De laatste bal is zo langzamerhand wel gespeeld. Voetballers en begeleiders op vakantie of misschien al weer druk aan het regelen voor het seizoen 2015 - 2016. Rozenburg behaalde afgelopen seizoen de nacompetitie maar had er meer ingezeten? Dit afgelopen seizoen was er één in de derde klasse C. Zonder nu andere team te kort te doen een afdeling waar alles mogelijk was, dus ook promoveren en hebben de Rood Gelen daar wel optimaal van geprofiteerd. Oftewel hebben Rob Vuik en zijn mannen eruit gehaald wat erin zat.

Lees meer: Heeft Rozenburg er alles uitgehaald

Botlek - Rozenburg 3-0 (rust 2-0)

Het was een overrompelende start van Botlek afgelopen zaterdag op sportpark De Brug bij de return, in de eerste ronde van de nacompetitie, tegen Rozenburg. Binnen 10 minuten gaf Rozenburg de 3-1 voorsprong uit de heen wedstrijd weg. En hoe Rozenburg ook de dramatische start wilde repareren werd het een openwedstrijd met Botlek dreigender dan de gasten uit Rozenburg. Rozenburg had te veel omzettingen in het team om het goede spel van de heenwedstrijd een vervolg te geven.

Lees meer: Rozenburg uitgeschakeld voor promotie

Tweedeklasser Botlek in problemen. Kan de ploeg uit Spijkenisse die status behouden of spelen de bewoners van sportpark De Brug volgend jaar in de derde klasse. Rozenburg is de nacompetitie afgelopen zaterdag tegen Botlek goed begonnen. De ploeg van Rob Vuik gaat zaterdag naar Spijkenisse met een ruime 3-1 overwinning uit de heenwedstrijd. De druk voor de tweedeklasser is nog groter dan die op sportpark West al was. Botlek zal uit een ander vaatje moeten tappen. Maar de grote vraag is heeft coach Rinus Schrijver van Botlek andere vaatjes om zijn ploeg voor de tweede klasse te behouden.

Lees meer: De druk voor Botlek is nu nog groter

Rozenburg - Botlek 3-1 (rust 2-0)

"We zijn er nog niet en Botlek zal ongetwijfeld volgende week uit een ander vaatje tappen", was Rozenburg coach Rob Vuik blij maar ook realistisch over de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Rozenburg speelde vrijuit en leek zonder druk moeiteloos opgewassen tegen tweedeklasser Botlek. Op 15 minuten na in de tweede helft was Rozenburg de bovenliggende partij en mocht Botlek niet klagen dat het pleit al niet beslist werd op sportpark West. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de thuisploeg maar dat had ook makkelijk 5-1 kunnen zijn.

Lees meer: Rozenburg begint met winst in de nacompetitie

Als ze op sportpark West weer aan de 2e klasse hebben gedacht was dit wellicht het seizoen geweest omdat doormiddel van een kampioenschap te realiseren. Trainer Rob Vuik heeft alle gelegenheden gebruikt om aan te geven dat Ketel Spaland de sterkste was deze competitie, als we hem met onze stelling confronteerde. De kampioen van de 3e klasse C verloor 4 keer waarvan 2 keer van Rozenburg. Aan het einde van een seizoen sta je daar waar je hoort te staan is zeker een waarheid en mogen we niets af doen aan de 10 punten verschil die er zitten tussen kampioen, Kethel Spaland, en het op de 3e plaats geëindigde Rozenburg. Maar kansen waren er wel degelijk dit seizoen. Voor Rozenburg rest nu de nacompetitie om alsnog een ticket naar de 2e klasse te bemachtigen.

Lees meer: De druk ligt bij Botlek

Toch nog een verrassende ontknoping in de 3e klasse D. Niet alleen dat Rozenburg alsnog een vervangende periodetitel behaalde maar ook dat de Rozenburgers de 3e titel kregen toebedeeld. CION heeft er niet alleen voor gezorgd dat Rhoon met lege handen bleef deze competitie maar ook dat Rozenburg niet de vervangende 2e periode kreeg, maar de vervangende 3e periode. Tegen 2e klasser Botlek in plaats van 3e klasser Groote Lindt.

