Zaterdag de wedstrijd Rijnmond Hoogvliet Sport tegen Rozenburg. Ploegen niet gevrijwaard van degradatie zorgen. Voor de bewoners van het sportpark aan de Botreep in Hoogvliet misschien nog wel grotere problemen dan voor de gasten uit Rozenburg. In punten heeft Rozenburg er twaalf meer dan RHS, maar ook Rozenburg staat nog een plaats voor de nacompetitie en heeft zich nog niet in veiligere regionen kunnen spelen.

Rijnmond Hoogvliet Sport sprokkelde de laatste weken puntjes. Afgelopen zaterdag 2-2 thuis tegen DVO’32 en de week ervoor werd de wedstrijd tegen Victoria’04 gestaakt na 35 minuten wegens een blessure van de scheidsrechter. Het uitspelen van die wedstrijd staat nu voor 8 april as. op de rol. De stand na 35 minuten was 0-0. RHS won deze competitie twee keer, beide keren in een uitwedstrijd. Tegen VDL werd met 3-4 gewonnen en tegen Deltasport was er een 3-5 winst voor Rijnmond Hoogvliet Sport. Hans de Heer is er dit seizoen voor het eerst trainer aan de Botreep, overgekomen van Vierpolders. Met 10 punten uit 16 wedstrijden, onder de maat en zal RHS er alles aan doen om die neerwaartse spiraal te doorbreken en degradatie te voorkomen. Voor Hans de Heer een meer dan lastige klus.

Rozenburg won de heenwedstrijd met 2-0 door doelpunten van Nock de Bil en Bethslot Woldeamanuel (foto boven). RHS eindigde met 9 man door een direct rode kaart (Wesley Beintema) en twee geel (Jerson Eliseo Rosa )

Voor Rozenburg een heel ander scenario. Erik van de Ridder staat sinds het ontslag van Peter-Marcel Nauta aan het roer. Tot 27 april heeft Van de Ridder vrijstelling. Rozenburg heeft volgens de laatste berichten nog geen vrijstelling voor het gehele seizoen. Een lastige situatie voor de overgebleven zeven wedstrijden als Rozenburg de nacompetitie weel te omzeilen. Rozenburg heeft al een nieuwe trainer, Ronard Venekamp, voor het volgende seizoen. Of ze bij de KNVB zullen begrijpen dat dit een lastige, papieren oplossing wordt voor een korte termijn, zullen we binnenkort weten. Hoe dan ook zal Erik van de Ridder betrokken moeten blijven bij het eerste elftal, anders wordt het voor een eventuele tussenpaus wel heel erg lastig. Maar eerst het klusje aan de Botreep voor Erik van de Ridder en zijn team. Vorige week ging het mis thuis tegen Victoria,04. Verlies kan Rozenburg zich niet permitteren als het uit de nacompetitie zone wil komen. Boven Rozenburg spelen Excelsior-20 en OHVV tegen elkaar en om maar eens een dooddoenertje te gebruiken, die kunnen niet alle twee winnen. Voor ploegen in de degradatiezone lijkt het een moeilijk middagje. VDL krijgt nummer twee Kethel Spaland op bezoek. Deltasport moet naar Schiedam waar DVO’32 de tegenstander is. Bij verlies van RHS drukt Rozenburg het team van Hans de Heer verder in de zorgen. Daar zullen ze aan de Botreep alles aandoen om dat te voorkomen.