FC IJsselmonde heeft zich niet in veilige haven kunnen spelen in de thuiswedstrijd tegen Zwarte Pijl. De ploeg van Rozenburger en aanvoerder van IJsselmonde gaf de doelpunten te simpelweg en kwam zeker de eerste helft wel tot kansen, maar de laatste pass was vaak niet zuiver, of het vizier stond niet op scherp. De tweede helft kam de thuisploeg wel tot doelpunten, maar toen stond er al 0-3 op het scorebord en kwam de inhaalrace niet verder dan een schamel puntje.

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie moet IJsselmonde winnen en is daarnaast ook nog afhankelijk van het resultaat van SVS in de uitwedstrijd tegen SSS in Klaaswaal. Winnen van buurman Overmaas. Overmaas, een ploeg die nog volop in de strijd is voor de tweede periode. Een meer dan lastige opgaaf voor de ploeg van Marnix Sonneveld, die uit de laatste zeven wedstrijden slechts 1 punt wist te behalen. “Twee te weinig, zeker als je kijkt naar de tweede helft”, was aanvoerder Marnix Sonneveld verre van tevreden over het gelijkspel tegen Zwarte Pijl. “Eerste helft eigenlijk ook niet zoveel aan de hand, maar je krijgt zeker twee zondagsschoten tegen. En dan een corner die er direct indraait, dat mag zeker niet gebeuren. Als ik de grensrechter mag geloven was de eerste buitenspel, en dan loop je gelijk achter de feiten aan. Die tweede voor mij een zondagsschot. De bal wordt geblokt komt toevallig op de slof van een speler van Zwarte Pijl en die jaagt de bal in de verre kruising. De hoekschop mag er natuurlijk nooit in, keeper staat misschien niet goed, ik stond zelf misschien ook niet goed. Kortom, dat mag natuurlijk nooit. Tweede helft komen we goed terug. Krijg je ook nog een pingel die moet je maken. Die tweede strafschop gaat er dan gelukkig wel in. Als we zo de hele wedstrijd hadden gespeeld als de tweede helft, had er zeker meer in gezeten. Dat is ook vaak het eerste wat we tegen elkaar zeggen, waarom kan dat niet vanaf het begin. We waren redelijk compleet vandaag. Onze twee centrale verdedigers zijn vorig jaar alle twee gestopt en die hebben we nu weer terug moeten halen om nog enigszins compleet te zijn. Maar op een gegeven moment raken die gasten ook op, daarvoor moest ik in de slotfase naar het centrum van de verdediging. Nu de laatste wedstrijd tegen Overmaas, de buurman. Makkelijk wordt dat niet, de thuiswedstrijd met 1-6 verloren.” Het lijkt er op papier niet op dat IJsselmonde de nacompetitie kan ontlopen, maar voorspellingen, zeker op dit niveau, zijn lastig. Eerst winnen van Overmaas en dan afwachten wat SVS doet tegen SSS. Marnix heeft met zijn ploeg een klein wondertje nodig om de nacompetitie te ontlopen.

Doelpunten IJsselmonde: Wessel Kool scoorde 2 keer en Sidney van Gelder was de maker van het andere doelpunt.