. Een baby en sexsspeeltjes hebben kennelijk toch niet zoveel met elkaar te maken. Dan nog wat met bier en festivals, na 15 jaar een ander gerstenatje. Wie merkt dat nog na wat uurtjes op een doorweekt grasmatje? Over doorweekt grasmatje gesproken, bij Vierpolders werd er weer niet gespeeld. Ja waarom, wij weten het antwoord zeker niet, we voelen nattigheid dus ….. Maar snel naar onze ‘Dit is de week’

Lees meer: Dit was de week ….. 6-2024

Voetbal kan een feestje zijn, zoals afgelopen zaterdag op sportpark Historyland aan de Brielsestraatweg in Hellevoetsluis. Bij de Amerikaanse verkiezingen moet Joe Biden misschien wel een beetje hulp krijgen van Taylor Swift. Acetongeur, witte rook of blauwe vaten kan veel betekenen, krijgt de ontploffing in Rotterdam-Zuid opeens een andere wending? Gaan de boeren niet veel te ver met hun protesten? Asbest dumpen op de snelwegen, autobanden en hooi in de brandsteken en wie draait er op voor de kosten, de gemeenschap? Elke dag wel weer een nieuw onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag, soms van jaren terug. Zou die trainer die het over een k*t keeper had jaren geleden nog wel lekker slapen? Maar snel naar onze ‘Dit is de week’.   

Lees meer: Dit was de week ….. 5-2024

Bij Hellevoetsluis staat er voor zaterdag, aan de Brielsestraatweg, een heuse kraker op het programma. Koploper Heinenoord komt op bezoek. Misschien wel een wedstrijd met mogelijkheden voor de ploeg van Mark van Os om te laten zien dat Hellevoetsluis nog niet afgeschreven is. Op sportpark Tienvoet in Heinenoord was de tegenstander van zaterdag duidelijk te sterk. In de eerste wedstrijd van deze competitie werd het 4-1 voor de thuisploeg. Hellevoetsluis zal zeker revanche willen nemen op de nederlaag in de heenwedstrijd. Afgelopen zaterdag was er voor Hellevoetsluis, zonder Bethslot Woldeamanuel, een meer dan verdienstelijk gelijkspel tegen de nummer twee op de ranglijst, 2-2.

Lees meer: Dit was de week ….. 04-2024 deel 5

In deel 4 van dit was de week praten we met Marnix Sonneveld. Een speler die eigenlijk en beetje uit het beeld verdwenen is. Wel een aantal jaren bij Rozenburg gespeeld, maar toch ook meer in de regio actief was. Hij begon ooit bij Rozenburg als pupilletje. Toen kwam SVV vragen of hij bij SVV in Schiedam wilde komen spelen. Achteraf niet zo’n succes, Marnix had daar een sleutelbeen breuk en kreeg te maken met een groeispurt. Excelsior Maassluis zag ook wel wat in de Rozenburger, waar hij verder in de jeugd speelde. Even terug naar Rozenburg en via de A1 en het tweede elftal van Brielle weer terug naar Rozenburg. Inmiddels speelt Marnix Sonneveld bij FC IJsselmonde waar we dit seizoen de Rozenburger volgen. We gaan verder met “Dit was de week”

Lees meer: Dit was de week ….. 04-2024 deel 4