Louis Davids zong er in 1929 al een liedje over:"In de verte sting een gozer in 'n poortje Met van achteren een soortement van net Ik zeg "waarom gaat die vent niet aan de kant staan. Hij krijgt iedere keer die stuiter op z'n het. Jan die heb me toen de regels uitgelegen En hij zei, die vent heet keeper en dat mot. Wie de voetbal in 't net schopt het een goaltje. En wie de meeste goaltjes krijgt die wint de pot". Ja en daar is eigenlijk niets aan veranderd. Rozenburg won afgelopen zaterdag van Kethel Spaland maakte de meeste goaltjes en won de pot. De manier waarop weet niemand over een paar weken meer maar het was van de kant van Rozenburg, voorzichtig uitgedrukt, niet echt goed. Werk aan de winkel dus voor de mannen op West.

 

Opmerkelijk dat er na twee wedstrijden al geen ploeg meer is in 3 C met de volle punten. Wellicht een voorteken dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn, al kan dat ook een voorbarige conclusie zijn. Cion is de koploper met 4 punten en kwam tegen Zestienhoven afgelopen zaterdag niet verder dan een gelijkspel. Tegenstander van Rozenburg aanstaande zaterdag, Excelsior R.dam, won nipt van SVS met 0-1 in een uitwedstrijd en speelde de eerste wedstrijd gelijk tegen Poortugaal. Wijze voetbalkenners beweren dat de competitie pas na de winterstop begint. Ze kunnen gelijk hebben maar dat moet je in de eerste helft niet te veel schade hebben opgelopen, anders doe je niet meer mee. Voor de ploeg van Vuik valt de schade mee. Puntje achter op de koploper, alleen komt de voetballiefhebber niet echt aan zijn trekken langs de lijn bij de Rood Gelen. Maar wat niet is kan nog komen.

De uitslagen van 13 september 2014

Er lagen er 20 in het netje en dat waren er 13 minder dan op de eerste wedstrijddag.

Thuis

 

Uit

Uitsl.

Kethel Spaland

-

Rozenburg

1 - 2

Poortugaal

-

Rhoon

1 - 0

Rijnmond HS

-

Maense

1 - 0

SVS

-

Excelsior R.

0 - 1

Victoria '04

-

PPSC

5 - 3

Vlotbrug

-

Leonidas

1 - 3

Zestienhoven

-

CION

1 - 1

 Vlotbrug, de ploeg van Tom Larssen, die het tegen Rozenburg zo goed deed liep op het eigen sportpark tegen de eerste nederlaag aan en moest haar meerdere erkennen in het vorig seizoen gedegradeerde Leonidas. In Hellevoetsluis werd het 1-3. Larssen moet met zijn ploeg naar PPSC, een ploeg die pas 1 puntje wist te behalen. Rhoon, verloor de derby tegen Poortugaal afgelopen week met 1-0 gaat naar rode lantaarndrager SVS uit Capelle aan de IJssel. Koploper Cion krijgt Kethel Spaland op bezoek. Rozenburg gaat dus naar Woudestein waar op het amateurcomplex Excelsior Rotterdam de tegenstander is. Voor de supporters die de uitwedstrijd van Rozenburg willen bijwonen het complex ligt aan de Honingerdijk 110 in Rotterdam.

 

 Het programma voor 20 september 2014

 Thuis

   

Uit

CION

-

Kethel Spaland

Excelsior R.

-

Rozenburg

Leonidas

-

Victoria '04

Maense

-

Poortugaal

PPSC

-

Vlotbrug

Rhoon

-

SVS

Rijnmond HS

-

Zestienhoven

 

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Eric Don en Gerard de Niet zijn nog geblesseerd. Stefan van Es heeft de looptraining weer hervat maar zeker niet inzetbaar. Renaldo van Emmerik en Kenan Yilmaz zijn niet beschikbaar wegens vakantie en werk. Vince Lissenberg lijkt weer hersteld en inzetbaar. Het uitvallen in de wedstrijd tegen Kethel Spaland, van Lissenberg, heeft gelukkig voor Vuik, geen grote gevolgen. Verdedigend kan coach Vuik over zijn vertrouwde opstelling beschikken. Maar de vraag of hij niet met Johan Don zal starten en Leon Nigg doorschuift naar het middenveld. Daardoor kan Yoeri Bak wat nadrukkelijker als aanvaller, naast Lennart Quak, gaan spelen.

 

 

Doel: Benny van der Meer. Achter: Vince Lissenberg, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Johan Don. Middenveld: Leon Nigg, Adam Beker, Lester van Kaam, Jeroen van Balen. Voor: Yoeri Bak, Lennart Quak.

 

Of heeft coach Vuik een variant waar Rick Tas in de basis zal verschijnen.