Rozenburg - Poortugaal 3-2 (rust 1-1)

De competitie krijgt voor Rozenburg nog een verlengstukje in de vorm van spelen in de nacompetitie. Rozenburg moest afgelopen zaterdag winnen in de thuiswedstrijd tegen Poortugaal en deed dat ook. Rhoon moest verliezen en tegenstander CION was in Vlaardingen te sterk. "Het ziet er naar uit dat we toch de vervangende periode pakken", keek Vuik op een afstandje toe hoe zijn spelers een vreugde dansje maakten. "Doestelling lijkt bereikt. Nu nog een paar leuke wedstrijden, maar eerst maar eens alle uitslagen zien", ontkwam de coach toch niet aan een champagnedouche.

Aanvankelijk leek het niet op een feestje uit te draaien. In ieder geval was het niet te zien op het veld dat Rozenburg voor de laatste kans speelde. Coach Rob Vuik had Jordie de Groot weer eens op het middenveld gezet en begon met Stefan van Es centraal in de verdediging. Rick Tas nam de plaats in van de geschorste Vince Lissenberg en Kenan Yilmaz was geblesseerd afgevallen. Binnen een kwartier stond Rozenburg op achterstand. Aanvoerder Marvin Bos van Poortugaal was de maker. Rozenburg probeerde wat terug te doen maar vooral de pogingen van Isa Fakhri in de 16e en de 19e minuut waren slap en inspiratieloos. Yoeri Bak wilde er nog wel een wedstrijd van maken maar toch eigenlijk uit het niets toen de thee al was ingeschonken liet Bak de gelijkmaker van zijn schoen vertrekken. In de 45e minuut een beter aanzien van de score en tijdens de thee werd duidelijk dat Rhoon een offday had en al met 3-0 achter stond in het treffen met CION. Rob Vuik was realistisch toen hij uit de kleedkamer kwam. "Laten we eerst zelf maar eens winnen dat is al moeilijk genoeg", kreeg de coach in de 52 minuut het gelijk aan zijn zijde. Nadat Yoeri Bak een bijna zeker doelpunt zag gestopt door Poortugaal doelman Stefan Roukema, die een inzet van Yoeri Bak met wat graai en grabbelwerk onder controle kreeg, stond Poortugaal in de 52e minuur weer op voorsprong, 1-2. Mitchel Ott tekende voor de tweede treffer van de gasten.

Rozenburg rechte de rug en vooral keeper Stefan van Asperen was in die fase een betrouwbare sluitpost. Met een reflex op een inzet van Rauric Schelvis hield de Rozenburg sluitpost zijn ploeg in de race. Na een uurtje spelen was het genoeg voor Poortugaal en wisselde de coach van de gastheren Gilberto de Wildt nog wat van zijn bankzitters. En was zijn ploeg, als winnaar van de 1e periode, dus al zeker van nacompetitie leek ook al bezig met die wedstrijden. Geen fysieke schade oplopen was kennelijk het devies. In de 62 minuut kwam Rozenburg langszij door een doelpunt van Isa Fahkri op aangeven van Rick Tas,2-2. En 2 minuten later mocht Renaldo van Emmerik er zelf 3-2 van maken. Hij omspeelde keeper Roukema en uit een toch nog moeilijke hoek schoof hij de bal in het net. Volgens de assistent buitenspel, maar daar wilde scheidsrechter Lier niets van weten. Illustrerend voor de wedstrijd waren misschien nog wel de laatste minuten. Poortugaal speelde de bal rond op eigen helft alsof ze de winst over de streep moesten trekken en niet met 3-2 achter stonden en Rozenburg keek er naar en vond het wel goed. Scheidsrechter Lier had in dat spelletje geen zin en vond het verder ook wel genoeg. Rozenburg door de overwinning en het verlies van Rhoon toch nog in de nacompetitie.