Voor sommige sporters al zomervakantie, misschien nog zo hier en daar nog een training. Voor de andere vooral amateurvoetballers, maar ook voor de profs de start van de nacompetities. Als we achter ons toetsenbord zitten lijkt het er sterk op dat een nieuwe regering aanstaande is, op korte termijn zelfs. Overigens lijkt het er wel op dat vertellen dat het niet goed is, een stuk makkelijker gaat, dan zeggen hoe het moet. Protesteren mag, maar zelfs daar zijn regels voor. Kan zijn dat wij het niet begrijpen. De vervuiler betaald horen we vaak, gaat dat nu ook gebeuren of zingen we straks “Wie zal dat betalen zoete lieve Gerritje”. Het was een liedje al vroeg in de vorige eeuw, dus niet nieuw. Soms is de vraag, wie is dan zoete lieve Gerritje. We hebben een vermoede…… Maar we gaan naar onze ‘Dit is de week’.

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Rozenburg pakte de punten in Schiedam bij Kethel Spaland. “Al met al wel een terechte overwinning”, vond Rozenburg routenier Vince Lissenberg. “Eerste helft aardig wat kansen gehad en we werden in het zadel geholpen door een snelle eigen goal. Goede aanval en keeper pakt het schot van Sam Jongejan. Wat gelukkig ging die via een verdediger van hun alsnog het doel in. Eerste helft hadden we de score nog wel kunnen uitbreiden, maar niet gelukt. Zij werden nauwelijks gevaarlijk. Tweede helft moesten zij komen en daardoor kregen we het iets lastiger. Schot op de paal en twee penalty’s gestopt door Benny (van den Meer, red.). In de tussentijd scoorde Sander Kraaijenveld uit een corner die Kethel niet weggewerkt kreeg de 2-0. Ik denk 10 minuten voor tijd. Door de ruimte die er kwam, hadden wij nog wel een aantal grote kansen, maar die maakten we helaas niet. Iedereen heeft echt gestreden voor elke meter en dan is het heerlijk als je daar een resultaat mee over de streep trekt. Enige smetje op de wedstrijd is de rode kaart van Maik (den Ouden, red.). Heb zelf niet gezien wat er gebeurde, maar de scheidsrechter was resoluut. Na afloop trok Maik het boetekleed aan, dus die was schuldbewust.”

Vierpolders verloor in en tegen Naaldwijk met 4-1. Naaldwijk had de zaakjes snel op orde en kwam er een einde aan een reeks van 7 wedstrijden waar door Vierpolders niet verloren werd, 6 maal winst en een gelijkspelletje.

Vierde klasse F – OHVV/Abbenbroek

OHVV leek de punten mee te kunnen nemen uit Spijkenisse, in de wedstrijd tegen Botlek. Een afgekeurd doelpunt en een rode kaar waren er debet aan dat OHVV tevreden moest zijn met een puntje. Klik hier voor een gesprekje met aanvoerder Bryan van der Laan na de wedstrijd.

Abbenbroek verloor voor de vijfde keer op rij, dit keer op het eigen sportcomplex in Abbenbroek, van Zwartewaal thuis 1-2. Door een knieblessure zal doelman Dennis Vermeer niet meer uitkomen voor Abbenbroek. Volgend seizoen komt Dennis terug naar sportpark West en gaat weer voor Rozenburg spelen.

Tweede klasse E – IJsselmonde

IJsselmonde kon het kampioensfeestje van FC Binnenmaas niet verstoren. Nu was die opgaaf sowieso al lastig, want Binnenmaas heeft dit seizoen nog maar 1 keer verloren (de uitwedstrijd tegen Slikkerveer, 3-0) en speelde 4 keer gelijk. In de heenwedstrijd in Rotterdam werd het 1-6 voor de kampioen. Afgelopen zaterdag 7-0. Voor IJsselmonde, waar Rozenburger Marnix Sonneveld de aanvoerdersband droeg, was het de zesde wedstrijd op rij die werd verloren. IJsselmonde is door die slechte reeks afgezakt naar de 8e plaats op de ranglijst. FC IJsselmonde speelt zaterdag nog thuis tegen Zwarte Pijl en de laatste wedstrijd uit tegen Overmaas.