De uitwedstrijd van zaterdag is een lastige voor de ploeg van Erik van de Ridder. De heenwedstrijd werd met 0-2 verloren en had Rozenburg een slechte dag. Dat mag en kan zaterdag niet zo zijn of de Rood Gelen krijgen weer te maken met de nacompetitiestreep.

 

Tegen Kethel Spaland was het eerste verlies een feit deze competitie. Wisten de Rood Gelen aan het begin van deze competitie de schade nog wel eens te beperken door een gelijkspelletje ging het op sportpark West in de achtste competitie ronde mis voor Rozenburg. Een bijna kansloze 0-2 zege voor Kethel Spaland. Inmiddels zijn we 12 speelrondes verder en hebben de gastheren 36 punten verzameld en dat zijn er acht meer dan de ploeg van Erik van de Ridder. Toch heeft de ploeg uit Schiedam het de laatste weken moeilijk. De laatste wedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport werd knap met 0-1 gewonnen aan de Botreep. Tegen Victoria kwam Kethel Spaland niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Op 18 maart werd er zelfs verloren van de op dat moment rodelantaarndrager VDL (3-0). Kethel Spaland zat er alles aangelegen zijn om op het eigen sportpark aan de Zoomweg in Schiedam het blazoen een beetje op te poetsen en dat dan ten koste van Rozenburg.

Voor Rozenburg liggen de kaarten anders. De Rood Gelen zijn bezig aan een lastig seizoen. In januari namen de Rood Gelen afscheid van coach Peter-Marcel Nauta en nam Erik van de Ridder het stokje tijdelijk over. Rozenburg won vier keer onder Van de Ridder en verloor twee keer, ook waren er nog 10 minuten te spelen uit een gestaakte wedstrijd tegen Deltasport en trok Rozenburg de 1-0 voorsprong uit de eerste 80 minuten over de streep. Vijftien punten en boven de nacompetitiestreep. Dat laatste nog maar net en is winst nodig om van de nacompetitie weg te blijven. Vierpolders staat onder Rozenburg, maar heeft een slechter doelsaldo, maar wel het zelfde aantal punten, 28. Vierpolders krijgt de nummer laatst Rijnmond Hoogvliet Sport op bezoek. Bij winst kan Rozenburg nog meer winst behalen dan de nacompetitiestreep verder achter zich laten. De ploeg die boven Rozenburg staat en een puntje meer heeft Excelsior’20 moet op bezoek bij koploper HBSS. Daar liggen de punten niet voor het oprapen. Maar zonder al te veel over te gaan in speculaties, is winnen een ‘MUST’ voor de Rood Gelen.

De wedstrijd op het Sportpark Willem-Alexander   Zoomweg 2 in Schiedam begint om 14:30 uur op zaterdag 15 april 2023.