Rozenburg - Botlek 3-1 (rust 2-0)

"We zijn er nog niet en Botlek zal ongetwijfeld volgende week uit een ander vaatje tappen", was Rozenburg coach Rob Vuik blij maar ook realistisch over de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Rozenburg speelde vrijuit en leek zonder druk moeiteloos opgewassen tegen tweedeklasser Botlek. Op 15 minuten na in de tweede helft was Rozenburg de bovenliggende partij en mocht Botlek niet klagen dat het pleit al niet beslist werd op sportpark West. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de thuisploeg maar dat had ook makkelijk 5-1 kunnen zijn.

 

"De druk ligt bij Botlek dat heb ik de jongens ook in de wedstrijdbespreking voorgehouden", vertelde Rozenburg trainer Rob Vuik voor de wedstrijd. "Zij moeten en wij mogen. Gewoon een lekker potje spelen en kijken hoe ver we komen. Dat Renaldo (van Emmerik red.) volgend seizoen bij Botlek gaat spelen heeft niet meegespeeld om hem wel of niet op te stellen. Hij wilde zelf erg graag spelen. Als je eenmaal in het veld staat wil elke voetballer winnen." En die absolute wil om te winnen was er zaterdag bij Rozenburg. Een team dat vrijuit kon spelen en met een spits die doelpunten maakte. Niet alleen leunen op Yoeri Bak, die heel veel positiewisselingen had met Renaldo van Emmerik, maar ook met een spits, Rudi van Dop, die goed is voor oorlog in de zestien en een neusje voor goals. In de 14e minuut was Renado van Emmerik dicht bij het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een inzet stijf in de kruising werd door Kevin Rijsdijk, de doelman van Botlek op miraculeuze wijze, tot hoekschop verwerkt. Rozenburg was sterker en de tweedeklasser was niet bij machte om de thuisploeg haar wil op te leggen. Sterker nog de thuisploeg heerste, zeker de eerste helft. De 2-0 ruststand was dan ook niet geflatteerd. De eerste goal van de wedstrijd was een beauty. Een geweldige voorzet van Yoeri Bak, een speler die ze volgend seizoen echt gaan missen bij Rozenburg, werd door Rudi van Dop even zo geweldig vallend ingekopt. Ook het tweede doelpunt was van Rudi van Dop, alhoewel hij daar wat medewerking kreeg van Dave Leurs. Een terugkopbal van de verdediger van Botlek was te zacht en kon Van Dop zijn tweede van de middag maken. Met een sterker Rozenburg en een riante voorsprong van 2-0 werd de rust gehaald.

"Dat eerste kwartiertje in de tweede helft daar baal ik eigenlijk van", vertelde Rob Vuik. "Daar geven we heel simpel een doelpunt weg uit een onmogelijke hoek. Dat rekening ik dan nog niet eens de keeper aan maar je loopt mee als verdediger en zo dicht bij het doel mag een speler (John Ackon red.) niet meer schieten." Voor doelman Stefan van Asperen weer niet de 'NUL'. "Die speler kon hem eigenlijk alleen nog maar voorzetten en daar rekende ik op. Jammer dat de teen van Elroy van Seventer er nog net tegen zat. Maar eindelijk een lekkere wedstrijd en met Van Dop kon ik weer eens de verre uittrap kwijt", wilde een tevreden doelman van de Rood Gelen nog wel even kwijt. "Nu volgende week afmaken." Het doelpunt van Botlek komt op naam van John Ackon. Na dat eerste kwartiertje in de tweede helft kreeg Rozenburg weer grip op de wedstrijd. De linies werden gesloten en omdat Botlek moest komen kon Rozenburg verder op de counter spelen. Verdedigend stond Rozenburg goed. Vuik had zijn centrale duo in takt gelaten en speelde Elroy van Seventer met Jordie de Groot ,die misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, op de flanken Rick Tas en Lester van Kaam, waarbij de laatste zich dit seizoen meer en meer als een solide verdediger heeft ontwikkeld. Rozenburg creëerde kansen en het wachten was op een doelpunt van de thuisploeg om de marge te vergroten. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kolsteren was het Yoeri Bak die voor de 3-1 tekende. En tweedeklasser Botlek mocht blij zijn dat het daar bij bleef. "Na dat kwartiertje hebben we het weer goed opgepakt", was Rob Vuik tevreden over zijn team. "Heel veel kansen gecreëerd maar helaas niet allemaal afgemaakt. Wel met twee beentjes op de grond blijven, dit is leuk maar volgende week op kunstgras kan het wel heel anders zijn. We hebben het goedgedaan, gevochten voor elke meter en als we dit vast kunnen houden wordt het misschien nog leuker." Gaat Rob Vuik Rozenburg afleveren in de 2e klasse. Al komen nu natuurlijk de spreuken als 'De beer en dat van geschoten' en 'één zwaluw ... en de zomer' om de hoek kijken. Maar hoe het ook afloopt volgende week, Rozenburg heeft een prima prestatie geleverd. Rob Vuik gaf Rudi van Dop in de 90e minuut een terechte publiekswissel en dat waren niet zijn laatste minuten in Rozenburg 1. En die publiekswissel was zeker voor het hele team bedoeld.

 

bot_thuis_005
bot_thuis_006
bot_thuis_007
bot_thuis_008
bot_thuis_009
bot_thuis_010
1/6 
start stop bwd fwd