Alles nu in het teken van de nacompetitie. Dat wil zeggen, Abbenbroek en Rozenburg zijn reeds gedegradeerd, en Vierpolders heeft geen verplichtingen meer en blijft derde klasse. Voor Hellevoetsluis is er een kans op promotie naar de eerste klasse en IJsselmonde en OHVV is het spelen om niet te degraderen. Voor Rozenburger Mimeirhel Benita, uitgeleend door Feijenoord aan Excelsior, is er zondag een lastige, zelfs een zeer lastige opgaaf, om in de eredivisie te blijven. Excelsior verloor in Breda met 6-2 van NAC en eindigde de wedstrijd met 9 man door 2 rode kartonnetjes. Zondag moeten de Rotterdammers met 5 doelpunten verschil winnen om in de eredivisie te blijven. Het kan voor Rozenburger Mimeirhel Benita zijn laatste wedstrijd voor Excelsior worden, immers zijn huurperiode loopt tot deze zomer en moet Benita zich weer melden in de KUIP bij Feyenoord, waar hij onder contract staat.

Lees meer: Dit was/is de week ….. op weg naar de nacompetitie

We kunnen er niet omheen, Arne Slot vertrekt naar Liverpool. Een prachtig afscheid in de Kuip, we waren erbij. Ook een wedstrijd waar we Rozenburger Mimeirhel Benita weer eens live aan het werk konden zien. In het shirt van Excelsior was dit de eerste keer. Nog een beetje nacompetitie en dan gaan we aan het EK in Duitsland beginnen. Overigens ‘Wie zonder zonde is werpe de eerste steen’, lijkt nog lastig te worden om een minister-president te vinden. We lezen iets over rollatorloop, iets voor de toekomst? Kan de sluitertijd van de camera een heel stuk teruggedraaid worden, of…… Maar we gaan naar onze ‘Dit is de week’.

Lees meer: Dit was de week ….. 20-2024

Voor sommige sporters al zomervakantie, misschien nog zo hier en daar nog een training. Voor de andere vooral amateurvoetballers, maar ook voor de profs de start van de nacompetities. Als we achter ons toetsenbord zitten lijkt het er sterk op dat een nieuwe regering aanstaande is, op korte termijn zelfs. Overigens lijkt het er wel op dat vertellen dat het niet goed is, een stuk makkelijker gaat, dan zeggen hoe het moet. Protesteren mag, maar zelfs daar zijn regels voor. Kan zijn dat wij het niet begrijpen. De vervuiler betaald horen we vaak, gaat dat nu ook gebeuren of zingen we straks “Wie zal dat betalen zoete lieve Gerritje”. Het was een liedje al vroeg in de vorige eeuw, dus niet nieuw. Soms is de vraag, wie is dan zoete lieve Gerritje. We hebben een vermoede…… Maar we gaan naar onze ‘Dit is de week’.

Lees meer: Dit was de week ….. 19-2024

Weer een documenten-lek tijdens de formatie, een attachékoffertje is kennelijk niet meer van deze tijd. Of doen ze dit bewust? PSV is de terechte kampioen van Nederland. En als Arne Slot wordt toegezongen in de kuip en een staande ovatie krijgt, dacht Santiago Gimènez schop ik de bal, tijdens die staande ovatie, nog even in het netje om de feestvreugde nog groter te maken. Postzegelprijs gaat weer omhoog, alvast de kerstkaarten versturen voor 1 juli. Fouilleren en een beperkt aantal mensen die worden toegelaten om naar de dodenherdenking op de Dam te gaan. Te triest om er over te schrijven. We gaan snel naar onze ‘Dit is de week’…

Lees meer: Dit was de week ….. 18-2024

Rozenburg kreeg wel de kansen om er een wedstrijd van te maken op sportpark West tegen CWO. Maar dat moeten die kansen wel omgezet worden in doelpunten en daar bleef de ploeg van trainer Erik van de Ridder op steken. Als we zaterdag alvast het nieuwe Rozenburg hebben gezien is er nog heel wat werk aan de winkel op West, ook als de ploeg straks in de vierde klasse speelt. De uitslag, 0 – 4, misschien wat geflatteerd, maar ook daar moeten de Rood Gelen hand in eigen boezem steken. Twee keer geel voor Stefan van Es, dus rood, verwacht je niet bij een ervaren speler als van Es. Maar de middenvelder liet zich meeslepen in de opstootjes van de Vlaardingers. Scheidsrechter Marc Kuijpers had die opstootjes niet helemaal goed in de hand en CWO wist heel goed welke Rozenburg speler ze in die opstootjes moesten betrekken.

Lees meer: Werk aan de Winkel op West