Voor Elroy van Seventer was het wel duidelijk. Ook volgend seizoen draagt hij het shirt van Rozenburg. Elroy is een vaste waarde voor Rozenburg en heeft geen enkele reden om bij zijn cluppie te vertrekken. Hij moet nog 24 jaar worden, maar nu al een niet meer weg te denken sterkhouder van het huidige Rozenburg. En was hij in de eerste jaren nog rustig en bescheiden in het veld, ook verbaal steeds meer de man die het verdedigend neerzet. Na het vertrek van Jordie de Groot ongetwijfeld de beoogde aanvoerder van dit Rozenburg. Hij begint aan zijn achtste seizoen bij de Rood Gelen in het eerste elftal. Redenen genoeg om, na een gesprek met Jordie de Groot die Rozenburg verlaat, in gesprek te gaan met de centrale verdediger die blijft.

                                                     

Rozenburg morst veel punten dit jaar, te wisselvalig en niet een echte kampioenkandidaat?

We zijn inderdaad erg wisselvallig, wisselen goede wedstrijden en resultaten met hele slechte af. Winnen 2 keer van Kethel Spaland, maar bijvoorbeeld ook van Leonidas uit, maar tegen lager geplaatste tegenstanders zoals SVS (3-3) en onlangs nog CION verliezen we. Dat mag eigenlijk niet en is zonde als je kijkt wat de concurrenten doen. Als het ons zou lukken om 4 of 5 wedstrijden achter elkaar te winnen dan kun je zomaar een gat slaan met de rest. Alhoewel dat natuurlijk ook voor de andere ploegen geldt, die zijn ook erg wisselvallig. Ik vind wel dat we een kampioenskandidaat zijn. Als je bijna het hele seizoen in de top 3 staat, en sinds de winterstop 2e doe je gewoon mee om de prijzen.

Hoe kijk je zelf terug op dit nog lopende seizoen?

Het seizoen is nog lopend, dus terugkijken is al wel erg vroeg. Maar zoals ik net ook aangaf zijn we erg wisselvallig en dat is zonde. Het kan nog alle kanten op, de bovenste 5 ploegen staan allemaal dicht op elkaar. De derde periode zijn we niet goed begonnen, dus we moeten alles op alles zetten om die achterstand weg te werken en een prijs(je) te pakken. Ik denk wel dat we een betere spelersgroep hebben dan vorig jaar. Misschien niet zozeer qua kwaliteit, maar wel qua mentaliteit. De sfeer is goed en we zijn dit seizoen veel meer een team dan vorig jaar.

Je bent zeker één van de sterkhouders, waarschijnlijk de nieuwe aanvoerder van dit Rozenburg. Wordt je betrokken in de plannen voor het volgende seizoen, of ben je daar helemaal niet mee bezig? Al een gesprek gehad met de nieuwe trainer?

Met volgend seizoen ben ik eerlijk gezegd nog totaal niet mee bezig. Ik word niet betrokken in de plannen voor volgend seizoen en dat is volgens mij ook niet nodig. Heb onlangs, samen met een aantal andere spelers, aangegeven volgend seizoen weer bij Rozenburg te spelen, maar verder ben ik er nog niet mee bezig. De nieuwe trainer heb ik ook nog niet gesproken, ik ken hem alleen van naam en verder niet, dus heb daar eigenlijk geen mening over.

Na Nick de Bil gaat nu ook oer Rozenburger Jordie de Groot vertrekken op West, spelers die een hoger niveau makkelijk aankunnen en echte Rozenburgers. Is er voldoende back-up uit de eigengelederen om in de toekomst op een hoger niveau te gaan spelen, of moeten er toch weer spelers van buiten Rozenburg worden aangetrokken?

Ikzelf, en ik denk dat ik niet de enige ben, vind het erg jammer dat spelers zoals Jordie en Nick niet meer op Sportpark West spelen. Naast dat het goede voetballers zijn, zijn het ook vrienden en heb ik het altijd goed naar mijn zin gehad met hun in een team. Aan de andere kant is het ook wel te begrijpen, het is toch een niveau hoger. Het is lastig om te zeggen of er in de toekomst genoeg spelers uit de eigen jeugd het niveau hebben wat nodig is om op een hoger niveau te spelen. Op dit moment is dat niet het geval, waardoor er een aantal spelers van buiten Rozenburg nodig zijn om ervoor te zorgen dat er volgend jaar weer een goed team staat. De afgelopen twee jaar bestaat de kern van het elftal uit jongens die uit Rozenburg komen of er al een hele tijd spelen. Ik heb er geen problemen mee als er jongens van buitenaf bij ons komen spelen om zodoende de kwaliteit van het elftal te verhogen.

Rozenburg wil weer terug naar een hoger niveau, op z'n minst 2e klasse niveau, als ik de geluiden goed interpreteer, vorig jaar gedegradeerd en niet promoveren moet worden gezien als een verloren seizoen? Of past dit seizoen in de opbouw naar een stabiel fundament om spelers te laten rijpen en klaarstomen voor de volgende stap.

Ik vind niet dat dit een verloren seizoen is als we niet promoveren, dat is het wel als we geen prijs pakken waardoor we geen nacompetitie te spelen. Maar het is niet zo dat we per se moeten promoveren dit jaar. De doelstelling voorafgaand aan dit seizoen was een periodetitel, als dat niet lukt dan hebben we gefaald. Tot nu toe hebben we die nog niet, maar staan we nog wel tweede waardoor we nog volop meedoen voor de prijzen. Het zou mooi zijn om het seizoen af te sluiten met een periodetitel en dan de nacompetitie in te gaan. Niet alleen voor de spelers die blijven, maar ook voor de spelers en trainer die weggaan. En wie weet wat er in de nacompetitie mogelijk is.