Rozenburg - Leonidas 0 - 0

Een wedstrijd om snel te vergeten is zo'n cliché waar een slechte wedstrijd vaak mee wordt afgedaan. Maar zo'n wedstrijd was het zaterdag tussen thuisploeg Rozenburg en de gasten uit Rotterdam Leonidas wel. Onbegrijpelijk zeker voor de thuisploeg die voor aanvang van de wedstrijd medekoploper was. Dan ga je er toch vanuit, als het zoveel kracht en inspanning heeft gekost om weer de koppositie te pakken, dat de ploeg tot het uiterste gaat om die plaats te verdedigen. Zaterdag was die instelling niet zichtbaar, en ook het op de 5e plaats staande Leonidas maakte niet de indruk het gaatje naar de top van de ranglijst te willen verkleinen.

 

"Op deze manier verdiende de wedstrijd geen winnaar", was ook de eerste reactie van Rob Vuik vlak na de wedstrijd. "Alhoewel wij wel de kansen hebben gehad om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen en bijna niets hebben weggegeven. Ik ga me zeker niet verschuilen achter het feit dat we er drie missen vandaag. Er stonden andere in die het ook moeten kunnen. We wilde spelen zoals we ook vorige week in de tweede helft hebben gedaan, maar dat heb ik niet gezien. We miste een beetje de power, liepen tegen ons zelf te voetballen. Kijk maar hoe Lennart speelde vandaag (quak red.). Maar dit soort fases moet je ook doorheen zien te komen daar hebben we het in de rust ook overgehad. Positief is dat we weer de 'NUL' hebben gehouden. Het verdiende gewoon geen winnaar en wij waren gewoon niet goed. En of we een kans hebben laten liggen op het koploperschap. Geloof me maar het wordt pas in de laatste paar wedstrijden beslist", eindigde ook coach Rob Vuik met een cliché.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, niet goed genoeg voor een koploper. Misschien als je een kopbal van Isa Fakhri uit een hoekschop van Lennart Quak als een kans wil zien, had Rozenburg de score kunnen openen. Maar de jonge 18 jarige doelman Abdelouahab el Bahraoui kwam goed zijn doel uit en pakte de inzet van Fakhri simpel. Voor de eerste echte kans voor de thuisploeg was er al een uur gespeeld en de thee allang weer vergeten. Op een voorzet van Jordie de Groot, die weer op het middenveld speelde, kwamen zowel Onur Zaif als ook Isa Fakhri te laat om de bal in het verlaten doel te tikken en kwam Leonidas met de schrik vrij. Routenier en aanvoerder Gregory Doesburg had alle coachende eigenschappen nodig om zijn ploeg georganiseerd te laten verdedigen en het lukte ook Doesburg amper om enige lijn in het spel van Leonidas te krijgen. Rozenburg profiteerde niet worstelde en kwam nooit boven. Of het moet in de 28e minuut van de 2e helft zijn geweest waar Lennart Quak een prima inzet op de paal zag belanden en de pech had dat het leer niet binnen rolde. Als in de 36e minuut van die tweede helft Isa Fakhri ook nog eens een honderd procent kans miste had Rozenburg wel al het kruit verschoten. Leonidas had kansen om zich in de top 3 van de ranglijst te spelen, maar ook de Rotterdammers speelde een hele slechte wedstrijd. Rozenburg was zaterdag verre van in goede doen, aanvoerder Jordie de Groot had, zeker in de eerste helft moeite met spelen op het middenveld. Centrumverdediger Elroy van Seventer moest nogal eens corrigerend optreden en kwam daardoor niet meer aan voetballen toe. Yoeri Bak maar zeker ook Erik Don worden node gemist op sportpark West. Met de blessure van Erik Don lijkt het mee te vallen. De routenier vertelde voor de wedstrijd dat hij dinsdag de looptraining wilde hervatten en bij een goed resultaat donderdag weer aansluiten bij de groep. Maar met een liesblessure blijft dat lastig in te schatten hoe het er echt voorstaat voor je vol hebt meegetraind. Naar alle waarschijnlijkheid zal Yoeri Bak ook zaterdag nog niet beschikbaar zijn. Zaterdag de uitwedstrijd tegen CION. Maar een Rozenburg in deze vorm is zelfs rode lantaarndrager een moeilijke opgaaf.