De poulewedstrijden in het bekertoernooi voor de amateurvoetballers zijn gespeeld. Rozenburg werd laatste in de poule. Maar zag de bekerwedstrijden als een verlening van voorbereiding. Afgelopen zaterdag uit tegen de kampioen van de vierde klasse F, van het vorige seizoen, kwam Rozenburg niet verder dan een gelijkspel 1-1. Of de puntjes nu helemaal op de ‘i’ staan zal zaterdag moeten blijken als de competitie begint met een uitwedstrijd tegen Victoria’04 in Vlaardingen. “We hebben nog veel spelers geblesseerd langs de kant”, begint Nick de Bil, de aanvoerder van Rozenburg, zijn verhaal. “Als die weer fit zijn kunnen we er alleen maar sterker op worden.

Zaterdag tegen Victoria een lastige uitwedstrijd, vorig seizoen uit gelijk en thuis verloren dacht ik (uit op 15 oktober 2022 werd het 1-1 en thuis op 11 maart 2023 verloren met 1-2, red.) Afgelopen zaterdag speelde we een goed eerste kwart van de wedstrijd. We maken snel een goal en hadden in die beginfase zeker het heft in handen. Zag er allemaal best goed uit. Na de gelijkmaker hebben we eigenlijk niet meer gevoetbald. Wat verder in de eerste helft werd het al een beetje rommelig en de tweede helft was het niet meer om aan te zien. Zag er anders uit na die snelle goal in de tweede minuut. Een voorzet van Sander Geveke die via Max Ruitenberg bij Jasper Hoogwerf kwam en die schiet de bal netjes in het hoekje. Uiteindelijk een gelijkspel. Het gaat nu beginnen, zaterdag moeten we het laten zien. We hebben best stappen gemaakt, maar we zullen het nu moeten vertalen naar zaterdag. Victoria is altijd een lastige tegenstander, zeker in Vlaardingen. Ik heb er zeker vertrouwen in en hopen dat er nog wat spelers kunnen aansluiten. Jammer dat Sander Geveke, in de slotfase, er met een direct rode kaart vanaf moest. Die is er zaterdag dus ook niet bij (direct rood minimaal direct 1 bindende wedstrijd geschorst. red.). Zaterdag om half vijf weten we hoe we er echt voorstaan.”

Rozenburg behaalde een punt en werd vierde in de poule, die werd gewonnen door KMD. Ook voor Stellendam en SSS zit het bekertoernooi er voor dit seizoen op.

Vierpolders, waar doelman Rick Otte en verdediger Kevin van Heemst het shirt van Vierpolders om de schouders dragen en natuurlijk een aantal spelers met een Rozenburg verleden zoals Floris van den Heuvel, Joris van Driel, Ruud Hakbijl en Paul Santra. Het bekertoernooi was niet succesvol voor het team van coach Jan Lecker. Begonnen met een gelijkspel tegen Oud-Beijerland volgde twee verliespartijen tegen SHO 2 (4-2) en Jonge Spartaan die ook viermaal het netje wist te vinden en het eigen doel schoon hield (0-4 werd het in Vierpolders). SHO 2 gaat door naar de volgende ronde. Naast Vierpolders zijn ook Jonge Spartaan en Oud-Beijerland uitgeschakeld.

Hellevoetsluis won in het laatste kwartier van Zuidland en zette een 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Bethslot Woldeamanuel begon op de bank, maar werd toch nog belangrijk voor zijn team. “Ik kan natuurlijk niet volledig voor Zuidland spreken, maar die oogde wat minder fit tegen het einde van de wedstrijd. Waar wij met 5 wissels echt frisse krachten brachten, was dat voor Zuidland niet bepaald. Ja, verder zullen ze het vast goed gaan doen in de eerste klasse. Standaardsituaties zijn ze levensgevaarlijk, ook tegen ons 2 goals en hebben ze daarnaast veel individuele kwaliteiten. Zelf begon ik op de bank, niet heel blij mee, maar het was de keuze van de trainer. Vanaf de bank heb ik uiteindelijk wel een aandeel kunnen hebben in de ommekeer. De 1-2 wordt gemaakt uit een bal die ik onderkant lat dacht binnen te schieten. Uit de rebound was het Jeffrey Burger op de goeie plaats. En de 2-2 kan Brian Poelman op de doellijn binnen tikken nadat ik de vrije trap direct op goal schiet, helaas voor mij schoot ik hem op de paal, al is het team belang het belangrijkste. Vandaar dat ik ook wel tevreden kon zijn met mijn invalbeurt. Alles bij elkaar een mooie wedstrijd waar veel voetbal in zat!” Ook coach Mark van Os, een trainer met een Rozenburg verleden, was tevreden over de invalbeurt van Bethslot Woldeamanuel. “Ploegen zijn altijd wel fit waar ik mee werk, zoals in het verleden ook bij Rozenburg. Tactisch en conditioneel trokken we het over de streep tegen Zuidland. Bethslot viel erg goed in”, vertelde Mark van Os ons nog.