Lees meer: Botlek is de eerste tegenstander van Rozenburg in de nacompetitie

Rozenburg - Poortugaal 3-2 (rust 1-1)

De competitie krijgt voor Rozenburg nog een verlengstukje in de vorm van spelen in de nacompetitie. Rozenburg moest afgelopen zaterdag winnen in de thuiswedstrijd tegen Poortugaal en deed dat ook. Rhoon moest verliezen en tegenstander CION was in Vlaardingen te sterk. "Het ziet er naar uit dat we toch de vervangende periode pakken", keek Vuik op een afstandje toe hoe zijn spelers een vreugde dansje maakten. "Doestelling lijkt bereikt. Nu nog een paar leuke wedstrijden, maar eerst maar eens alle uitslagen zien", ontkwam de coach toch niet aan een champagnedouche.

Lees meer: Rob Vuik behaald doelstelling met Rozenburg

In de 3e klasse C blijft het allemaal nog mogelijk. Zelfs na het verlies tegen SVS van afgelopen zaterdag kan Rozenburg zich nog steeds plaatsen voor de nacompetitie. Rhoon heeft echter de sterkste troef in handen en bij winst in Vlaardingen tegen Cion plaats Rhoon zich voor de het toetje van de competitie 2014-2015. Rozenburg kan alleen maar lijdzaam toekijken en moet natuurlijk winnen, en dat lijk al moeilijk genoeg. Tegenstander Poortugaal won de eerste periode en heeft maar één doel heel blijven.

Lees meer: Nacompetitie in handen van Rhoon

SVS - Rozenburg 3-0 (rust 1-0)

Het kaarsje gaat langzaam uit bij het vlaggenschip van Rozenburg. De nacompetitie is verder weg dan ooit. Maar wat voor waarde heeft meespelen in de nacompetitie, leuke wedstrijden misschien maar die zijn er bij Rozenburg allang niet meer. En als ze op sportpark West in de spiegel kijken heeft Rozenburg in een eventuele 2e klasse, het doel van de nacompetitie, niets te zoeken. Met de huidige selectie zou dat al lastig zijn en daar verdwijnen ook nog eens een paar sterkhouders. Hoe dat volgend seizoen wordt opgevangen is nog niet duidelijk. Maar eerst dit seizoen tot een einde brengen, en dat is al lastig genoeg.

Lees meer: Rozenburg snakt naar het einde van de competitie

Het lijkt elke week het zelfde verhaal, Rozenburg moet winnen en vooral naar zichzelf kijken. En om de woorden van trainer Rob Vuik maar weer eens te herhalen wat hem betreft hoeft het allemaal niet mooi als de punten maar in de knip komen. Winnen zaterdag in de uitwedstrijd tegen SVS zal niet eenvoudig zijn. Een kat in nood maakt rare sprongen en de ploeg uit Cappele aan den IJssel staat op een P/D plaats.

Lees meer: Het blijft in ieder geval spannend

Vlotbrug - Rozenburg 1-2 (rust 1-1)

Rozenburg blijft in de achtervolging op Victoria om alsnog in aanmerking te komen voor een vervangende periodetitel. In Hellevoetsluis maakte Rozenburg geen fout en won van Vlotbrug. Sprankelend was het allemaal niet maar het doel heiligt de middelen, en dat vond ook coach Rob Vuik na-afloop. Rozenburg heeft goede vooruitzichten op de vervangende periodetitel. Als Victoria blijft winnen en de 3e periode voor zich opeist komt Rozenburg zelfs als de nummer drie in de totaalranglijst in aanmerking voor die prijs.

Lees meer: Rob Vuik:"Het hoeft niet meer mooi, punten zijn belangrijk".