We kunnen alle superlatieven terug in de kast opbergen, lovend zijn over het huidige Rozenburg valt zelfs voor de grootste optimist, voor wie de zon altijd schijnt al is het achter de wolken, niet mee. Als we naar de 7 laatste wedstrijden kijken heeft Rozenburg 7 puntjes behaald en er 14 laten liggen. Het lijkt er dan ook op dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat. Dat Rozenburg nog zo hoog op de ranglijst staat zegt meer over de derde klasse C dan over de sterkte van Rozenburg. Maar alles is nog mogelijk en waarom dan zo somber? Eigenlijk gewoon omdat we alle wedstrijden hebben gezien.

 

Scoort Rozenburg te weinig of krijgt de ploeg te veel doelpunten tegen.

Voor beide stellingen zal een verklaring zijn. Veel onnodige doelpunten tegen en als je de kansen afweegt tegen de doelpunten zal daar ongetwijfeld een interessante statistiek, minder positief, uitkomen. Als we naar de top 3 bij de derdeklassers in West II kijken wijkt het doelsaldo in 3C erg af van de overige derdeklassers. Met een doelsaldo van +6 (Rozenburg) doe je in de anders klassen in de top 3 niet mee. Ook met het aantal punten van 35, zoals Rozenburg, sta je in de andere klassen niet op de 3e plaats. In 3a, staat Koudekerk op plaats 3 met 50 punten, in 3b Houtwijk met 42 punten, in 3b(zuid) Nieuwenhoorn met 46 punten, 3D Groote Lint met 43 punten. Maar morgen zal het anders zijn! Zaterdag speelt Rozenburg tegen Zestienhoven. In de heenwedstrijd, waar de nieuwe trainer van Rozenburg Dennis Zaal nog op de bank zat, was er winst voor de Rozenburgers. Inmiddels zit Dennis Zaal bij Zestienhoven, de tegenstander van zaterdag, niet meer op de bank en staat hij waarschijnlijk in een verscholen hoekje te kijken wat vooral zijn nieuwe club Rozenburg te bieden heeft. Rozenburg zal voor de winst moeten gaan als het bij een misstapje van vooral Victoria nog een kansje wil behouden op de vervangende titel van de kampioen. En dat Victoria een misstapje maakt is niet helemaal ondenkbaar. Ook de Vlaardingers verloren dit seizoen, als de huidige nummer 2, al 8 keer en speelde 3 keer gelijk. En dan dat doelsaldo +1, wat een rare of moeten we juist zeggen wat een leuke competitie waar alles mogelijk is. Natuurlijk vragen we ook nog aan de aanvoerder van Rozenburg of ook hij denkt dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat.

Jordie de Groot

"We hebben nog vier wedstrijden en gaan voor de volle winst. Zo houden we de druk op Victoria. Die moeten ook eerst maar op plaats 2 blijven. Die krijgen ook nog de buren CION en de waarschijnlijke kampioen Kethel spaland opbezoek. Als je van de laatste 7 wedstrijden er maar één wint is in deze competitie alles mogelijk. We geven het zeker nog niet op."

Het programma voor 18 april 2015

Thuis

 

Uit

CION

-

Rijnmond HS

Excelsior R.dam

-

Victoria '04

Leonidas

-

SVS

Maense

-

Rhoon

PPSC

-

Poortugaal

Rozenburg

-

Zestienhoven

Vlotbrug

-

Kethel Spaland

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Het wordt puzzelen voor Rozenburg coach Rob Vuik. Maar positief is dat Vince Lissenberg weer mag spelen. Lissenberg is in beroep gegaan tegen zijn straf van 7 wedstrijden wegens een vermeende elleboog stoot en tot de uitspraak is hij weer speelgerechtigd. Vuik heeft nogal wat twijfelgevallen in de selectie. Erik Don, Lennart Quak en Lester van Kaam waren deze week niet op het trainingsveld. Kenan Yilmaz verliet de donderdagtraining vroegtijdig en of dat uitvoorzorg was of geblesseerd, is de vraag. Dit keer zal veel afhangen van het laatste moment en is de opstelling al vaal koffiedik kijken is er dit keer geen mogelijkheid om ook maar een beetje in de richting te komen. Die vermoedelijke opstelling laten we dan ook dit keer achterwege.