PPSC - Rozenburg 2-3 (rust 2-0)

Rozenburg begon niet scherp aan het treffen tegen PPSC in Schiedam. Of de angst nog in de ploeg zat uit de heenwedstrijd, toen Rozenburg een 3-0 voorsprong weggaf en uiteindelijk blij mocht zijn met een 4-4 gelijkspel, of het collectief een slechte dag had zeker voor de rust. Uiteindelijk profiteerde PPSC niet van een 2-0 voorsprong bij rust en werd pijnlijk duidelijk waarom de Schiedammers de meest gepasseerde verdediging hebben. Verdedigen is niet de sterkste kant van de ploeg van Henk Salari.

 

"We begonnen niet scherp aan de wedstrijd. Moest na 20 minuten Stefan van Es al wisselen omdat hij ziek was. Hij gaf zelf aan dat hij kon spelen maar ik had hem misschien in bescherming moeten nemen. Je begint gewoon heel erg slap, we verloren op het middenveld bijna elk duel. We durfde niet te voetballen. Zij pakte elke tweede bal en pakte daardoor de ruimte. Dan komen we snel op achterstand. Vanuit mijn zicht zeker geen penalty, maar hij geeft hem wel. We hadden de scheids echt niet mee vandaag. Maar goed hij fluit nu precies op de 90 af en had makkelijk nog 4 minuten kunnen laten spelen",keek de coach van Rozenburg terug op vooral de eerste helft.

De strafschop was misschien een beetje zwaar, maar er zat een heel klein zetje van Yoeri Bak bij en scheidsrechter Metzler vond het zwaar genoeg voor een penalty. Voor de aanvoerder van PPSC, Ilya Tiren een buitenkansje. De Rozenburg doelman naar de verkeerde hoek en de 1-0 op het scorebord. Er stonden pas 11 minuten op de klokken. De zieke Stefan van Es werd vervangen door Onur Zaif en Jordie de Groot weer terug van het middenveld op zijn vertrouwde plaats in het centrum van de verdediging. Rozenburg moest nog een keer wisselen in die eerste helft en weer was het een verdediger die naar de kant moest. Erik Don liep een liesblessure op en werd vervangen door Leon Nigg. In de 39e minuut kwam de thuisploeg op 2-0. Slordig balverlies van Rozenburg op het middenveld werd door PPSC omgezet in een messcherpe counter en bezorgde Virgil Tapessur in een niet te missen kans en kon PPSC naar de thee met een 2-0 voorsprong.

"In de rust heb ik duidelijk gemaakt dat we de scheidsrechter niets moeten verwijten maar het bij ons zelf moesten zoeken. Ik heb ze vergeleken met een slappe vaatdoeken. Vooral er op gewezen dat we vroeger druk moesten zetten en dat deden we na rust beter. Ik ben niet gelijk een trainer die met deuren gaat gooien maar het moest wel anders. Mooi voor ons pareltje Onur dat hij de winnende kon scoren. Ik had hem uit tactische reden in eerste instantie buiten de ploeggelaten, zeker niet gepasseerd", kijkt Rob Vuik terug op de 2e helft.

Rozenburg kwam vroeg in de tweede helft terug in de wedstrijd. Een vrije trap van Yoeri Bak kon PPSC doelman Maurice de Groot niet goed verwerkt en was het Rozenburger Ronaldo van Emmerik die in de 56e minuut de aansluittreffer op het bord mocht zetten. Na een uurtje spelen kwam Rozenburg langzij. Een verre uittrap van doelman Stefan van Asperen werd door de Rozenburgse aanval gelijk tot doelpoging verwerkt, maar in eerste instantie kon PPSC het leer nog verwerken maar op de afvallende bal, die Isa Fakhri vol op de pantoffel nam, moest de PPSC doelman De Groot zich voor de tweede keer gewonnen geven. Onur Zaif mocht op aangeven van Isa Fakhri de winnende van zijn schoen laten vertrekken. Als Lester van Kaam dan nog met twee keer geel dus rood mag vertrekken komt Rozenburg met 10 man maar komt de overwinning niet meer in gevaar. "We laten ons de laatste fase wel ver inzakken maar kwamen niet meer echt in gevaar. Natuurlijk moeten we er voor gaan. We staan weer mede aan de kop. Weer maar eens blijkt dat iedereen van iedereen kan winnen in 3C. Volgende week Leonidas weer een lastige. Uit hebben we het goed gedaan en als we de lijn van deze tweede helft door kunnen trekken heb ik er alle vertrouwen in", verdween de coach met een brede glimlach naar zijn vaatdoekjes die het klusje weer hadden geklaard. 

 

ppsc_uit_005
ppsc_uit_006
ppsc_uit_007
ppsc_uit_008
ppsc_uit_009
ppsc_uit_010
ppsc_uit_011
ppsc_uit_012
ppsc_uit_013
ppsc_uit_014
01/10 
start stop bwd fwd