Was de derde klasse D, afgelopen seizoen, vooral een competitie waar, uitgezonderd HBSS dan misschien iedereen van iedereen kon winnen. Maar dat lijkt het nu toch moeilijk voor de periodekampioenen om te promoveren en de ploegen die voor degradatie strijden of gestreden hebben om succes te boeken.

 

Op weg naar de tweede klasse

Voor DVO’32 was het snel gedaan met de aspiraties. De ploeg, waar de op Rozenburg bekende, Réne van Antwerpen de technische leiding heeft, werd al in de eerste ontmoeting uitgeschakeld voor promotie naar de tweede klasse. RKSV DoCoS was te sterk voor de ploeg van Van Antwerpen en won met 2-1 op het eigen sportpark in Leiden. Victoria ’04 werd in de tweede ronde, was de eerste ronde vrij, uitgeschakeld ook door RKSV DoCoS. De derdeklasser verloor in een thuiswedstrijd met 1-3 en speelt net als DVO’32 ook volgend seizoen weer in de derde klasse. Meeuwenplaat moet nu de eer hooghouden voor ploegen uit de derde klasse D van het afgelopen seizoen, als het gaat over promotie. In de tweede ronde was er winst voor Meeuwenplaat, na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord en ook de verlenging gaf geen winnaar. Meeuwenplaat won in Den Haag door de strafschoppen beter te nemen. Meeuwenplaat speelt zaterdag 10 juni tegen DoCoS. Meeuwenplaat speelt een uitwedstrijd in Leiden. Kampioen HBSS speelt tot nu toe als enige volgend seizoen in de tweede klasse.

Op weg naar de uitgang, de vierde klasse

Botlek, Rijnmond Hoogvliet Sport en Deltasport degradeerde direct naar de vierde klasse. Maar de teller van ploegen die volgend seizoen niet meer in de derde klasse spelen staat inmiddels op vijf. VDL moest aantreden tegen BMT en stond het na 90 minuten 2-2 op het scorebord in Maassluis. In de verlening scoorde beide ploegen nog ieder twee keer (4-4) en moest na 120 minuten strafschoppen uitkomst bieden. VDL verloor en speelt volgend seizoen in de vierde klasse. Ook OHVV, de ploeg waar volgend seizoen oud Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta aan het roer staat en ook Rozenburger Bryan van der Laan actief zal zijn, kon het niet winnen van FC Zoetermeer, het werd 1-2. Nog een oud Rozenburg trainer, Mark van Os, was uiteindelijk niet in staat om OHVV uit de vierde klasse te houden. Inmiddels dus al vijf ploegen die uit de derde klasse degradeerde. Excelsior’20 heeft nog een kans om zich te handhaven. De Schiedammers moeten dan in een thuiswedstrijd GHVV aan de kant schuiven. Voor Excelsior’20 is het de eerste wedstrijd in de nacompetitie.

Een slecht resultaat voor de beide degradanten, OHVV en VDL die het onderspit moesten delven tegen vierdeklassers. Dat DVO’32 het lastig zou krijgen in de nacompetitie was een beetje voorspelbaar. Na het behalen van de eerste periode kwam de ploeg in zwaar weer en kon zich uiteindelijk maar net handhaven in de derde klasse. Voor Victoria zeker een geslaagd seizoen, maar uiteindelijk was tweedeklasser DoCoS een maatje te groot. De eer van de derdeklassers D moet dus hooggehouden worden door Meeuwenplaat en Excelsior’20.

 

Uitslagen/programma

       

datum

thuis

uit

uitslag

 

30-05-2023

RKSV DoCoS

-

DVO’32

2 - 1

2kl / 3kl

03-06-2023

SC Victoria’04

-

RKSV DoCoS

1 - 3

2kl / 3kl

03-06-2023

Wilhelmus

-

Meeuwenplaat (wns)

1 - 1

2kl / 3kl

           

03-06-2023

OHVV

-

FC Zoetermeer

1 - 2

3kl / 4kl

03-06-2023

VDL

-

BMT (wns)

4 - 4

3kl / 4kl

     

Programma

   

10-06-2023

RKSV DoCoS

-

Meeuwenplaat

 

2kl / 3kl

10-06-2023

Excelsior’20

-

GHVV’13

 

3kl / 4kl