De voorbereiding zit er eigenlijk op, al begrijpen we van de aanvoerder van Rozenburg dat de bekerwedstrijden zeker nog worden gebruikt om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Als we goed naar Nick de Bil luisteren staat Rozenburg aan het begin van een moeilijk seizoen. Met de versterkte degradatieregeling is de opdracht voor 14 clubs in de derde klasse D, wegblijven uit het rechterrijtje. En dat wordt voor een club die kwaliteit heeft ingeleverd, zoals Rozenburg, en wil opbouwen met de eigen jeugd een lastige klus.

 

Hoe is de voorbereiding verlopen?

“Best wel positief. Een andere wind met Ronard (Venekamp de nieuwe trainer op West, red.). Eerst even wennen aan elkaar, maar dat is eigenlijk soepel en moeiteloos verlopen. Een wat fellere aanpak dan wat we gewend waren, maar met Erik van de Ridder hadden we dat ook al wel. Scherp trainen en een trainer die er bovenop zit. Maar we hebben kwaliteit ingeleverd, zo eerlijk moet je gewoon zijn. Er zijn wat spelers uit eigen gelederen bijgekomen. Desley de Vliegh, Sam Jongejan, Jasper Hoogwerf, Demian van de Ridder, Sander Geveke zijn er nu vast bij. Vorig seizoen speelde de meeste ook wel zo af en toe mee. Heel veel jonge aanwas en dat heeft tijd nodig. Op je vraag of Rozenburg klaar is voor het nieuwe seizoen, dat denk ik niet. De trainer heeft ook wel aangegeven dat het ook wel een verlengstuk van de voorbereiding is. We spelen ook op de dinsdagen nog wel tegen Hellevoetsluis en Zuidland. Natuurlijk wil je als voetballer winnen, zeker ik zelf, maar de focus ligt toch meer op eind september klaar zijn om aan de competitie te beginnen.”

Wat zijn de verschillen met vorig seizoen?

“Tactisch zullen er verschillen zijn. Met trainingen is het wel vergelijkbaar met Erik van de Ridder, maar zeker anders dan met Peter-Marcel Nauta. Ronard is anderhalf uur aan het coachen en dat waren we bij Erik ook wel gewend. Tot nu toe hoofdzakelijk gespeeld tegen vierdeklassers. Met wisselend succes. Tegen Rockanje een lastige eerste wedstrijd op kunstgras. Tegen Abbenbroek was het wat betreft winnen beter, maar geen sterke tegenstander. Ook tegen Hekelingen waren we niet compleet en tegen WFB afgelopen dinsdag gestart met een jong elftal. Kijk we hebben kwalitatief niet 16 spelers die er zomaar kunnen staan. Niks nieuws dat is al een aantal jaren zo. Het is misschien nog net even te vroeg voor sommige spelers. Zeker niet erg, maar straks in de competitie kijken hoe dat uit gaat pakken. Dat zou een lastig verhaal kunnen worden. Schorsingen zijn uit den boze en hopelijk geen blessures. Maar ook dat is niet nieuw voor Rozenburg. Daar kampen we al een aantal jaren mee, en dat is met het vertrek van Bryan van der Laan, Bethslot Woldeamanuel, Jordie de Groot en Stefano Carcia Tavares alleen maar een groter gemis geworden. Het tekort aan keepers is ook nog niet echt opgelost. Nino Noordijk (kwam van Vlotbrug, red.), is nog herstellende van een dubbele scheen- en kuitbeenbreuk. Ook doelman Silvio Spiesens heeft een hand (lees vinger) blessure opgelopen. Als Benny van der Meer nu geblesseerd raakt hebben we een echt probleem. Vince Lissenberg is eigenlijk niet echt een optie, die hebben we ook als veldspeler nodig.”

Wat mogen we van Rozenburg verwachten

“Dat is heel lastig te zeggen. We zitten in een competitie ingedeeld waar we een aantal ploegen niet goed kennen, zeker ploegen uit het Westland. Voor ons wordt het heel lastig, laat dat duidelijk zijn. Zeker met de versterkte degradatie regeling en wellicht nog erger dan het vorige seizoen. Ik heb nog niet gelezen wat daar besloten wordt of al is. De eerste taak is veilig spelen en dat wordt al lastig genoeg. Als ik naar het team kijk zal de grootste verandering zitten in de bezetting op het middenveld. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we 23 september een goed team kunnen neerzetten.”  

Wedstrijden t/m 31-08-2023 in de voorbereiding:Rozenburg – Rockanje 0-0, Rozenburg – Abbenbroek 4-1, Rozenburg – Hekelingen 3-1, Rozenburg – WFB 0-0.

Op dinsdag 5 september speelt Rozenburg, thuis aan de Vinkseweg nog tegen Hellevoetsluis en op 12 september komt Zuidland naar sportpark West.