Het was de laatste twee jaren niet altijd makkelijk voor Rob Vuik. Vuik kwam van PFC waar hij 11 jaar trainer was geweest. Rob Vuik, de opvolger van Wim van der Steene op sportpark West, kreeg te maken met een nieuwe selectie maar ook met een nieuwe ambitieuze TC. Een verhaal wat je wel vaker hoort bij verenigingen waar de financiële middelen minder worden of wegvallen en het allemaal weer met eigen jeugd moet worden opgevangen. Vuik wist waar hij aan begon tekende een twee jarig contract maar gaf al snel aan dat contract niet te willen verlengen, ondanks het feit dat Vuik geen clubhopper is,dat was hij niet als speler en is hij ook niet als trainer. Waren het de resultaten, de selectie, de clubcultuur of de samenwerking TC die de trainer hebben doen besluiten zijn carrière in Oostvoorne voort te zetten. We laten de twee jaren die Rob Vuik aan het roer stond bij Rozenburg nog eens de revue passeren.

Lees meer: Rob Vuik: "Toch wel jammer"

"Was wel wat verbaasd over het stuk in het AD", vertelde Youri Bak als we op zijn verjaardag met de inwoner van Spijkenisse en topscoorder van Rozenburg praten. "We hebben lang over de wedstrijd gepraat en kort over mijn vertrek en dat is groot uitgemeten in de krant. Voor het eerst in 7 jaar één wedstrijd aanvoerder en dan zo'n kop 'Aanvoerder vertrekt en Captain te goed voor Rozenburg' is toch wel te veel van het goede. Dat zijn niet mijn woorden", wil de Youri Bak nog wel even kwijt, eigenlijk nog voor we de eerste vraag konden stellen.

Lees meer: Youri Bak wil graag hoger voetballen...

Voor Elroy van Seventer was het wel duidelijk. Ook volgend seizoen draagt hij het shirt van Rozenburg. Elroy is een vaste waarde voor Rozenburg en heeft geen enkele reden om bij zijn cluppie te vertrekken. Hij moet nog 24 jaar worden, maar nu al een niet meer weg te denken sterkhouder van het huidige Rozenburg. En was hij in de eerste jaren nog rustig en bescheiden in het veld, ook verbaal steeds meer de man die het verdedigend neerzet. Na het vertrek van Jordie de Groot ongetwijfeld de beoogde aanvoerder van dit Rozenburg. Hij begint aan zijn achtste seizoen bij de Rood Gelen in het eerste elftal. Redenen genoeg om, na een gesprek met Jordie de Groot die Rozenburg verlaat, in gesprek te gaan met de centrale verdediger die blijft.

Lees meer: Elroy van Seventer volgend seizoen gewoon op sportpark West

Jordie de Groot speelde op 26 maart 2005 zijn eerste officiële wedstrijd voor Rozenburg 1. Het was een wedstrijd tegen De Jonge Spartaan in Middelharnis. John Corver had voor de Rozenburger een plaatsje op het middenveld in gedachten. Het was een wedstrijd die door Rozenburg met 0-3 werd gewonnen. Jordie de Groot was in die tijd nog A- junior maar Corver zag het wel in hem zitten. Hij speelde in dat seizoen nog 3 wedstrijden in de competitie mee. Corver stopte aan het einde van dat seizoen bij Rozenburg en ook bij zijn opvolger Henri Hecker kreeg Jordie de Groot een basis plaats. We laten het graag aan de rekenaars over maar zeker met de vriendschappelijke wedstrijden meegeteld werden/worden het er zeker 300.

Lees meer: Jordie de Groot: "Ik heb een hoop te danken aan Rozenburg en hoop er ooit nog terug te komen"

Hij had al een tijdje geleden aangekondigd, Rozenburg na vele jaren te verlaten voor een nieuwe uitdaging en opzoek ging naar een andere club. Die andere club is Brielle. Ooit werd Jordie de Groot als talent door Heerenveen gescout en gestald bij SHO. In die periode hadden beide clubs een samenwerkingsverband, en was Jordie de Groot ook nog even actief bij Spijkenisse waar hij het minder naar zijn zin had. Terug bij Rozenburg als A-junior, in de tijd dat John Corver trainer bij Rozenburg was, gedebuteerd in het eerste elftal om er vervolgens bijna 300 wedstrijden te spelen.

Lees meer: Jordie de Groot van sportpark West naar het Geuzenpark

Zaterdag begint de tweede helft van de competitie waar Rozenburg de koploper Ketel Spaland ontvangt. We praten met de trainer van Rozenburg Rob Vuik over zijn fitte selectie de kansen en de voorbereiding op de tweede helft van de competitie. Natuurlijk ook even over zijn nieuwe club OVV, waar Rob Vuik volgend seizoen aan het roer zal staan.

Lees meer: Coach Rob Vuik: "We gaan er met deze groep een mooie tweede helft van maken"

De eerste periode van het seizoen 2014-2015 is gespeeld. De plaatselijke voetbalvereniging greep net naast de titel en moest de eerste prijs van het seizoen aan Poortugaal laten. Voor de nieuwkomer in de derde klasse een opmerkelijk resultaat. Er zijn 8 wedstrijden gespeeld en het wordt tijd om de coach van Rozenburg, Rob Vuik, eens te vragen hoe hij die eerste periode heeft beleeft. We spraken met Vuik over het niveau, de resultaten, zijn selectie, de speelwijze en of het terecht is dat Rozenburg naast de eerste periode greep.

Lees meer: Coach Rob Vuik: "We staan zeker op een plaats waar we horen te staan"

Rob Vuik is begonnen aan zijn tweede seizoen op sportpark West. Het eerste seizoen was voor Vuik misschien wel het slechtste uit zijn trainersloopbaan. Een seizoen om snel te vergeten, alhoewel je zo'n seizoen wel moet verwerken. Rob Vuik heeft het boek 2013 - 2014 inmiddels dichtgeslagen en verwerkt. Het was een domper maar ook een wijze les die de coach meeneemt in zijn verdere loopbaan. Hij heeft er, als we goed naar hem luisteren, niet heel vaak tijdens zijn vakantie aan teruggedacht. Als we de verschillen tussen zijn oude ploeg PFC en Rozenburg ter sprake brengen is de trainer van het huidige Rozenburg resoluut in zijn antwoordt 'Die kan je niet met elkaar vergelijken'.

Lees meer: Coach Rob Vuik: "We moeten meedoen in de top 3"

In het seizoen 2008 - 2009 speelde Elroy van Seventer voor het eerst in de hoofdmacht op sportpark West. Het was trainer Francis Janse die de centraleverdediger van het huidige Rozenburg liet debuteren. Het was in de uitwedstrijd tegen SC Voorne op 4 maart. Van Seventer, nog A- junior, was op de bank begonnen en moest invallen voor Marc Manssens. Dat Janse, kende Elroy van Seventer uit de jeugd, vertrouwen in de verdediger had bleek uit het verloop van die wedstrijd. Hij stuurde om alsnog een gelijkspel af te dwingen laatste man Jordie de Groot naar voren en liet de verdediging aan Van Seventer over. En dat gevoel, om het rustig aan Van Seventer over te laten, hebben ook de trainers na Janse gehad. Werd er nogal eens gewisseld op de positie naast Elroy stond zijn positie eigenlijk nooit meer ter discussie.

Lees meer: Elroy van Seventer groeit uit tot boegbeeld van de club