OHVV, waar Rozenburger Bryan van der Laan de aanvoerdersband draagt en Joshua Stout aan zijn laatste seizoen bezig is, is inmiddels afgezakt naar een nacompetitieplaats in de degradatiezone. Coach Peter-Marcel Nauta ziet nog kansen genoeg om weg te blijven van het degradatiebal aan het einde van de competitie, maar dan zal zijn ploeg wel punten moeten pakken en daar leek het afgelopen zaterdag niet op.

In de laatste zes wedstrijden een puntje tegen Abbenbroek is te weinig voor de ambities die OHVV voor het begin van de competitie had. Op z’n minst meedoen in de top van de vierde klasse en bouwen naar een ploeg die in de derde klasse kan spelen. Het vertrouwen is er zeker wel, maar de resultaten blijven wat achter. Afgelopen zaterdag was Zinkwegse Boys de tegenstander, een lastige tegenstander uit de top drie van de vierde klasse F. Sowieso, lastige weken voor de ploeg van Nauta. Vorige week WCR, de nummer 2, uit (3-1), afgelopen zaterdag Zinkwegse Boys, de nummer 3, en komende zaterdag koploper ’s Gravendeel uit.

Harde wind in de lengterichting van het veld

De wind in Oudenhoorn had zeker invloed op de wedstrijd. Al in de eerste vijf minuten werd de defensie van OHVV en keeper Roy de Ruiter getest. Met drie corners achter elkaar wist de vertrekkende doelman De Ruiter, gaat naar Zuidland, van OHVV erger te voorkomen. Maar op een afstandsschot van Simon Rheeden, de spits die vaak naar de linkerkant uitwijkt, had De Ruiter geen antwoord. De bal weliswaar in de verre hoek, kwam van ver en niet helemaal onhoudbaar voor de doelman. Lang kon Zinkwegse Boys niet genieten van de voorsprong. In de 15e minuut was het Thomas van Dort die de thuisploeg langszij bracht. Ook die bal kwam van ver en zag de doelman van Zinkwegse Boys, Martijn Krediet, er niet kansloos uit. OHVV wilde, vooral met de snelle en behendige Jonathan Francisca, meer en ging op zoek naar een voorsprong. Soms door slordig spel en in de eindpass niet altijd gelukkig, kwam die er niet. Na een half uurtje waren het de gasten uit de Zinkweg die het netje achter OHVV-doelman Roy de Ruiter voor de tweede keer wisten te vinden. Weer was de soms onnavolgbare Simon van Rheenen de doelpuntenmaker. OHVV kreeg zeker kansen, en een vrije trap van Bryan van der Laan ging maar net boven de kruising over het doel. Maar tot meer doelpunten kwam de ploeg van coach Nauta niet.

Na de thee zakte OHVV weg

In de tweede helft was OHVV geen schim meer van de ploeg die voor de thee zeker recht had op een punt of zelfs punten. Simon van Rheenen was ook de maker van de 1-3, die de Ruiter in de korte hoek verraste en na 70 minuten was het Niels Nederlof, ingeleid door een foutje van Van der Laan, die het doek definitief liet vallen voor de Nauta brigade. OHVV probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar had toch wat last van de harde wind in de rug. Ballen werden te veel ongecontroleerd door de lucht gespeeld en daardoor vaak te hard voor de aanvallers van de thuisploeg. Het veld werd te groot en de slopende wedstrijd, had zeker invloed op de eindfase. OHVV kon geen vuist meer kon maken. En zeker gezien de tweede helft geen recht had op wat puntjes. Die puntjes hadden ze in de eerste helft zeker moeten stellen.

Foto met dank aan Carola van de Loosdrecht

Aanvoerder Bryan van der Laan

“De 1-4 is zwaar overdreven denk ik, zeker als je kijkt naar de eerste helft. Daar moet je denk ik wel 3 of 4 keer scoren”, kijkt Bryan van der Laan, gelijk na de wedstrijd, terug op het verlies tegen een top drie ploeg. “Dan krijg je twee van die goals tegen, een mislukte voorzet en een bal van richting veranderd. Na rust is het veel te weinig, denk ik. Tuurlijk in de rust spreek je over de hoop blijven houden en dezelfde energie leveren als in de eerste helft. Daar kwam na de thee niet veel meer van terecht. Misschien niet fit genoeg? Het veld werd in de tweede helft ook veel te groot en de aansluiting ontbrak, en is het dan lastig om iedereen mee naar voren te nemen. We worden heel slordig en missen toch wel wat kwaliteit. Bij vlagen was het best goed, je ziet dat het er wel inzit, maar je mist de stootkracht naar voren. We geven de doelpunten te makkelijk weg. Zeker wat ik zelf deed bij die vierde goal. Ik zat te twijfelen tussen terugspelen of uit te kappen, maar die man in m’n rug had ik even over het hoofd gezien. Dom balverlies, dat mag me zeker niet gebeuren. Het zit allemaal nog best dicht bij elkaar, maar we moeten wel punten gaan pakken. Volgende week naar de koploper en dan krijgen we veel ploegen die dicht bij elkaar staan en daar moeten we onze slag slaan. En dan hopen dat het genoeg is.”