Alles nu in het teken van de nacompetitie. Dat wil zeggen, Abbenbroek en Rozenburg zijn reeds gedegradeerd, en Vierpolders heeft geen verplichtingen meer en blijft derde klasse. Voor Hellevoetsluis is er een kans op promotie naar de eerste klasse en IJsselmonde en OHVV is het spelen om niet te degraderen. Voor Rozenburger Mimeirhel Benita, uitgeleend door Feijenoord aan Excelsior, is er zondag een lastige, zelfs een zeer lastige opgaaf, om in de eredivisie te blijven. Excelsior verloor in Breda met 6-2 van NAC en eindigde de wedstrijd met 9 man door 2 rode kartonnetjes. Zondag moeten de Rotterdammers met 5 doelpunten verschil winnen om in de eredivisie te blijven. Het kan voor Rozenburger Mimeirhel Benita zijn laatste wedstrijd voor Excelsior worden, immers zijn huurperiode loopt tot deze zomer en moet Benita zich weer melden in de KUIP bij Feyenoord, waar hij onder contract staat.

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Rozenburg verloor de laatste wedstrijd tegen kampioen HVC’10 in Hoek van Holland met 4-1. De bewoners van sportpark West gaan het komende seizoen in de vierde klasse spelen. Rozenburg wilde met spelers uit de eigen gelederen verder en met Erik van de Ridder aan het roer. De TC probeert nog wat spelers, met een Rozenburg verleden, te verleiden om naar West te komen…… Vierpolders kende een trainerswissel halverwege dit seizoen. Jan Lecker vertrok en Arjan Vuik kwam. Onder Vuik werd er lang meegespeeld voor de derde periode, maar dat succesje bleef uit. Al in een vroeg stadium had de ploeg van Vuik zich veilig gespeeld. Vierpolders eindigde op plaats 6 met 39 punten in de derde klasse D.

Vierde klasse F – OHVV/Abbenbroek

Voor OHVV was de maand maart niet de meest succesvolle maand van dit seizoen. OHVV verloor 5 van de 5 wedstrijden en zag ook nog een wedstrijd tegen ’s Gravendeel gestaakt worden. Die wedstrijd werd overigens ook verloren toen deze pot op de laatste dag van maart werd uitgespeeld. Uiteindelijk allemaal net niet genoeg om in de vierde klasse te blijven. Zaterdag tegen Pernis, de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor Nauta en zijn Rozenburgse aanvoerder Bryan van der Laan waar moet worden gewonnen om niet af te zakken naar de kelder van het amateurvoetbal, de vijfde klasse.

Abbenbroek speelt het aankomende seizoen in die vijfde klasse. De Rozenburgse doelman die vijf jaar onder lat stond bij Abbebroek maakt dat niet meer mee. Dennis Vermeer keert terug naar Rozenburg. Voor Abbenbroek speelde Dennis Vermeer, door blessures gekweld, 10 wedstrijden het afgelopen seizoen.

Derde klasse C – IJsselmonde

Het zag er naar uit dat IJsselmonde, met Rozenburg aanvoerder Marnix Sonneveld, mee zou gaan spelen om de prijzen. Van de eerste zes wedstrijden werden er vijf gewonnen (6-2 tegen Strijen, 1-2 tegen Charlois, 1-0 tegen SVS, 1-4 tegen Oud-Beijerland en 3-1 tegen Slikkerveer) en was er een gelijkspel tegen Lekkerkerk (1-1). Waar het mis ging? Maar het eindresultaat is dat IJsselmonde in de nacompetitie moet gaan spelen voor klasse behoud.

Tweede Klasse E Hellevoetsluis

Toch wel een feestje aan de Brielsestraatweg in Hellevoetsluis. Coach Mark van Os pakte in zijn eerste jaar bij Hellevoetsluis een, weliswaar vervangende periode van de kampioen Heienoord, prijsje. Een mooie binnenkomer van Mark van Os. Zaterdag de eerste wedstrijd tegen Nivo Sparta in Zaltbommel. Om de eerste klasse te bereiken moet Van Os met zijn ploeg drie keer winnen om naar de eerste klasse te promoveren.