Het lijkt elke week het zelfde verhaal, Rozenburg moet winnen en vooral naar zichzelf kijken. En om de woorden van trainer Rob Vuik maar weer eens te herhalen wat hem betreft hoeft het allemaal niet mooi als de punten maar in de knip komen. Winnen zaterdag in de uitwedstrijd tegen SVS zal niet eenvoudig zijn. Een kat in nood maakt rare sprongen en de ploeg uit Cappele aan den IJssel staat op een P/D plaats.

 

Rhoon zit op het Vinkentouw

Als Victoria blijft winnen pakt de ploeg uit Vlaardingen de 3e periode dus heeft Rozenburg zelfs op de derde plaats nog recht op een vervangende titel van de kampioen. Het scenario wordt nog interessanter want bij een misstapje van Rozenburg en een misstapje van Victoria is de ploeg van Rob Vuik erg afhankelijk wat Rhoon doet. Rhoon is ook nog in de race voor de derde periode maar hoe gek het misschien ook klinkt zelfs Rozenburg is daar nog kanshebber, alhoewel er dan wel meerdere misstapjes moeten worden gemaakt door de concurrentie. Voor de competitieleider in ieder geval een mooi en spannend sluitstuk van het seizoen 2014-2015. En wat voor scenario je er ook oploslaat, het blijft in ieder geval spannend. En vooral de kladpapiertjes kunnen in de prullenbak als de Rood Gelen blijven winnen. Maar eens vragen hoe aanvoerder Jordie de Groot tegen het geheel aankijkt.

Jordie de Groot

"Het bijft inderdaad hetzelfde verhaal en dat is 2 keer zelf winnen dan zijn we verzekerd van nacompetitie. Je ziet in elke competitie dat de onderste ploegen vechten voor wat ze waard zijn en de nodige punten gaan pakken, dus we zullen er keihard voor moeten knokken. Doordat we de laatste 2 wedstrijden winnend hebben afgesloten zitten we weer een beetje in de flow, en hopen die lijn nog 2 (of meer) wedstrijden door te trekken.

Van de thuiswedstrijd kan ik me alleen herinneren dat ikzelf in de rust in viel na 3 weken afwezigheid, en dat we 2e helft alles of niets hebben gespeeld en met keiharde inzet de achterstand hebben ongedaan gemaakt. Verder ken ik de ploeg SVS niet zo goed, maar we moeten lekker naar onszelf kijken en als team er staan morgen dan heb ik er het volste vertrouwen in!"

Het programma voor 2 mei 2015

Thuis

 

Uit

Kethel Spaland

-

PPSC

Poortugaal

-

Excelsior R.

Rijnmond HS

-

Rhoon

SVS

-

Maense

Victoria '04

-

CION

Vlotbrug

-

Rozenburg

Zestienhoven

-

Leonidas

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Toch nog een verrassing in het team van Rob Vuik. Rudi van Dop maakt zijn rentree bij de selectie van Rob Vuik. Vuik zit krap in zijn aanvallers en heeft om die reden Rudi van Dop toegevoegd aan zijn selectie. Lester van Kaam is weer fit en heeft de trainingen hervat, of hij fit genoeg is om te spelen is de vraag. Lennart Quak zeker niet, heeft last van zijn rug en niet inzetbaar. Dat geld ook voor Elroy van Seventer die in Florida is en dus deze wedstrijd niet van de partij. Renaldo van Emmerik zit wel bij de selectie maar verre van wedstrijd fit, alleen inzetbaar als het echt niet anders kan. Vince Lissenberg heeft nog niets vernomen van het hoger beroep tegen de opgelopen rode kaart en kan dus weer spelen. Coach Vuik wordt dan ook niet gevrijwaard van de nodige problemen. Het zal puzzelen worden voor de vertrekkende coach. Of in dat puzzeltje Rudi van Dop gaat passen?

Foto: Rudi van Dop (archief).