Dat ook de lijnen in het spel van Rozenburg niet zichtbaar waren doen we coach Erik van de Ridder te kort. Toch waren er vooral in de tweede helft heel weinig uitgespeelde kansen in de cruciale wedstrijd voor de thuisploeg tegen Victoria’04. Rozenburg verloor met 1-2 en dat lag niet in de eerste plaats aan het spel van Victoria’04.

“Ik denk dat we ons zelf te kort doen”, was de eerste opmerking van Rozenburg aanvoerder Nick de Bil na de wedstrijd. Helemaal ongelijk had de aanvoerder niet, maar het was ook pover met de gecreëerde uitgespeelde kansen zeker in de tweede helft. Een wedstrijd die een half uur later begon. Scheidsrechter Toon van der Bend vond de krijtlijnen op het veld niet duidelijk zichtbaar en wilde niet beginnen. Rozenburg kreeg een half uurtje om het te herstellen. Op vrijdag, onder bare omstandigheden, de werkzaamheden uitgevoerd, maar daar had de scheids geen boodschap aan. Ere lid Aad de Bloeme zorgde er voor dat de wedstrijd toch nog kon worden gespeeld. Al vroeg in de wedstrijd kwam Rozenburg op achterstand. Er stonden 11 minuten op de klokken als Nailey Gingorie, ver in buitenspelpositie de bal achter Rozenburg doelman Silvio Spiessens in het netje schuift. Veel uitleg was er niet van de scheidsrechter. De bal kwam van Elroy van Seventer leek de scheidsrechter van mening. “Bij de eerste goal tikte de spits de bal tussen mijn voeten weg, naar voren. Volgens mij was het vervolg buitenspel, maar de scheids vond van niet en gaf verder ook geen uitleg”, was de reactie van Elroy van Seventer op dat eerste doelpunt. De assistent aan Rozenburg zijde stond met de vlag omhoog, maar ook daar wilde de scheidsrechter geen uitleg geven. Rozenburg moest even van de schrik bekomen en probeerde wat terug te doen. Coach Erik van de Ridder had gekozen voor Stefan van Es als derde aanvaller in een 4-3-3 formatie. De afwisseling moest komen van Stefano Tavares die diepte in moest gaan en op die momenten Van Es zich terug moest laten zakken op het middenveld. Het leverde Rozenburg in de in de 28e minuut de gelijkmaker op. Op aangeven van Nick de Bil en goed doorgaan van Tavares, toch niet helemaal in een ideale positie, wist de routinier Victoria’04 doelman Jochem van der Hoff te passeren. Schade hersteld en leek Rozenburg. In de 39e minuut kwam Victoria toch weer aan de leiding. Zeker over de rechterkant van de defensie werd er niet goed verdedigd. Daar kwam nogal eens het gevaar vandaan. Zoals ook in de 39e minuut toen Nailey Gingorie zijn tweede van de wedstrijd maakte.

Centrale verdediger Elroy van Seventer

Uiteindelijk geven we de goals te makkelijk weg en creëerden we zelf niet genoeg echte kansen. Eerste 20 minuten waren slecht, stonden we ook niet goed. Daarna ging het beter, en net toen we de overhand hadden kregen we de 2e goal tegen. Tweede helft eigenlijk niet meer in gevaar geweest achterin, op wat corners na misschien. Maar zelf heel de tijd in de aanval, maar zonder grote kansen helaas. Maar denk dat een gelijkspel zeker wel terecht was geweest.”

De tweede helft was Rozenburg wel steker of in ieder geval meer in bal bezit, maar uitgespeelde kansen daar ontbrak het aan. Veel balbezit en niet direct punten hebben de fans al vaker gezien deze competitie. Doelpunten kwamen er dan ook niet meer die tweede helft. Coach Erik van de Ridder wilde wel forceren en had in de rust Wessel Boertje, die niet goed in de wedstrijd zat, vervangen voor Sander Kraaijeveld en wilde met de kopsterke Jordie de Groot, in het veld gekomen voor Stefan van Es, de punten toch nog op West houden. Ook bracht de coach de snelle Tim Bekker voor Jeroen Brobbel en werd het een slotoffensief zonder de benodigde doelpunten voor de thuisploeg. Omdat de poorten verdedigend verder wel op slot zaten kreeg ook Victoria’04 geen kansen meer. De Vlaardingers waren dolblij met de punten en Rozenburg liet een kans liggen om zich boven de nacompetitiestreep te nestelen.

Aanvoerder Nick de Bil

“Ik denk dat wij onszelf te kort doen. We geven de doelpunten te makkelijk weg daar ben ik doodziek van. In de positie waar wij ons in bevinden kan je niet zo de goals weggeven. We moeten ons zelf dat kwalijk moeten nemen. Het begint met scherpte. Die eerste goal. Zij spelen met lopen de mensen en wij zakken iets in dan weet je dat ze de lange bal gaan spelen, maar dan moet je wel met je man meelopen. We starten slecht, verliezen duels, de tweede ballen hebben we niet en dan kom je achter door een k*t goal. Het was meters buitenspel. Eerst zeuren over de lijnen en dit niet zien en onze grens zomaar laten staan. We starten niet goed dat is duidelijk en daarom misschien wel terecht 0-1 achter, maar toch de manier waarop. We komen terug in de wedstrijd door duels te winnen, tweede ballen te pakken, zonder dat we heel gevaarlijk worden. We komen gelijk. Ik zag niet heel goed wat er gebeurde. Ik leg de bal bij hem (Stefano Tavares, red.) neer en dan een trucje of zoiets en dan staat het weer gelijk. En dan die tweede goal, dat kan niet op dit niveau. Je man laten gaan, niet de bal wegtrappen. Dat heeft niets met hoe we spelen te maken, maar met ik wil winnen ten koste van alles. Op die rechter kant ging het de eerste helft verdedigend gewoon niet goed. En dan die tweede helft. Het balletje valt net niet goed iedere keer. Maik (den Ouden, red.) had denk ik de gelijkmaker op z’n hoofd, maar knikt hem net over het latje heen. We hebben het niet goedgedaan. We hebben ook niet direct spelers die we aan de zijkant kunnen inspelen en de bal dan in de zestien pompen. Bij ons komt het meer en meer door het midden en daar is het vol. Er is geen aanleiding om in verval te komen. We hebben na die 1-2 niet veel duels meer verloren, maar het gaat er wel om wat we dan met de bal doen. Je verliest niet zomaar van de scheidsrechter, maar dit keer keurt hij een buitenspelgoal goed. Je mag nooit de scheidsrechter de schuld geven, laten we daar maar ophouden.”