IJsselmonde, de ploeg waar Marnix Sonneveld zijn wedstrijdjes speelt, won afgelopen zaterdag van Ariston in Delft met 2 – 5. Door dit resultaat werd IJsselmonde 2e in de poule achter Aarlanderveen die een rondje verder mag.

OHVV won alle drie de wedstrijden in de poule en mag een rondje verder in het toernooi. Coach Peter-Marcel Nauta vertelde na de wedstrijd hoe hij de wedstrijd tegen de ploeg uit de regio Den Haag heeft beleefd. “De uitslag doet vermoeden dat het een walk-over was, maar toch een lastige wedstrijd. Ondanks de voorsprong na 4 minuten, Jonathan Francesca, toch moeizaam spel, met name doordat het dan te makkelijk gaat en er verkeerde keuzes gemaakt worden, waardoor we ons zelf tekort doen en kansen ontnemen. Vlak voor rust toch de 2-0 door een hoogstandje van Mark van der Meijden in de 16 meter. Na rust ondanks goede bedoelingen toch hetzelfde spelbeeld. Uiteindelijk na 15 minuten de 3-0, Xander le Pair, mooie aanval over rechts. De was voor de ploeg het signaal om op zoek te gaan naar meer, de tegenstander werd nu vol afgejaagd en in de resterende tijd kwam doelpunt 4, Shih-fa Steehouder, 5, Jonathan Francesca en 6, nogmaals Shih-fa Steehouder, op het bord. Uiteindelijk een terechte overwinning, maar te veel tegen ons zelf gespeeld.”

De waterpoloërs van SCOMZeehondDuck leken op een mooi resultaat af te stevenen in Wadinxveen. Na de eerste twee perioden was de stand 5-5 en leken de ploegen gelijk op te gaan. De uiteindelijke uitslag 15-6 laat een ander beeld zien. Goed en wat minder goed nieuws van het waterpolo front. Jesco Molenkamp is de gelederen van SCOMZeehondDuck komen versterken. In zijn eerste wedstrijd scoorde Jesco 3 keer, kreeg ook 3 P-tjes aan zijn zwembroek. Jesco komt uit een waterpolo familie en was speler van een startgemeenschap Waterpolo Den Haag waar hij in het tweede team speelde. Wel op het niveau van Reserve Eredivisie. Jesco is in de regio Voorne-Putten Rozenburg komen wonen en heeft de aansluiting met SCOMZeehondDuck gevonden om verder te kunnen spelen. Jesco was ooit groot nieuws om samen met zijn zusje en broertje als drieling op deze wereld te komen. Ook broer en Zus spelen bij Waterpolo Den Haag. Robert Goedendorp moet noodgedwongen zijn cap aan de wilgen hangen. Blessureleed noopte de Rozenburger tot dit besluit. Later deze week een gesprek met de man die van zijn 11 jaar ontelbare keren het net heeft laten bollen en de schrik was van veel verdedigers, zeker als hij zijn verwoestende backhand gebruikte.

De handballers van Indus’67 wonnen in de veldcompetitie op sportpark Oost in Rozenburg. De dames wonnen van Twist 2 (20-16) en de heren van De Treffers (26-25).

         

Uitslagen week 37 - 2023

         

wat

datum

thuis

 

uit

uitslag

Set/periode standen / opmerking

   

Voetbal

12-09-2023

Hellevoetsluis

-

Rijsoord

2 - 1

Vriend.

   

Voetbal

12-09-2023

Vierpolders

-

Spijkenisse O23

0 - 2

Vriend.

   
                 
                 

Voetbal

17-09-2023

Rozenburg

-

Stellendam

1 - 1

Beker

   

Voetbal

17-09-2023

OHVV

-

Madestein

6 - 0

Beker

   

Voetbal

17-09-2023

Hellevoetsluis

-

Zuidland

3 - 2

Beker

   

Voetbal

17-09-2023

Ariston’80

-

IJsselmonde

2 - 5

Beker

   

Voetbal

17-09-2023

Abbenbroek

-

Hermes DVS

3 - 2

Beker

   

Voetbal

17-09-2023

Vierpolders

-

Jonge Spartaan

0 - 4

Beker

   
                 
                 
                 

Volleybal

               
                 

Waterpolo

16-09-2023

De Gouwe H2

-

SCOMZeehondDuck

15 - 6

Comp. 1e kl. A

Periode 2-3/5-5/10-5/15-6

   
                 

Handbal

17-09-2023

Indus’67 (DS1)

-

Twist (DS2)

20 - 16

Comp. 2e klasse

   

Handbal

17-09-2023

Indus’67 (HS1)

-

De Treffers (HS1)

26 - 25

Comp. Poules HS-01 V